5 x de leukste sieradentrends voor 2023

Hoe basic je outfit ook is, sieraden kunnen een outfit nét dat beetje extra geven waardoor de outfit allesbehalve saai eruit ziet. Ik hou zelf ook veel van sieraden en ik draag eigenlijk altijd wel een halsketting en een aantal armbandjes. Vooral richting de zomer draag ik vaak wat meer sieraden, zoals verschillende soorten armbandjes om lekker mee te mixen en te matchen. Maar wat zijn nu dé trends op het gebied van sieraden, hieronder kun je alles lezen over de leukste trends.

Grove schakels

Afgelopen jaren zag je vooral ‘fijne’ en ‘minimalistische’ sieraden, maar in 2023 mogen je sieraden juist gezien worden. Je ziet veel kettingen en armbanden met grove schakels, in zowel goud als zilverkleuren. Draag bijvoorbeeld één opvallende ketting met grove schakels, of combineer het met meerdere halskettingen voor een nog meer opvallend effect.

Mix en match

Je hoeft echt niet meer alle sieraden die je draagt op elkaar af te stemmen, het is juist leuk om sieraden met elkaar te mixen voor een vrolijk effect. Kies bijvoorbeeld voor zilveren oorbellen en combineer verschillende soorten in je oor voor een speelse look. Het hoeft ook niet per se symmetrisch, kies voor beide oren andere oorbellen om het interessanter te maken. Bij het merk Parte Di Me heb je ontzettend veel leuke zilveren sieraden die je heel goed kunt mixen met elkaar.

Layering

Ook in 2023 zijn we nog niet klaar met het ‘layeren’ van halskettingen. Deze trend zie je al een aantal seizoenen lang en ook in de zomer draag je meerdere kettinkjes tegelijk. Kies halskettingen in verschillende lengtes, het is ook leuk om verschillende materialen te dragen. Je ziet dit nieuwe modeseizoen ook heel veel kettingen gemaakt van gekleurde kraaltjes, dit combineert ook heel leuk met andere schakelkettinkjes en je kunt op die manier heel makkelijk kleur toevoegen aan je outfit.

Prachtige parels

Hou je wat meer van een ‘sophisticated’ look, dan is de ‘parel’ trend je zeker op het lijf geschreven. Je ziet nu ontzettend veel sieraden met parels, in veel verschillende uitvoeringen. Denk bijvoorbeeld aan een simpel parelketting met subtiele ronde kralen of parels die worden gecombineerd met andere stenen waardoor het sieraad weer wat meer opvalt.

Bling bling

Met alle trends is het wel duidelijk dat je sieraden mogen opvallen in 2023 en daar past de laatste trends ook wel heel erg goed bij, je ziet namelijk veel sieraden met ‘bling bling’. Denk aan opvallende oorbellen met glimmende steentjes, ringen met gekleurde stenen of armbanden met de nodige bling bling. Deze trend zal er ongetwijfeld voor zorgen dat je outfit er een stuk interessanter van wordt!

Zoals je hebt kunnen zien zijn de sieradentrends van 2023 erg uiteenlopend, van prachtige parels voor een sophisticated look tot aan kettingen met grove schakels waarmee je echt een statement mee maakt. Mijn persoonlijke favoriete trends zijn toch wel het mixen en matchen van sieraden en het layeren van halskettingen. Welke trend is jouw favoriet?