Ontvlucht de Nederlandse kou en ga wandelen op Mallorca

Ontvlucht de Nederlandse kou en ga wandelen op Mallorca

Het is uitzonderlijk mooi weer voor de tijd van het jaar, afgelopen weekend liep ik zelfs met een t-shirt aan zonder dat ik het maar een beetje koud had. Best wel bizar gezien het toch alweer een tijdje herfst is maar ik kan hier ontzettend van genieten, dit weer mag van mij nog wel eventjes duren en ik denk dat er meer mensen zijn die hier ook zo over denken. Toch vermoed ik dat de hoge temperaturen snel verdwijnen en dat er een typisch Hollandse herfst in het verschiet ligt. Ook al vind ik de herfst een heel fijn seizoen, vooral omdat het zo’n gezellige periode is, ik weet wel zeker dat ik de zon ga missen. Mocht je nu echt de zon missen en toch nog even willen genieten van lekker weer, dan is een tripje naar Mallorca wellicht een goed idee?

Een luie of actieve vakantie op Mallorca

Zelf ben ik nog nooit op Mallorca geweest maar het schijnt wel een ontzettend mooi eiland te zijn waar je heerlijk kunt vertoeven. Tijdens de herfst is het ook zeker een fijn eiland omdat je dan niet de drukte hebt van het hoogseizoen, je kunt dus echt even helemaal tot rust komen. Ook de temperaturen in het najaar liggen vaak toch nog tussen de 19 en 23 graden, wat mij betreft ideaal! Het eiland Mallorca is uiteraard super geschikt om naar toe te gaan om een heerlijke luie vakantie te houden, het eiland heeft uiteraard prachtige stranden, gezellige straatjes en genoeg keuze wat betreft horeca. Of huur bijvoorbeeld een auto en ontdek het eiland zelf, het eiland heeft namelijk hele mooie baaien. Er is in ieder geval genoeg te ontdekken!

Waar je misschien niet direct aan denkt bij een vakantie op Mallorca is dat je er ook een actieve vakantie kunt houden, zo heb je prachtige wandelroutes op Mallorca. Het is dus een heel mooi eiland om te voet te ontdekken. Juist het najaar is ook heel geschikt om lekker te gaan wandelen, gezien het in de zomermaanden daar eigenlijk veel te warm voor is. In de maanden oktober en november zijn de temperaturen op Mallorca zeer aangenaam om lekker een actieve vakantie te houden. Er zijn verschillende soorten wandelroutes in meerdere moeilijkheidsgraden te vinden op het eiland, dus je hoeft niet per se een pro te zijn om wandelend het eiland te verkennen.

De mooiste wandelroutes op Mallorca

Het bekende boekingsportaal voor vakantiehuizen, Holidu, heeft de gegevens van AllTrails gebruikt om te onderzoeken wat de best beoordeelde wandelroutes op Mallorca zijn. En hieronder zal ik een aantal van deze mooie wandelroutes met jullie delen.

Es Pujadors Coll de na Benet

Es Pujadors Coll de na Benet is een wandelroute die als grote winnaar wordt gezien. Dit is een wandelpad van ongeveer vijf kilometer lang en vind je in de buurt van Alcúdia, een plaatsje dat je vindt in het noorden van Mallorca. Deze wandelroute heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad en je bent ongeveer twee uur onderweg. Er zijn hele mooie paden, dat op sommige plaatsen wat rotsig is, maar je krijgt er wel een prachtig uitzicht met een schilderachtig landschap voor terug dus het is het zeker waard. Deze wandelroute is ook heel mooi tijdens zonsopgang of zonsondergang.

La Trapa” bij Port d’Andratx

Nog een wandelroute die heel goed beoordeeld is, namelijk ‘La Trapa” bij Port d’Andratx’. Dit is een route van 7,6 kilometer en wordt gezien als niet erg zwaar en dus heel geschikt voor de beginnende wandelaar. De wandeling duurt iets minder dan drie uur en is het gehele jaar goed te doen. Ben je een vogelliefhebber dan is deze route een echte must, je kunt namelijk tijdens je wandeling veel verschillende vogelsoorten spotten. Maar ook het uitzicht op de zee en op de stad Sant Elm is absoluut een reden om deze wandelroute te doen. Wel een tipje, doe stevige wandelschoenen aan want je komt een aantal rotsige stukken tegen.

Valldemossa naar Puig de Teix

Ten slotte heb ik nog één wandelroute die ik heel graag met jullie wil delen, namelijk ‘Valldemossa naar Puig de Teix’. Dit is wel één van de moeilijkste routes dus hou hier rekening mee. Het is een pad van ongeveer 13 kilometer lang en is erg populair onder bergwandelaars. Het is een route waar je gemiddeld zo’n 5 uur mee zoet bent, in ruil daarvoor krijg je wel hele mooie uitzichten te zien. Deze route komt ook weer uit in Valldemossa, het is een rondwandeling, en vergeet vooral niet even te stoppen bij één van de vele restaurants die het dorp rijk is. Mocht je deze wandelroute willen doen, check even van te voren de actuele informatie gezien sommige delen van het wandelpad soms niet begaanbaar zijn.

Ik vind het verrassend dat Mallorca eigenlijk een heel veelzijdig eiland is, ik dacht toch vooral aan zon, zee en strand maar dit eiland heeft dus nog veel meer te bieden!