5 leuke tips tijdens de feestdagen!

De feestdagen staan alweer voor de deur en ik ben benieuwd hoe we dit jaar de feestdagen gaan vieren. Misschien gezellig met familie of vrienden maar misschien ook wel met z’n viertjes, geheel coronaproof. Ik heb al een beetje nagedacht wat voor leuke activiteiten we kunnen doen tijdens de feestdagen en het is misschien wel leuk om deze plannen met jullie te delen…

Een filmmarathon

Tijdens de feestdagen vind ik het heerlijk om met het hele gezin op de bank een film te kijken. Gezellig met lekkere hapjes en iets lekkers te drinken uiteraard, vergezeld door de kerstboom. Maar waarom het bij één film houden? Ik heb wel zin om een echte filmmarathon te houden, bijvoorbeeld met de leukste kerstfilms of misschien verschillende delen van één film.

Extra uitpakken met eten

Kerst staat voor mij gelijk aan veel en lekker eten. Dit begint vaak al met een uitgebreid ontbijt, een lunch en uiteraard met hapjes en een heerlijk diner. Dit jaar wil ik wel een beetje extra uitpakken en eigenlijk samen met het hele gezin lekkere dingetjes maken. Ook zit ik er over na te denken om te gourmetten, dit hebben wij namelijk nog nooit gedaan als gezin maar lijkt mij erg leuk om te doen met onze kinderen. Zij zijn nu ook wel op een leeftijd gekomen dat ze het zelf heel leuk vinden om te bakken en te koken. Ik wil dan niet een standaard gourmet doen maar bijvoorbeeld zelf lekker vlees en vis marineren, heerlijke mini hamburger broodjes maken met allerlei verschillende toppings en wat lekkere salades als bijgerecht. Natuurlijk mag het pannenkoekenbeslag niet ontbreken…

Gezellig spelletjes spelen

Natuurljk wil ik niet het hele kerstweekend voor de buis gekluisterd zitten, ook lijkt het mij erg leuk om veel leuke spelletjes te spelen. Wij spelen met de kinderen bijvoorbeeld graag memorie, Snuffie hup of Kroko loko. In de avond vinden mijn man en ik het ook erg leuk om samen een spelletje te spelen, mijn man kreeg voor Sinterklaas nog het spel ‘7 Wonders Duel’ en dat lijkt mij wel een goeie voor de feestdagen!

Een boswandeling maken

Stiekem hoop ik op heel veel sneeuw, al acht ik de kans vrij klein. Maar hoe fantastisch is het wanneer er een dikke pak sneeuw ligt om dan heerlijk naar buiten te gaan. Mocht er geen sneeuw liggen dan kun je uiteraard ook lekker naar buiten, even een frisse neus halen is best fijn! Wij gaan wel vaak naar het bos en met de kerstdagen lijkt mij dit ook een hele fijne activiteit. Bij thuiskomst dan uiteraard een lekkere warme kop choco met slagroom.

Aan de knutsel

Ook knutselen vind ik erg leuk om te doen met de kinderen en dat is ook zeker een activiteit wat ook erg leuk is om te doen tijdens de kerst. Op Pinterest vind je de allerleukste inspiratie voor simpele maar leuke knutselprojecten. Het lijkt mij bijvoorbeeld wel leuk om samen met de kinderen wat leuke kerstdecoratie te maken voor het ontbijt of diner.

Comments are closed.