5 interieurtrends van dit moment

5 interieurtrends van dit moment

Een huis is nooit af. Gelukkig maar, anders zou het ook maar saai zijn. Interieurtrends zijn bovendien sterk aan verandering onderhevig en hoewel je ze natuurlijk niet allemaal in je paleisje hoeft door te voeren, kun je meepikken wat je mooi vindt. Maar wat zijn nu eigenlijk de trends van dit moment? We zetten er een aantal voor je op een rij.

1. Duurzaamheid in je interieur

Duurzaamheid is een trend die al een aantal jaren gaande is en hopelijk ook niet meer weggaat. Dat is tenslotte wel zo fijn voor de planeet! Dit kan op twee manieren: of je kiest voor nieuwe meubels en accessoires die duurzaam zijn gemaakt, of je kiest voor tweedehands items. Vooral dat laatste zit stevig in de lift. Op online platforms als Marktplaats en Facebook Marktetplace barst het van de pareltjes die een tweede leven worden gegund. Ook zijn er meer dan genoeg kringloopwinkels en rommelmarkten waar je je hart kunt ophalen. Toegegeven: er zit ook veel rotzooi tussen, of simpelweg items die niet helemaal jouw smaak zijn. Je moet dus iets misschien beter zoeken, maar het loont wel. Heb je eenmaal beet, dan heb je waarschijnlijk een meubel of accessoire dat unieker is dan wat je in de grote ketens vindt, tegenover een betere prijs. En daarbovenop ga je verspilling tegen en draag je dus een steentje bij aan het milieu. Naast goed zoeken vergt het soms ook een beetje creativiteit en fantasie. Een item kan op de foto misschien nog niet meteen imponeren, maar als je hem een beetje opknapt kan het ineens een echte blikvanger zijn. Een likje verf doet vaak al wonderen. Stel je ook altijd voor hoe het in jouw huis zou staan: bepaalde spullen komen beter tot hun recht in het ene interieur dan het andere. 

2. Het gebruik van veel opvallende kleuren

De tijd waarin huizen worden gedomineerd door weinig kleur is voorbij. Het hoeft allemaal niet zo sober meer. Anno 2021 mag er lekker veel kleur terugkomen in het interieur. Of dat nu marineblauw, groen, terracotta, of roze is: voor welke kleuren je kiest, maakt eigenlijk niet uit. Zolang de kleuren maar goed bij elkaar passen. Om er één mooi geheel van te maken, stel je vooraf het best een kleurenpalet op. 

Vind je te veel kleuren too much? De trend schrijft niet voor dat al je muren nu van een uitgesproken kleur moet voorzien, het kan ook subtieler. Zo kun je kiezen voor een zogenaamde statement wall, waarbij één muur een andere, opvallendere kleur heeft. Ook kun je alleen gaan voor kleur in details, bijvoorbeeld in de accessoires. 

3. Rust met natuurlijke kleuren

Zijn in het oog springende kleuren niet jouw ding en houd je meer van rust in huis? Dan zal je je beter voelen bij deze trend: natuurlijke kleuren. Hierbij maak je gebruik van natuurtinten, zoals (gebroken) wit, groen, bruin en beige. Deze kleuren laten zich uitstekend combineren met het gebruik van natuurlijke materialen als riet, bamboe en marmer. Dit soort materialen zie je nu volop in de interieurwinkels liggen. Ook is het mooi als je lekker veel planten neerzet als je gebruikmaakt van natuurlijke kleuren en materialen.  

4. Houten meubels en vloeren

Natuurlijke materialen laten terugkomen in je interieur zien we ook al best eventjes terug en is nog niet op zijn retour. En dan is vooral hout razend populair. Hout zorgt namelijk al snel voor een warme en knusse sfeer. Met name licht hout en warm hout doen het ontzettend goed. Een houten vloer is prachtig, maar vergt wel veel onderhoud en komt bovendien met een flink prijskaartje. Een makkelijkere manier om hout in je interieur te implementeren is door te kiezen voor houten meubels. Denk bijvoorbeeld aan een televisiekast of een eettafel. Houten meubels scoor je onder andere bij Stijl en Deco

5. Zachte materialen

Deze trend is niet alleen mooi, maar ook comfortabel: het gebruik van zachte materialen. Zo is fluweel nog steeds erg geliefd, maar ook teddy of ribstof zijn helemaal comform de laatste trends. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bank of stoel die gemaakt is van een van deze materialen. Dat staat leuk én zit goed. Maar je kunt het natuurlijk ook terug laten komen in je accessoires, bijvoorbeeld met heerlijk zachte kussentjes, dekentjes of een vloerkleed.