Hoe ziet mijn droomhuis eruit?

Bijna twee jaar geleden kochten wij een huis in Groningen, een echt droomhuis! Niet alleen qua uiterlijk maar ook de locatie is helemaal top. We wonen nu namelijk aan de rand van de stad met onwijs veel ruimte om ons heen en met 15 minuten fietsen sta je op de Grote Markt. Wij zijn totaal geen klussers en waren dus op zoek naar een huis waar we zo met al onze spulletjes in konden trekken. We hebben wel wat kleine klusjes gedaan zoals een aantal muren verven maar we waren niet op zoek naar een opknapper. Ons huis was recent helemaal opgeknapt en alles was eigenlijk nog super nieuw. Toch als ik het zelf had mogen doen, had ik iets andere keuzes gemaakt bijvoorbeeld een andere vloer en een iets meer uitgesproken badkamer. Daarom leek het mij wel leuk om mijn droomhuis voor jullie te schetsen, want wat had ik anders gedaan en waarom?

Een mooie pvc vloer

De vorige bewoner heeft gekozen voor een PVC vloer en dat vind ik persoonlijk een hele goede keuze. Een PVC vloer is namelijk heel praktisch, het is duurzaam, perfect te combineren met een vloerverwarming en het heeft weinig onderhoud nodig. Daarnaast wanneer de kinderen een beker drinken laten vallen, wat regelmatig voorkomt, is het heel gemakkelijk schoon te maken en richt het geen schade aan. Toch heeft de vorige bewoner wel wat bezuinigd op de vloer en het is qua kleur ook niet helemaal mijn smaak. Heel vaak droom ik wel een beetje van een visgraat vloer maar dan wel eentje van PVC, gezien de bovenstaande eigenschappen. Zo’n PVC vloer is in meerdere kleuren en patronen te verkrijgen, zo ook dus in visgraat. Ondanks dat het geen echt hout is, lijkt het wel echt doordat de plank een houtstructuur en v-groef heeft. Een PVC visgraat vloer is ook zeker iets wat op onze wishlist staat en waar we graag voor willen sparen.

Een keuken met mat zwarte details

Op het moment dat wij gingen verhuizen zag je al een beetje de trend van de mat zwarte kranen, handgreepjes, ovens etc. Ik vond dit direct al heel erg mooi maar je krijgt wel snel veel kalkaanslag, ook al kun je hier wel genoeg tips over lezen hoe je dit kunt voorkomen. Maar ondanks dat, vind ik het wel heel erg mooi. Wij hebben overigens een hele mooie keuken maar ik had het wel tof gevonden om zwarte handgrepen te hebben en dus meer zwarte details zoals bijvoorbeeld een kraan en wasbak en de oven. Dit is natuurlijk iets wat we alsnog zouden kunnen doen en het is dus ook zeker iets wat wij aan het overwegen zijn.

Behang op de muur

Ik ben best tevreden over de inrichting van ons huis maar soms denk ik wel dat de inrichting iets meer ‘eigen’ mag zijn. Vaak is dit ook proces en kun je niet direct je huis helemaal een eigen ‘sausje’ geven maar dit moet een beetje gaan groeien. In de woonkamer hebben we nu een groene wand maar ik zou het wel heel tof vinden om ooit eens deze muur te behangen. En dan geen saai behangetje maar eentje die echt bijzonder is en meer sfeer brengt in huis. Ik denk wel dat ik mijn man nog wat moet overtuigen, gezien hij van mening is dat behang ouderwets is. Misschien moet ik hem maar eens meenemen naar een interieurzaak waar ze de hipste behangetjes verkopen, wie weet kan ik hem overtuigen.

Meer groen in huis

Ten slotte, wil ik weer wat meer groen in huis. Toen we hier kwamen wonen hadden we hele mooie hippe planten staan maar inmiddels zijn die bezweken. Wij hebben best een ruime woonkamer van ongeveer 60 m2 en hier kun je dus best wel wat mooie grote planten kwijt. Ik vind planten wel echt iets extra’s toevoegen en ik vind het altijd prachtig als een huis vol staat met planten, het zorgt voor veel gezelligheid en levendigheid. Ik ben nu een beetje aan het uitzoeken welke planten voor ons geschikt zijn, ze moeten in ieder geval niet te veel verzorging nodig hebben want ik ben geen ster met planten.

Zoals je hebt kunnen lezen wil ik helemaal niet veel veranderen om echt een droomhuis van ons huis te maken. De meeste dingen zijn ook helemaal niet zo ingrijpend. Alleen een nieuwe vloer laten leggen is een iets grotere klus en kost wat meer geld maar ik weet wel zeker dat dit een enorm verschil gaat maken voor ons interieur. 

Comments are closed.