Wat kijk ik graag op dit moment?

Wat kijk ik graag op dit moment?

Het is bijna komkommertijd en dat houdt natuurlijk in dat er weinig soeps op de televisie is. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik niet meer zo’n fan ben van programma’s kijken op de televisie. Tegenwoordig kijk ik liever gewoon online via bijvoorbeeld NPO, Netflix of Videoland. Maar ik ben hier vast niet de enige in, het is nu eenmaal fijn om zelf te kunnen bepalen wanneer je iets gaat kijken en je dus niet hoeft te houden aan een vaste programmering. Ik vind het heerlijk om in de avond wat te gaan kijken, puur om even mijn hoofd leeg te maken en ik heb dus een aantal favorieten die ik erg graag kijk. Daarom leek het mij wel een leuk idee om mijn favoriete programma’s en series met jullie te delen, helemaal met het oog op de komkommertijd die er aan zit te komen…

Love Island

Misschien niet een heel inhoudelijk programma, maar wel heerlijk om gewoon lekker te kijken zonder dat je heel erg na hoeft te denken. Inmiddels is het seizoen voorbij maar je kunt het nog wel terugkijken via Videoland en inmiddels heb ik alle seizoenen gekeken. Het is een programma waar ik gewoon heel erg blij van word en ik vind het leuk om te zien hoe andere mensen proberen de ware liefde te vinden, want dat is waar het programma natuurlijk om draait.

Ik vertrek

Het programma ‘Ik vertrek’ is oprecht al jarenlang mijn meest favoriete tv programma. Ik vind het heerlijk om te kijken naar mensen die een droom hebben om in het buitenland een onderneming te gaan starten. Vaak gaat dit niet bepaald vlekkeloos maar dat maakt het programma stiekem heel erg leuk. Je ziet mensen die een grote droom hebben en hier helemaal voor gaan, maar vaak gaan ze wel heel slecht voorbereid hun droom najagen. Hoe vaak je wel niet ziet dat ze de taal niet spreken of dat ze bepaalde belangrijke vergunningen niet hebben waardoor alles in de soep loopt, dit zorgt natuurlijk wel voor leuke televisie.

Ik vind het wel heel dapper om te zien dat mensen zo’n grote stap durven te maken en ik denk dat veel mensen dromen van wonen in het buitenland. Ook ik droom hier natuurlijk wel eens over en als ik een land zou moeten uitkiezen, dan zou ik gaan voor Italie. Ik vind dit namelijk een prachtig land, het eten is ontzettend lekker en Italiaanse mensen vind ik over het algemeen erg vriendelijk. Maar als ik dit zou doen, dan zou ik dit zeker met een goede voorbereiding doen om ‘Ik vertrek’ taferelen te voorkomen. Want hoe leuk het ook is om hier na te kijken, zelf zou ik het toch wel wat anders doen. Ik zou dan zeker een beëdigd vertaler Italiaans inschakelen om je te helpen met verschillende juridische zaken, zodat je niet voor verassingen komt te staan. Het is fijn om iemand erbij te hebben die verstand heeft van zaken en de taal goed spreekt, zodat diegene je bijvoorbeeld goed kan helpen bij een koopakte of een technisch rapport kan vertalen. Het is in ieder geval iets wat ik alle kandidaten van ‘Ik vertrek’ zou willen adviseren.

Keuringsdienst van waarde

Ook een programma waar ik heel graag naar kijk is ‘Keuringsdienst van waarde’. Dit is wel een beetje een opvul programma als ik even iets snel wil gaan kijken. Maar het programma zit ontzettend leuk in elkaar en iedere keer leer ik weer iets nieuws over voornamelijk eten. Wat dit programma voor mij heel leuk maakt zijn vooral de presentatoren. Ze zijn vaak een beetje droog, doen zich wat dommig voor maar ze zijn ook kritisch en dit levert erg leuke televisie op! Inmiddels hebben ze al heel veel afleveringen gemaakt en deze kun je via NPO nog steeds allemaal terugkijken.

Firefly Lane

De serie ‘Firefly Lane’ (wat gebaseerd is op een boek) heb ik afgelopen week in één ruk uitgekeken. Deze serie staat op Netflix en ik hoop heel erg dat er nog een tweede seizoen gaat komen. De serie gaat voornamelijk over de vriendinnen Tully en Kate en tijdens de afleveringen gaan ze ook terug in de tijd en dat geeft de serie echt iets leuks en unieks. Daarnaast zorgt dit ervoor dat je de twee vriendinnen en hun vriendschap beter gaat begrijpen door de dingen die ze hebben meegemaakt in het verleden. De serie kijkt ontzettend makkelijk weg en ik hoop dus heel erg dat seizoen één een vervolg gaat krijgen.

New Amsterdam

Ten slotte voeg ik nog één serie toe aan dit lijstje, namelijk ‘New Amsterdam’. Ook deze serie kun je via Netflix of Videoland bekijken. Deze serie gaat over dokter Max Goodwin en hij is net de nieuwe medische directeur van een overheidsziekenhuis in Amerika geworden. Hij gaat het allemaal anders doen dan zijn voorgangers en door zijn charmante karakter komt hij met ongeveer alles weg. De serie speelt zich voornamelijk af in het ziekenhuis en gedurende de afleveringen leer je steeds meer personages kennen en wat ik vooral heel fijn vind is dat de serie echt over een ziekenhuis gaat en wat hierbij komt kijken. Ik kijk nu al heel erg uit naar het volgende seizoen, can’t wait!