Vanavond op TV! (+ link naar uitzending gemist)

Bijna drie maanden terug had ik twee dagen opnames voor het programma ‘Doe even Normaal’. Inmiddels is het programma alweer ruim een week op tv geweest en vanavond zal “mijn” aflevering te zien zijn. Het programma gaat over psychische aandoeningen en zoals jullie waarschijnlijk allemaal wel weten lijd ik aan een angststoornis dus de aflevering van vanavond zal dan ook gaan over ‘angst’. Ik vind het super spannend maar ik heb er ook zin in, ik heb immers niet voor niks meegedaan…

Hier kun je de aflevering bekijken: http://www.npo.nl/doe-even-normaal/26-08-2014/VPWON_1227548

aankonding

Een hele tijd geleden werd ik benaderd door de researcher van het programma. Zij had mijn ‘angststoornis filmpje’ gezien op Youtube en vroeg zich af of ik mee wou doen aan het programma. Ik hoefde hier niet lang over na te denken en eigenlijk was ik meteen enthousiast. Het meedoen aan het programma en vooral de opnamedagen vond ik erg spannend maar achteraf is het mij heel erg meegevallen. Ook gaf het mij kracht om te blijven denken waarom ik mee deed. Voor mij is het namelijk heel belangrijk dat er meer bekendheid komt over angststoornissen, vooral ook als je je bedenkt dat maar liefst 1 op de 5 personen ermee te maken krijgt. Dit hoeft niet per se straatvrees of een paniekstoornis te zijn, dit kan ook sociale angst of bijvoorbeeld de angst om over te geven zijn. Ik wou heel graag mijn verhaal delen, vooral ook omdat ik van heel “ver” ben gekomen en dat het nu eigenlijk best heel goed met mij gaat. Hopelijk geeft dit vertrouwen aan mensen die nog niet zo heel ver zijn of misschien zorgt het ervoor dat iemand toch hulp gaat zoeken. Kortom; ik hoop dat ik met mijn verhaal tenminste één iemand kan helpen, dat zou al heel mooi zijn!

Vanavond om 19.25 uur op NPO 2 (ned 2) zal ik te zien zijn in het programma ‘Doe even normaal’. Morgen zal ik ook in dit artikel nog even een link naar de uitzending plaatsen. Ik ben ontzettend benieuwd wat jullie ervan gaan vinden, laat het mij vooral eventjes weten!

 

94 Comments on Vanavond op TV! (+ link naar uitzending gemist)

 1. MarLeen
  26 augustus 2014 at 08:28 (8 jaar ago)

  Ik ben benieuwd, ik ga kijken!
  Zelf worstel ik sinds ongeveer mijn 14e met sociale angst (ik ben nu bijna 25), de 1e keer is het heftiger dan de andere keer, ik heb een veilig wereldje gebouwd om me heen en dat gaat goed. Maar moet er niet uit gaan, dan gaat t mis.
  Gisteren weer een intake gesprek gehad voor hulp, maar meestal ben ik zo angstig dat ik niet durf en ga. Ik denk dat het zwaar onderschat wordt, last van angst.

 2. Anneloes
  26 augustus 2014 at 08:34 (8 jaar ago)

  Wat spannend zeg! Ik hoop dat het vanavond lukt om te kijken, zit in het buitenland en weet niet of er een livestream is.

 3. Amy
  26 augustus 2014 at 10:12 (8 jaar ago)

  Dacht je al te herkennen in het voorstukje dat ik net zag! Spannend zeg 🙂

 4. Emma
  26 augustus 2014 at 10:30 (8 jaar ago)

  Ik ga zeker kijken! Ben heel benieuwd 🙂
  Knap dat je er aan mee hebt gedaan

 5. Femke
  26 augustus 2014 at 13:13 (8 jaar ago)

  Wat spannend! Ik weet niet zeker of ik in de gelegenheid ben om het vanavond te kijken, maar anders kijk ik het zeker terug 🙂 In ieder geval al heel veel respect dat je hierover zo openlijk durft te vertellen!

 6. Manon
  26 augustus 2014 at 13:42 (8 jaar ago)

  Wat spannend!!1

 7. Marleen
  26 augustus 2014 at 19:51 (8 jaar ago)

  Super tof en knap dat je mee hebt gedaan aan dit programma! Ik kan me nog herinneren dat ik een hele tijd terug met je heb gesproken over een paniekstoornis (waar ik ook erg last van heb gehad) en nog steeds wel overblijfselen van heb.. Mijn moeder riep me net dat ik mijn televisie op Nederland 2 moest zetten en ik zag ineens jou voorbij komen. Wilde toch even laten weten dat ik het heel knap vind dat je hebt meegedaan aan dit programma en je verhaal hebt gedaan!

  Dat werken, reizen, je pony vaker zien en kinderen krijgen gaat helemaal goed komen bij jou hoor, ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in dat je het kunt :)!

 8. Mirjam
  26 augustus 2014 at 19:53 (8 jaar ago)

  Wat stoer Sanne dat je op deze manier je verhaal hebt gedaan! Heel veel respect voor jou, de manier hoe je met je angsstoornis omgaat en de vooruitgang die je al hebt gemaakt. Ik hoop dat het steeds een beetje beter gaat en dat je je angst steeds meer gaat overwinnen!

 9. Chantal
  26 augustus 2014 at 20:29 (8 jaar ago)

  Hee Sanne,

  ik heb de uitzending net gezien en ik heb er zeker wat aan gehad. Je liet zien dat als het heel slecht gaat je er ook weer bovenop kunt komen en dat geeft andere mensen denk ik weer wat kracht. Super stoer dat je dat hebt gedaan, en ik vind je een prachtige meid!

 10. Simone
  26 augustus 2014 at 20:45 (8 jaar ago)

  Ik heb gekeken. Wat indrukwekkend en wat goed om te zien hoe goed het nu met je gaat. Zo stoer hoe je toch alleen ging fietsen en dat je naar je pony ging! Hoe klein de stap ook lijkt elke stap is er een! Hoe was het voor jou om het terug te zien?

 11. Sandra
  26 augustus 2014 at 22:44 (8 jaar ago)

  Lieve Sanne,

  Ik heb echt vol bewondering naar de uitzending gekeken. Op je blog volg ik je al langere tijd en ik vind het ontzettend knap hoe je langzaam uit het dal komt. Het was daarom ook een mooi moment om je samen te zien met bentley.
  Ik wens je alle succes met je opleiding en weet zeker dat je in de toekomst met je eigen ervaringen veel mensen kan helpen!

  Je bent bijzonder, onthoud dat!

 12. iris
  26 augustus 2014 at 23:02 (8 jaar ago)

  Ook ik heb vanavond naar de uitzending gekeken. Respect hoor! Ik had je verhaal al wel eens beetje bij beetje gelezen op je blog maar nu zo op tv… jeetje dan krijg je er pas echt een beeld van. Knap dat je het gedaan hebt! Volgens mij heb je al heel wat overwonnen! Ga zo door! Succes!

 13. iris
  27 augustus 2014 at 00:08 (8 jaar ago)

  Wat leuk om jou op tv te zien. Echt super knap dat je dit hebt gedaan!! En wat fijn dat je weer gaat studeren!!
  Liefs iris

 14. Stephanie
  27 augustus 2014 at 00:51 (8 jaar ago)

  Ik heb de uitzending op tv gezien hoor, ik zat er helemaal klaar voor!! Ik wil eerst even zeggen dat ik je zó’n mooie meid vind & echt zo lief vind overkomen :). Nu op tv, maar ook in je Youtube video’s!
  Knap dat je meegewerkt hebt aan deze uitzending, zou ik denk ik niet durven!

 15. marieke
  27 augustus 2014 at 10:21 (8 jaar ago)

  wouw wat een heftig verhaal maar mooi dat je het verteld hebt

  veel liefs

 16. Linda
  27 augustus 2014 at 13:33 (8 jaar ago)

  Ik heb de uitzending bekeken met tranen in mijn ogen. Wat is het ontzettend heftig wat je hebt meegemaakt en nog steeds meemaakt.
  Mijn moeder heeft ook een angststoornis gehad, alleen ze was er bijna overheen toen ik geboren was.
  Oh en trouwens, wat ben je een mooie meid, je ziet er zo mooi uit op de video 🙂
  Heel veel succes nog verder met het behalen van de rest van de doelen!
  Fijn om te horen dat het nu best goed gaat.

  xx Linda

 17. Linda
  27 augustus 2014 at 16:16 (8 jaar ago)

  Wauw, wat een mooie en heftige uitzending. Heel veel respect dat je hier aan mee hebt gedaan! En mooi om te zien dat je steeds dingen blijft overwinnen. Stap voor stap komt het allemaal goed, mooie toekomstplannen heb je!

 18. Anne
  27 augustus 2014 at 19:27 (8 jaar ago)

  Dank je wel dat je mij het gevoel hebt gegeven dat ik niet alleen op de wereld ben die met de angst rond loopt en er hard voor moet knocken om weer terug te komen…
  Echt dank je wel!!!

 19. Frances
  30 augustus 2014 at 12:48 (8 jaar ago)

  Hallo, ik wou even kwijt dat ik heb gekeken. Het is heel herkenbaar voor mij en ik vind het heel knap dat je hier over durft te vertellen omdat dit ontzettend moeilijk is!
  Groetjes!

 20. Esmee
  3 september 2014 at 00:34 (8 jaar ago)

  Sanne, ik volg je blog al een hele poos en volg dus jouw leven ook al een hele poos. Toen ik de aflevering keek had ik echt het gevoel dat ik je kende, ik heb heel veel respect voor je. Wat knap hoe jij er nu mee omgaat en wat goed dat jij uit zo’n dal bent gekomen. Hopelijk heb je een mooie toekomst voor je, ik wens je in ieder geval alle geluk van de wereld toe!