Vanavond op TV! (+ link naar uitzending gemist)

Vanavond op TV! (+ link naar uitzending gemist)

Bijna drie maanden terug had ik twee dagen opnames voor het programma ‘Doe even Normaal’. Inmiddels is het programma alweer ruim een week op tv geweest en vanavond zal “mijn” aflevering te zien zijn. Het programma gaat over psychische aandoeningen en zoals jullie waarschijnlijk allemaal wel weten lijd ik aan een angststoornis dus de aflevering van vanavond zal dan ook gaan over ‘angst’. Ik vind het super spannend maar ik heb er ook zin in, ik heb immers niet voor niks meegedaan…

Hier kun je de aflevering bekijken: http://www.npo.nl/doe-even-normaal/26-08-2014/VPWON_1227548

aankonding

Een hele tijd geleden werd ik benaderd door de researcher van het programma. Zij had mijn ‘angststoornis filmpje’ gezien op Youtube en vroeg zich af of ik mee wou doen aan het programma. Ik hoefde hier niet lang over na te denken en eigenlijk was ik meteen enthousiast. Het meedoen aan het programma en vooral de opnamedagen vond ik erg spannend maar achteraf is het mij heel erg meegevallen. Ook gaf het mij kracht om te blijven denken waarom ik mee deed. Voor mij is het namelijk heel belangrijk dat er meer bekendheid komt over angststoornissen, vooral ook als je je bedenkt dat maar liefst 1 op de 5 personen ermee te maken krijgt. Dit hoeft niet per se straatvrees of een paniekstoornis te zijn, dit kan ook sociale angst of bijvoorbeeld de angst om over te geven zijn. Ik wou heel graag mijn verhaal delen, vooral ook omdat ik van heel “ver” ben gekomen en dat het nu eigenlijk best heel goed met mij gaat. Hopelijk geeft dit vertrouwen aan mensen die nog niet zo heel ver zijn of misschien zorgt het ervoor dat iemand toch hulp gaat zoeken. Kortom; ik hoop dat ik met mijn verhaal tenminste één iemand kan helpen, dat zou al heel mooi zijn!

Vanavond om 19.25 uur op NPO 2 (ned 2) zal ik te zien zijn in het programma ‘Doe even normaal’. Morgen zal ik ook in dit artikel nog even een link naar de uitzending plaatsen. Ik ben ontzettend benieuwd wat jullie ervan gaan vinden, laat het mij vooral eventjes weten!