5 dingen op mijn bucketlist

Ook jij hebt het vast en zeker wel, een bucketlist. Een bucketlist is een lijst met daarop dingen die je allemaal nog wilt doen in je leven. Misschien heb je niet letterlijk een lijst met alle wensen uitgeschreven maar zit het meer in je hoofd, het noteren ervan kan overigens wel helpen om je doelen eerder te bereiken. Mijn lijst zat ook alleen nog maar in mijn hoofd en ik besloot deze te gaan noteren in een boekje én om dit met jullie te delen. Mijn wensen zijn niet heel spannend zoals parachute springen of bungeejumpen maar bevat zeker dingen waarvan ik gelukkig word!

1. Paardrijden op het strand

Een hele grote passie van mij is paardrijden en iets wat ik nog nooit heb gedaan is een strandrit. Het lijkt mij fantastisch om dit samen met Kayo, mijn eigen paard, te doen. Ik heb wel eens in de Franse Alpen gereden wat ook ontzettend tof was. We reden dwars door riviertjes heen en we kwamen onderweg langs eeuwige sneeuw terwijl het hoogzomer was. Ook iets wat ik nooit ga vergeten, maar op het strand rijden lijkt mij ook fantastisch omdat je dan heel hard alleen maar rechtuit door de branding kan galopperen.

2. Motorrijden met mijn man

Mijn man heeft al heel wat jaren een motorrijbewijs. Een jaar geleden verkocht hij zijn motor maar dat neemt niet weg dat hij motorrijden nog steeds heel leuk vindt. Gelukkig heeft hij zijn helm en motorkleding nog en heeft hij ook de mogelijkheid om een motor te lenen of te huren. Het lijkt mij ontzettend tof om een keertje achterop te springen met een mooie motorjas aan en te gaan touren. Ik hoef trouwens niet per se de snelweg op, gezien mij dat wat te spannend lijkt, maar gewoon lekker een rustig ritje over provinciale wegen en tussendoor wat stops maken om te genieten van een kop koffie en de natuur.

bucketlist1

3. Een roadtrip naar Turkije

Zoals jullie misschien wel weten is mijn man Turks en dat is één van de redenen dat ik graag een keer een bezoekje wil brengen aan Turkije. Een groot gedeelte van zijn familie woont in Turkije en ik zou het ontzettend mooi vinden om hen voor het eerst te ontmoeten. Gezien ik behoorlijk last heb van vliegangst, is een roadtrip voor mij een heel goed alternatief en het lijkt mij ook nog eens heel avontuurlijk om dit samen met mijn gezin te doen. Ik zou dan graag een camper huren en dan in een heel rustig tempo naar Turkije rijden en onderweg mooie plaatsen in Europa bezoeken. Het is iets waar mijn man en ik regelmatig over praten en ik zie het de komende jaren wel gebeuren…

4. Over mijn vliegangst heen komen

Ik heb dus enorme vliegangst. Zo’n 12 jaar geleden vloog ik naar Gran Canaria en hoewel ik het toen best spannend vond had ik nog niet echt angstige gevoelens. In de periode erna kreeg ik helaas mijn paniekstoornis en vliegen lijkt mij nu zo ontzettend eng. Het idee dat je geen controle hebt en niet weg kunt, wat je misschien ook niet moet willen hoog in de lucht maar toch. Vliegen is natuurlijk wel een heel goed middel om meer van de wereld te kunnen zien. Daarom zou ik heel graag over mijn vliegangst heen willen komen en ik overweeg wel eens om een cursus hiervoor te gaan nemen bij bijvoorbeeld Stichting Valk. Het lijkt mij fantastisch als ik over enkele jaren toch het vliegtuig in durf te stappen om samen met mijn gezin de wereld te ontdekken.

5. Mijn rijbewijs halen

Afgelopen jaar begon ik met mijn rijlessen en na 20 lessen kwam Covid-19 de boel verstoren en moest ik tijdelijk stoppen met lessen. Natuurlijk heel erg zonde omdat ik merkte dat het steeds beter ging en dat vooral de zenuwen begonnen af te nemen. Daarnaast had ik ook net mijn theorie gehaald en die heeft natuurlijk ook een beperkte geldigheid. Halverwege oktober wil ik graag weer beginnen met lessen en ik hoop dan ergens volgend jaar mijn rijbewijs te halen, fingers crossed!

Ik ben eigenlijk ook heel benieuwd of jullie een bucketlist hebben en wat er allemaal op staat?