Interieur wordt voor steeds meer mensen belangrijk

Het is voor jullie geen verrassing meer dat ik ontzettend enthousiast word van alles wat maar met interieur te maken heeft. In een heel ver verleden heb ik zelfs een MBO opleiding afgerond waar ik veel over het inrichten van ruimtes heb geleerd. Zo leerde ik tijdens deze opleiding o.a. in perspectief tekenen, het maken van moodboards, grafische vormgeving en etaleren/stylen. Een hele leuke creatieve opleiding waar ik altijd heel positief op terugkijk. En eigenlijk is de liefde voor interieur nooit meer weggegaan. Ook merk ik dat steeds meer mensen zich bezighouden met het inrichten van hun huis, wat ik ook heel goed begrijp. Je spendeert toch ontzettend veel tijd in je huis en het is dan heel fijn als je woning ‘eigen’ aanvoelt en dat je er een gezellig stekkie van kunt maken…

interieur101

Interieur is betaalbaarder geworden

Als ik even terugdenk aan bijvoorbeeld 10 jaar geleden, dan had je nog lang niet zoveel leuke betaalbare interieurwinkels als tegenwoordig. Nu heb je winkels zoals; Kwantum, Casa, Xenos en Flying Tiger waar je voor weinig geld super leuke items voor je interieur kunt scoren. Het hebben van een mooie interieur hoeft dus tegenwoordig niet meer duur te zijn en daarnaast kun je ook een mooie mix maken van dure en wat goedkope items.

Veel verschillende stijlen

Ook heb je ontzettend veel verschillende interieur stijlen tegenwoordig, van Scandinavisch tot aan industrieel. Voor iedereen zijn of haar smaak zit er wel wat tussen en daarnaast is het ook super leuk om meerdere stijlen met elkaar te mixen. Combineer bijvoorbeeld een industrieel tv meubel met een landelijke bank. Of ga voor bohemian en mix dit met vintage items. Er is dus ontzettend veel keuze en dat maakt het creëren van een eigen interieur ook veel gemakkelijker en toegankelijker. De keuze is enorm!

interieur103

De komst van interieur influencers

Al zo lang ik mij kan herinneren heb je interieur tv programma’s, mijn moeder keek in ieder geval altijd naar Eigen, Huis & Tuin en RTL Woonmagazine. Maar zoals we allemaal wel weten wordt de televisie toch een beetje ingehaald door andere media zoals bijvoorbeeld Youtube maar ook Instagram. Op deze sites kun je natuurlijk je eigen content bedenken en plaatsen en heb je eigenlijk alle vrijheid. Wat je nu dus ook veel ziet zijn interieur influencers die voornamelijk op Instagram leuke foto’s delen van hun eigen interieurs. Erg leuk om te volgen en op die manier inspiratie op te doen voor je eigen huis.

Ik denk dat het bovenstaande zeker mee heeft geholpen dat steeds meer mensen hun interieur belangrijker zijn gaan vinden. Het is namelijk niet per se duur om een mooi interieur te hebben, er is veel keuze in verschillende stijlen en je ziet overal eigenlijk heel veel inspiratie waardoor je zelf ook wordt geprikkeld om iets leuks van je interieur te maken. Daarnaast valt het mij ook op dat ook winkels en horeca gelegenheden meer aandacht besteden aan hun interieur, het is toch wat mensen naar binnen lokt wanneer dit er gelikt uitziet. Ik ben heel benieuwd of jij het ook leuk vindt om met interieur bezig te zijn en of jij het ook belangrijker vindt?

Comments are closed.