Een huis kopen met behulp van HypotheekAdvies.nl

Inmiddels weet ik ongeveer alles over het kopen van een huis. Waar ik vooral achter ben gekomen is dat het kopen van een huis een proces is waar je geduld voor nodig hebt en dat het ook zeker de nodige stress met zich mee kan brengen. We hebben het natuurlijk ook niet over het kopen van een brood bij de bakker maar over, waarschijnlijk, de duurste aankoop van je leven.

Wij kochten onlangs ons eerste huis en dat was allemaal best wel spannend omdat er veel dingen bij komen kijken waar je in eerste instantie misschien niet aan denkt. Daarnaast is mijn man zelfstandig ondernemer en dat maakt het proces ook iets lastiger dan wanneer je met je loonstrook naar een hypotheek verstrekker gaat. Kortom; wanneer je een huis gaat kopen is het best slim om veel informatie op te zoeken en eventueel hulp in te schakelen. Achteraf gezien hadden wij dit ook moeten doen en hadden wij bijvoorbeeld hypotheekadvies moeten inwinnen, dat had ons in ieder geval een hoop stress en slapeloze nachten gescheeld.

pexels-photo-1405724

Hypotheekadvies kun je tegenwoordig heel gemakkelijk krijgen, bijvoorbeeld via HypotheekAdvies.nl. Op deze website kun je op een eenvoudige manier op zoek gaan naar een onafhankelijke adviseur die bij jou en je wensen past. Door het invullen van je postcode of plaats vind je een adviseur bij jou in de buurt. Daarnaast kun je allerlei filters instellen, zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat het om de aankoop van een eerste huis gaat of dat je bijvoorbeeld zelfstandig ondernemer bent of in loondienst bent. Op die manier krijg je een adviseur die het aller beste bij jouw persoonlijke situatie past. De adviseurs kunnen jou van het begin tot het eind begeleiden bij het aankopen van een huis en weten exact waar je op moet letten en waar je rekening mee moet houden.

Het eerste gesprek is trouwens altijd gratis en zo kun je er ook achterkomen of iemand ook daadwerkelijk bij jou past en zo niet, dan worden er drie nieuwe adviseurs voor je gezocht. Heb je uiteindelijk je match gevonden, dan kun je een vervolgafspraak maken. Wanneer je zo’n afspraak maakt krijg je ook direct te weten wat het allemaal gaat kosten, zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan en weet je direct waar je aan toe bent.

Achteraf gezien hadden wij ook meer hypotheekadvies moeten inwinnen, gezien het om ons eerste huis ging. Er komt gewoon veel op je af en daarnaast is het ook iets nieuws en is het best spannend allemaal. Hoe fijn is het dat er dan iemand met je meekijkt en denkt zodat je er niet helemaal alleen voor staat. Ik ben heel benieuwd of jij ook zelf een huis hebt gekocht en of je gebruik hebt gemaakt van een hypotheekadviseur? En zo niet, had je het achteraf anders gedaan?

(Dit artikel is in samenwerking met HypotheekAdvies.nl)

 

Dit vind je vast ook leuk...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *