Leuke ideeën voor kids op je bruiloft

Zoals jullie misschien wel weten trouwt mijn zus in juli en mag ik de decoratie doen. Een hele leuke taak die echt op mijn lijf geschreven is gezien ik het heel leuk vind om hier creatief mee bezig te zijn. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang en heb ik ook leuke dingen bedacht voor de kinderen die aanwezig zullen zijn, dat bracht mij ook op het idee voor dit artikel. Wanneer er namelijk kinderen op je bruiloft zijn is het uiteraard heel leuk om ook je kleinste gasten te vermaken. Want vooral kinderen vervelen zich best snel en zullen ook niet de hele dag braaf blijven zitten en gelukkig maar!

Maak een spelletjeshoek

Zoals ik al schreef, kinderen zijn niet gemaakt om de hele dag rustig te blijven zitten. Er komt een moment tijdens de bruiloftsdag dat kinderen even hun energie kwijt moeten (en hun ouders misschien ook wel even). Daarom is het een heel leuk idee om een spelletjeshoek in te richten voor je kinderen. Ga bijvoorbeeld voor oud-Hollandse spellen zoals; blikgooien, sjoelen en ringwerpen. Of zet een speurtocht uit waar kinderen bijvoorbeeld dingen moeten zoeken. Geef ze bijvoorbeeld een wegwerpcamera mee en laat ze dingen zoeken en fotograferen. Verzin vooral spellen waarmee de kinderen even zoet zijn en waar niet hun outfit heel vies van wordt, dat vinden de ouders ook fijn…

bruiloftkids

Geef een goodiebag aan de kindjes

Je ziet steeds vaker dat gasten een goodiebag meekrijgen na een bruiloft, dit zou je ook voor de kindertjes kunnen doen. Dit geef je dan niet bij vertrek maar tijdens. Vul deze goodiebag bijvoorbeeld met iets lekkers, een kleurboekje en krijtjes en iets om mee te spelen bijvoorbeeld een jojo of een bellenblaas. Kinderen vinden het immers altijd leuk om een cadeautje te krijgen!

Zorg voor vermaak aan de dinertafel

Ook het diner kan voor sommige kinderen een aangelegenheid zijn waar ze zich snel kunnen gaan vervelen. Zorg dan ook voor vermaak aan de dinertafel, dat is ook wel fijn voor de ouders zodat zij lekker rustig kunnen genieten van het eten. Je kunt bijvoorbeeld hele leuke placemats krijgen van papier met daarop allerlei spelletjes zoals boter-kaas-en eieren en woordzoekers. Zorg dat je er een potlood bijlegt en een kind hoeft zich niet aan tafel te vervelen…

Dit waren mijn tips hoe je ervoor kan zorgen dat kinderen het ook naar hun zin hebben op een bruiloft. Op Pinterest vind je ook allerlei toffe tips, mocht je nog meer inspiratie nodig hebben.

 

1 Comment on Leuke ideeën voor kids op je bruiloft

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *