Mijn tips om lekker in je vel te zitten tijdens de zomer

Mijn tips om lekker in je vel te zitten tijdens de zomer

Zodra de zomer eraan komt zie en lees je overal reclame om je lichaam “summerproof” te maken. Maar is eigenlijk niet ieder lichaam summerproof? Welke maat je ook hebt, elk lichaam mag er zijn en óók in de zomer! Ik zal in dit artikel dus ook zeker geen tips geven over hoe je hét perfecte figuur krijgt, want als je het mij vraagt bestaat dat niet. Echter heb ik wel tips om lekker in je vel te zitten en je zelfverzekerd te voelen. Want dat is voor iedereen fijn.

Wanneer de zomer begint merk ik altijd aan mezelf dat ik kritischer naar mijn lichaam ga kijken. Ik irriteer mij ineens aan mijn witte huid, putjes en vetjes op plekken waar ik ze liever niet heb. Stiekem denk ik dat velen met mij dat hebben. In de zomer heb je vaak toch wat minder kleding aan en zal je lichaam dus meer te zien zijn en de onzekerheid groeien. Eigenlijk heel zonde dat ik mij zo voel want mijn lichaam mag er gewoon zijn, ook met mijn witte huid, putjes en vetjes. Naarmate de zomer vordert merk ik wel dat ik mij weer beter over mezelf ga voelen en dat komt o.a. door de volgende tips die ik toepas.

yoga

Zorg goed voor jezelf

Natuurlijk zorg je goed voor jezelf maar wat ik hiermee bedoel is dat je extra aandacht geeft aan bijvoorbeeld: gezonde voeding, ontspanning en dat je lekker gaat sporten als je je hier fijn door voelt. Wanneer ik een week heb die wat chaotisch en druk is merk ik direct dat ik dan sneller grijp naar ongezonde voeding. Vaak voel ik mij hierna best wel slecht en ik merk dat wanneer ik gezond eet ik veel lekkerder in mijn vel zit.

Daarnaast is het ook heel belangrijk om echt momenten van ontspanning te pakken. Wanneer je het heel druk hebt is het helemaal geen gek idee om momenten van ontspanning in te plannen, desnoods zet je het in je agenda. Op die manier forceer je jezelf om hier echt tijd voor te nemen. Ideeën voor ontspanning kunnen bijvoorbeeld zijn; yoga sessie, massage boeken, lekker uitgebreid in bad, een hele avond een serie bingewatchen, tijd doorbrengen met vriendinnen etc.  Denk goed na over wat jou ontspant en na zo’n moment voel je je vaak helemaal als herboren en geeft dit ook een fijn gevoel.

Hou je heel erg van sporten, dan is dit ook een hele goede manier om lekkerder in je vel te zitten. Ik ben niet heel erg fan van sporten maar wanneer ik het wel doe, merk ik wel dat ik mijzelf heel goed voel daarna. Ik voel mij energieker en ook mijn zelfvertrouwen krijgt een boost.

Trek kleding aan die bij je past

Ook de keuze van je kleding kan een grote bijdrage leveren aan je zelfvertrouwen. Wanneer jij je lekker voelt in een kledingstuk dan zal je dat ook uitstralen. Het kan helemaal geen kwaad om eens kritisch door je kledingkast te gaan om te kijken welke items je graag draagt en welke niet. Koop vooral kleding die jij vindt passen bij je stijl maar ook bij je figuur. Heb je wat onzekerheden over je lichaam, dan is het altijd een goed idee om kleding te kiezen die je positieve punten benadrukt. Je zal je meteen een stuk beter voelen, vooral ook omdat je minder bezig bent met de punten die je wat minder vindt.

happy

Je lichaam accepteren en/of er iets aan doen

De laatste tip is direct de moeilijkste, namelijk je lichaam accepteren. Ik weet bijna 100% zeker dat elk mens wel zo zijn of haar onzekerheden heeft. Hoe dun, slank of vol je bent, iedereen voelt zich wel eens wat minder goed over zichzelf. Dat komt denk ik vooral omdat we heel kritisch kijken naar onszelf, dat doen we inderdaad vooral zelf.

Toen ik begin 20 was had ik best wel grote borsten, ongeveer e-cup. Ik voelde mij hier heel onzeker over omdat ik het niet bij mijn lichaamsbouw vond passen. Ik overwoog zelfs een borstverkleining. Uiteindelijk heb ik dit niet gedaan maar ik kan mij heel goed voorstellen dat vrouwen een borstverkleining of borstvergroting ondergaan. Wanneer jij niet happy bent met je borsten, groot of klein, en je hebt goed nagedacht dan vind ik het helemaal niet gek om plastische chirurgie te overwegen. Belangrijk is dat jij je blij voelt over je lichaam en of je daar nu een dieet (zowel aankomen of afvallen) of plastische chirurgie voor nodig hebt, jij moet doen wat goed is voor jezelf en voor niemand anders.

Hopelijk hebben jullie wat aan mijn tips om ook in de zomer lekker in je vel te zitten. Het draait vooral om je goed voelen over jezelf en wat jij nodig hebt om dat te bereiken!

(Dit artikel is in samenwerking met Kliniek Veldhoven)