To watch #5 met o.a. The Horn en Ben is back

To watch #5 met o.a. The Horn en Ben is back

Vorig jaar november heb ik voor het laatst een ’to watch’ artikel geplaatst, het werd dus echt wel weer tijd voor een update. In dit artikel geef ik leuke kijktips, dat kunnen tv programma’s zijn maar ook films of toffe docu’s. In ieder geval mijn persoonlijke kijktips die je wat mij betreft eigenlijk niet mag missen.

thehorn

The Horn

Deze documentaire vond ik erg interessant en indrukwekkend en kreeg ik ook al als tip van mijn ouders, ik heb het over ‘The Horn’. Deze documentaire serie krijgt op IMDB ook niet voor niks een dikke 8,4. Deze docu gaat over ‘Air Zermatt’, een reddingsbrigade die werkt in de bergen van Zwitserland. Je krijgt als kijker echt een kijkje in het leven van de reddingswerkers die werkzaam zijn bij ‘Air Zermatt’, dit zijn o.a. helikopterpiloten, artsen, verpleegkundigen en gidsen. Deze mensen zetten regelmatig hun eigen leven op het spel om een ander leven te redden en dat maakt het ook vooral een heel indrukwekkende serie om te kijken.

drivetosurvive

Formula 1 Drive to Survive

Nooit van mijn hele leven had ik gedacht dat ik Formule 1 zou gaan kijken en ik vind het ook nog eens ontzettend leuk en volg het op de voet. Elke race kijk ik trouw en inmiddels weet ik een heleboel over Formule 1 qua tactieken, regels en de verschillende teams. Na het zien van de documentaire ‘Formula 1 Drive to Survive’ op Netflix weet ik nog meer. In deze 10-delige docuserie krijg je een kijkje achter de schermen bij verschillende teams en krijg je dus nog meer te zien wat je normaal tijdens de races niet te zien krijgt. Goed nieuws, er komt een tweede seizoen waar ook grotere teams aan mee gaan werken zoals Ferrari en Mercedes. Ik ben heel benieuwd!

madeleine

The Disappearance of Madeleine McCann

Wanneer je een beetje het nieuws volgt en/of van mijn leeftijd bent, heb je vast wel gehoord over het meisje ‘Madeleine McCann’. Dit meisje verdween in 2007 in het Portugese Algarve. Zij was samen met haar ouders op vakantie en zij verdween uit hun appartement terwijl de ouders iets verderop uiteten waren. In al die jaren is haar verdwijning één groot raadsel geweest en ook meerdere keren is gedacht dat de ouders er een rol in hebben gespeeld. In de documentaire ‘The disappearance of Madeleine McCann’ zie je veel filmmateriaal wat nog nooit eerder is getoond en krijg je meer achtergrond informatie over de hele zaak. Een interessante docu voor vooral mensen die into true crime zijn.

boyerased

Boy Erased

De film ‘Boy Erased’ vertelt het verhaal over Jared Eamons, een zoon van een pastoor uit een klein Amerikaans dorpje. Wanneer hij gaat studeren en uit huis gaat komen zijn ouders door een incident er achter dat hij homoseksueel is. Dit valt niet goed bij zijn zeer gelovige ouders en zij verplichten hem min of meer om deel te nemen aan bekeringstherapie voor homo’s. Ik vond dit een erg mooie maar ook zeker een heftige film. Je wordt behoorlijk in het verhaal gezogen en ik merkte dat het bij mij wel wat emoties losmaakte.

benisback

Ben is Back

De film ‘Ben is Back’ keek ik onlangs en gaat over Ben Burns, een jongen met een drugsverleden. Iets voor kerst verschijnt Ben ineens onaangekondigd bij het huis van zijn moeder en stiefvader. Hij zat in een afkickkliniek en heeft goedkeuring gekregen van zijn sponsor om kerst door te brengen met zijn familie. Zijn moeder is erg blij, zijn zus iets minder omdat ze al te vaak heeft meegemaakt dat hij de fout in ging. Toch mag hij blijven voor één dag en dat gaat uiteraard niet zonder problemen. Ik vond dit een mooie en makkelijke wegkijk film,  niet eentje met een ingewikkeld verhaal en veel verschillende personages. Prima voor een relaxed film avondje.

Dit was mijn lijstje voor deze keer, ik ben heel benieuwd wat jullie van deze kijktips vinden. Mocht jij nog een leuke kijktip hebben, iets wat ik echt moet kijken, laat het dan vooral weten hieronder in de comments.