Recept: Carrot Cake Cheesecake

carrotcake

Bakken vind ik ontzettend leuk om te doen. Dus elke gelegenheid die zich aandient, sta ik in de keuken (hopelijk) iets lekkers te bakken. Voor de verjaardag van Emre wil ik weer zelf dingen gaan bakken en daarom besloot ik alvast een recept uit te proberen, je wilt immers je gasten wel iets lekkers voorschotelen. Ik besloot een carrot cake cheesecake te maken, twee van mijn favorieten gecombineerd in één. Het recept vond ik op een Engelse website en ik heb er hier en daar nog een beetje mijn eigen draai aan gegeven. De taart viel goed in de smaak dus daarom moet het recept uiteraard gedeeld worden…

Ingrediënten carrot cake:

 • 170 gram zelfrijzend bakmeel
 • 170 gram suiker
 • 2 eieren
 • 120 ml zonnebloemolie
 • 1 theelepel vanille aroma
 • 2 flinke theelepels koek- en speculaaskruiden
 • 50 gram walnoten fijngehakt
 • 1 zakje wortel julienne
 • klein beetje zout

Ingrediënten cheesecake:

 • 450 gram roomkaas (Philadelphia)
 • half bakje sour cream (50 gram)
 • 115 gram suiker
 • 2 eieren
 • 1 theelepel vanille aroma

Ingrediënten roomkaas frosting (optioneel):

 • 180 gram roomkaas (Philadelphia)
 • 90 gram poedersuiker
 • 90 gram roomboter
 • 1 theelepel vanille aroma

Verder heb je nog nodig een ronde bakblik (ik gebruikte eentje met een doorsnede van 23 cm), bakpapier, een (hand)mixer en een oven.

Je begint met het maken van het carrot cake beslag en dit is eigenlijk heel eenvoudig en heb je geen mixer voor nodig. Snij de wortel Julienne wat fijner en hak de walnoten ook wat kleiner. Ik maak de walnoten altijd fijn door ze in een ziplock zakje te doen en er met een deegroller overheen te rollen. Pak een grote kom en doe hierin alle droge ingrediënten en meng dit even door elkaar. Vervolgens voeg je de olie, de eieren en de vanille aroma toe. Ook dit meng je weer met een grote pollepel door elkaar. Wanneer het beslag goed gemengd is, voeg je de wortel en de walnoten toe en zorg ook dat dit goed gemengd wordt. Het beslag is nu klaar en je kunt beginnen met het maken van de cheese cake.

Voor het maken van het cheese cake beslag heb je een (hand) mixer nodig. Pak een grote kom en doe hierin de roomkaas en het suiker, klop dit op tot een luchtig geheel. Vervolgens kun je de eieren er 1 voor 1 bijdoen. Daarna amg de sour cream en de vanille aroma erbij. Het uiteindelijke beslag moet er luchtig en egaal uitzien, dus zonder klontjes.

carrotcake4

Pak de bakblik en doe op de bodem wat bakpapier en vet de rand in met wat boter of bakspray. Begin met de laag carrotcake en doe hierop het cheesecake beslag. De taart kan gebakken worden op 180 graden (heteluchtoven) voor ongeveer 70 min. Wanneer de tijd voorbij is haal je de cheesecake nog niet uit de oven maar laat je deze rusten (oven doe je uit) voor ongeveer een uurtje met de deur op een kier. Daarna heeft de taart nog een nachtje in de koelkast nodig om op te stijven, het is dus aan te raden om de taart zeker een dag van te voren te maken.

De laatste stap is niet verplicht maar wel heel lekker en hoort toch wel een beetje bij een carrot cake. Omdat ik de taart een nacht heb laten opstijven heb ik de volgende dag pas defrosting gemaakt. Pak een kom en doe hier de roomkaas in en klop deze eventjes wat losser met de mixer. Laat de boter op kamertemperatuur komen en voeg de boter in kleine porties toe. Als het beslag er egaal uitziet voeg je de poedersuiker en de vanille aroma toe en klaar is je frosting.

Wanneer de taart genoeg is opgestijfd is het tijd om de frosting eroverheen te doen. Dit hoeft helemaal niet per se heel strak, ik vind het juist wel leuk als dit een beetje robuust wordt gedaan. Ik maakte de taart af met hier en daar een halve walnoot. Eet smakelijk!

Comments are closed.