Hoe krijg ik mijn huid op tijd “winterklaar”

De herfst heeft zijn intrede gedaan en de tijden van guur weer en gezellig voor de open haard zitten zijn weer aangebroken. De natuur gebruikt dit seizoen om weer op krachten te komen. Niet alleen de natuur, maar ook de huid (het grootste orgaan van het menselijk lichaam) zet in deze periode alle zeilen bij om herstelwerkzaamheden uit te voeren. In de zomer wordt de huid in verhouding tot andere seizoenen meer blootgesteld aan zon, zee en chloorwater. De huid heeft de herfst nodig om zich te kunnen prepareren voor alles wat in de winter en de daaropvolgende maanden nog gaat komen. Nu lukt het de huid ook wel eens niet om op tijd klaar te zijn. Dat is een teken dat de balans in de huid is verstoord en dit kan zorgen voor vervelende huidaandoeningen -en problemen.

Veel voorkomende oorzaken bij huidproblemen?

 • Last van stress.
 • Roken, drugs en alcohol.
 • Ongezond voedingspatroon.
 • Te weinig zonlicht.

Bij een huidprobleem is het belangrijk om verder te kijken dan alleen de buitenkant. Kijk maar eens naar jezelf. Wanneer zijn jouw prestaties op werk het best? Gezonde voeding, genoeg slaap en weinig last van stress creëren de ideale omstandigheden voor het leveren van een goede prestatie. Om de huid iedere dag weer een topprestatie neer te laten zetten, moet het goed worden verzorgd.

winterhuid

Tips om de huid tijdens het herstelproces te ondersteunen

De allereerste stap in het herstelproces is hydratatie. In de zomermaanden heeft de huid door continue blootstelling aan zonlicht flinke klappen gekregen. Hierdoor droogt de huid uit en kan het moeilijker uit zichzelf herstellen. Dit is eenvoudig op te lossen door dagelijks na het douchen bijvoorbeeld bodylotion te gebruiken.

Naast het goed hydrateren van de huid is het innemen van gezonde voeding en vitaminesupplementen ook van essentieel belang. Mocht de huid na een aantal heftige zomermaanden niet in topconditie zijn, dan gaan de goede voedingstoffen, vitamine en mineralen als een soort doping werken. De herstelwerkzaamheden gaan dan extra snel en op die manier is de huid vaak op tijd klaar voor nieuwe aanvallen van schadelijke stoffen, bacteriën en virussen.

Heb jij nog meer tips om je huid op tijd “winterklaar” te hebben? Laat ze dan achter in de reacties.

Bron: http://roter.nl/

 

Dit vind je vast ook leuk...

2 Comments on Hoe krijg ik mijn huid op tijd “winterklaar”

 1. femketje
  30 oktober 2017 at 12:48 (2 jaar ago)

  ik probeer zelf goed met dagcrème te smeren, verwarming lucht is altijd zo droog makend! oh en labello is een must XD

  Beantwoorden
 2. Manon
  30 oktober 2017 at 17:57 (2 jaar ago)

  Ik denk dat het bij mij vooral stress is en soms eet ik best slecht, daar wil ik zelf wat aan doen

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *