Gezonde wraps met pittige falafel

De laatste tijd ben ik helemaal fan van wraps gevuld met falafel en rauwkost, misschien een zwangerschaps craving? Het is in ieder geval een gezonde craving en ik kan er niet genoeg van krijgen. De falafel maak ik zelf en dit is super simpel, sowieso is het eigenlijk een heel gemakkelijk recept die niet veel tijd kost. Heb je geen zin om zelf falafel te maken, of zie je dat niet helemaal zitten, dan kun je natuurlijk ook voor kant-en-klaar gaan. Dit recept is geschikt voor ongeveer 3-4 personen…

wrap1

Wat heb je nodig voor de falafel?
 • 400 gram kikkererwten uit blik
 • 4 eetlepels bloem
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 kleine ui
 • 1 teen knoflook
 • halve theelepel komijn
 • halve theelepel koriander
 • 1 theelepel chilipoeder (hou je niet van pittig, hou het bij een halve theelepel)
 • 1 eetlepel citroensap
 • handje verse peterselie
 • snuf zout en zwarte peper

Zo maak je het: Giet de kikkererwten af en prak deze met een vork tot een gladde puree. Voeg de bloem en bakpoeder toe en meng dit goed door de kikkererwten pasta. Snij vervolgens de ui, knoflook en peterselie fijn en doe dit samen met de kruiden en citroensap bij de rest. Vergeet vooral niet zout toe te voegen anders krijg je erg flauwe falafel. Kneed van de pasta platte balletjes ter grootte van een bitterbal en het beste doe je dit met natte handen zodat het niet blijft kleven. Zet een koekenpan op het vuur en verwarm hierin de olie en het bakken kan beginnen. De balletjes hebben ongeveer 2 a 3 minuten per kant nodig en ze zijn klaar als ze een mooie goudbruine kleur hebben.

Voor de rauwkost:
 • fetakaas blokjes
 • 2 tomaten
 • 1 rode ui
 • 1/3 komkommer
 • 1 avocado
 • (vergeet geen wraps te kopen)

Het beste kun je natuurlijk voordat je de falafel gaat maken/bakken, alvast de ingrediënten voor de rauwkost snijden. Ik snij de ingrediënten vaak in kleine blokjes en leg deze op een groot bord. Zo kun je per wrap bekijken wat je lekker vindt om erin te doen en kun je per wrap variëren. Heel soms maak ik er ook nog een lekker sausje bij op basis van yoghurt. Ik gebruik hiervoor Griekse yoghurt, een teentje knoflook en wat gedroogde munt en/of peterselie. Dit sausje is een hele goede combinatie en geeft een Turkse vibe aan de wrap.

Ik ben erg benieuwd wat jullie van dit recept vinden. Mocht je het gaan maken, veel succes en natuurlijk eet smakelijk!

Comments are closed.