Personal update augustus 2017

En ineens staan er op mijn blog weer nieuwe artikelen en daarom leek het mij een goed idee om even een personal update te schrijven. Ik heb de smaak weer te pakken wat betreft het bloggen en er staan al een stuk of zes artikelen vooruit gepland. Ik loop over van de idee├źn en inspiratie en het plezier in het bloggen heb ik weer terug. Dit alles geeft mij ook lekker veel energie en sowieso ben ik weer wat energieker en dat heeft vast te maken dat ik in mijn tweede trimester zit van mijn zwangerschap. Als jullie dit lezen ben ik ruim 23 weken zwanger en zit ik dus al ruim over de helft, nog maar ongeveer 17 weken te gaan…

Deze zwangerschap gaat tot nu toe voor mijn gevoel erg snel en ik kan niet geloven dat ik nog “maar” 17 weken te gaan heb. Ik had al wel gelezen dat veel vrouwen hun tweede zwangerschap zo ervaren maar het is ook echt zo. Je bent net wat minder bezig met je zwangerschap en daarnaast heb ik natuurlijk ook nog een klein mannetje rondlopen die ook veel aandacht nodig heeft. Ik zit dus zeker niet stil en heb genoeg afleiding.

personalaugust

Op zich mag ik qua kwaaltjes niet klagen. Deze zwangerschap ben ik nauwelijks misselijk geweest en daar ben ik in ieder geval al heel erg blij mee. Het enige waar ik af en toe last van heb is een lage bloeddruk, wat op zich helemaal niet ongezond is maar je kunt je daar wel flink lamlendig door voelen. Ook merk ik nu doordat mijn baarmoeder groter wordt dat ik af en toe weer wat ruimtegebrek heb in mijn buik na het avondeten. Ik krijg dan onwijs veel pijn in mijn darmen en dit belooft ook nog wat voor de komende weken gezien mijn buik alleen maar meer en meer zal gaan groeien. Qua lichamelijke kwaaltjes mag ik dus zeker niet klagen, toch heb ik het psychisch helaas wel wat zwaarder en merk ik dat mijn angstklachten zijn toegenomen en ik zit hier mijzelf erg mee in de weg. Hopelijk ga ik mij na de zwangerschap weer wat stabieler voelen zodat de angstklachten weer wat meer naar de achtergrond verdwijnen. Gelukkig krijg ik nog wel steeds hulp van een psycholoog en fysiotherapeut, dus dat is in ieder geval erg prettig!

Wat ik ook deze zwangerschap in extreme mate heb is nesteldrang. Dit begon al rond de 20 weken en ik voel mij continu onrustig en wil van alles doen in huis. Ik wil alles netjes hebben tot in de kleinste hoekjes en kan niet meer tegen de “troep” die we in de loop van de jaren hebben verzameld. Inmiddels zijn er dus al heel wat ritjes richting de kringloop gegaan. Daarnaast zijn we ook begonnen aan Emre’s nieuwe kamer, hij schuift namelijk een kamertje op zodra hij rond een jaar of 2 is. Zijn nieuwe kamer is zo goed als af, we moeten alleen nog een gordijn + rolgordijn ophangen en nog wat laatste ‘styling’ dingetjes. Hij zal waarschijnlijk pas begin volgend jaar naar z’n nieuwe kamer verhuizen gezien onze tweede kindje eerst bij ons in de slaapkamer zal gaan slapen. Ook wil ik nog wat kleine aanpassingen doen in de babykamer, bijvoorbeeld een nieuwe aankleedkussenhoes en een nieuw dekentje.

Verder gaat het eigenlijk allemaal zo z’n gangetje. Met Emre gaat het ook onwijs goed en zijn ontwikkeling gaat nu zo snel, hij kan bij wijze van spreken iedere dag weer iets nieuws. Zo kan hij al best een aantal woorden zeggen, klimt hij overal behendig bovenop, kan hij best al goed zelfstandig eten en Emre loopt niet maar rent vooral. Het is een onwijs vrolijk en makkelijk kindje, die bijna nooit huilt of chagrijnig is, van hem kun je er bij wijze van wel 10 hebben (gaan we niet doen haha). Ook ben ik mega benieuwd hoe hij gaat reageren op z’n broertje en ik kan niet wachten om hem te zien als grote broer. Sowieso kan ik eigenlijk niet wachten totdat we een gezinnetje zijn van vier, ik ben heel benieuwd hoe dit gaat zijn en hoe het weer is om een newborn te hebben. En natuurlijk ben ik nog het meest nieuwsgierig hoe onze nieuwe kleine man eruit ziet maar hiervoor moet ik nog even geduld hebben. Maar goed voor je het weet schrijf ik een artikel met de geboorteaankondiging, de tijd vliegt immers voorbij!

Volg je mij trouwens ook al via Instagram? Hier deel ik regelmatig foto’s en insta stories en blijf je een beetje meer op de hoogte van mijn persoonlijke leven.

Comments are closed.