Mijn 2014!

Voor mijn gevoel is het jaar 2014 voorbij gevlogen, hebben jullie dat gevoel ook? Uiteraard is dat een goed teken maar soms vraag ik mij echt af waar de “tijd” blijft. Het afgelopen jaar was mooi, pittig met hoogte en wat dieptepunten maar al met al kijk ik met een bijzonder goed gevoel terug op dit jaar op zowel persoonlijk als blog vlak. Ga er maar even goed voor zitten want het is nogal een lang verhaal geworden…

Begin dit jaar was ik nog volop bezig met therapie voor mijn angststoornis. Ik was maar liefst vier dagen in de week te vinden bij het UCP waar ik keihard werkte om weer mijn vrijheid terug te krijgen. Op 24 april nam ik afscheid na een half jaar, dit was voor mij echt een heel belangrijk moment in 2014. Ergens was ik heel blij en opgelucht, het is niet niks om zo’n intensieve therapie te volgen, maar het was ook wel heel erg spannend. Ineens moet je het echt zelf gaan doen en was ik erg bang om weer terug te vallen in mijn oude denkpatronen.

Gelukkig bleef ik sterk en heb ik dit jaar een heel groot stuk van mijn angst achter mij gelaten en hier ben ik elke dag zo ontzettend dankbaar voor. Dit jaar heb ik ongelooflijk veel dingen ondernomen zonder angst en ik heb mijzelf keer op keer weten te verbazen. Ik dacht dat ik nooit meer “gewoon” naar de supermarkt kon gaan, of in de auto kon zitten, of de kroeg in of samen met mijn vriend een stedentrip kon maken. Al die simpele dingen heb ik zo lang niet kunnen doen en nu doe ik ze bij wijze van fluitend. Toch blijf ik het bijzonder vinden en geniet ik 10 x meer van de simpele dingen in het leven omdat ik weet dat het niet zo vanzelfsprekend was. Af en toe heb ik nog wel wat last van mijn angsten, het verschil nu is dat ik weet hoe ik ermee om moet gaan en dat ik niet meer in de vermijding schiet.

ek12

In mei van dit jaar werd ik benaderd door een researcher van het programma ‘Doe even Normaal’. Ze had mijn ‘Angst’ video gezien op Youtube en ze was benieuwd of ik mee wou werken aan het programma. Eigenlijk heb ik geen moment getwijfeld. Ik ben altijd open geweest over mijn angststoornis en ik zou willen dat iedereen hier open over durft te zijn, mij heeft het namelijk alleen maar heel erg geholpen. Na een aantal afspraken en kennis gemaakt te hebben werd ik o.a. geselecteerd om mee te doen. Mijn aflevering kwam in augustus op tv en hier kun je het terug zien, mocht je geïnteresseerd zijn. Ik ben heel blij met mijn aflevering omdat ik hoop dat mensen die in hetzelfde schuitje zitten weer een beetje hoop krijgen. Twee jaar terug durfde ik namelijk alleen maar op mijn bed te zitten en moet je nu zien wat ik allemaal weer doe…

In de periode van mei tot en met juli was ik druk met van alles en nog wat. Ik was volop bezig met mijn blog, besloot LP&H op een lager pitje te gooien en ik was vooral heel druk met veel leuke dingen doen. Zo ging ik regelmatig een terrasje op, dook zo nu en dan de kroeg in, bezocht het park regelmatig, ging lekker veel uiteten en bracht veel tijd door met familie en vrienden. Ook kreeg ik dit jaar er weer een nichtje bij, wat natuurlijk ook heel bijzonder was!

ek19

Wat wel heel jammer (is) was is dat ik steeds heel veel last had van mijn menstruatie cyclus, eigenlijk al jaren maar door mijn angsten durfde ik hier niet mee naar het ziekenhuis te gaan. Gezien het zo goed ging op “angstgebied” besloot ik ook dit probleem maar aan te gaan pakken, ik zag het namelijk niet zitten om hier nog jaren mee rond te gaan lopen. Na een simpele echo, er was namelijk een verdenking op PCOS, was het wachten op de uitslag. Eind juli kreeg ik de uitslag en totaal onverwacht vertelde de huisarts dat mijn rechter eierstok vergroot was. Gelukkig bleef ik heel positief en verwachtte ik dat het niet echt iets ernstigs zou zijn. Vele onderzoeken bij de gynaecoloog volgden, ze wisten namelijk niet om wat voor gezwel het ging. Ik moest nog meer echo’s laten maken, bloedprikken, door de MRI etc. en helaas hebben we in totaal 7 weken in enorme spanning gezeten. Ook al is de kans op eierstokkanker op jonge leeftijd heel klein, het is niet zo dat het nooit voorkomt. Mijn eierstok was ook flink vergroot, normaal gesproken is die zo’n 2 bij 3 cm en die van mij was 7 bij 8 bij 4 cm. Maar ook in deze periode ben ik heel positief gebleven en terecht, uiteindelijk ging het namelijk om een goedaardig gezwel. Helaas moest ik wel geopereerd worden…

Op 14 oktober ben ik onder het mes gegaan. Ook al zag ik hier enorm tegen op, achteraf is het mij echt allemaal heel erg meegevallen. Oke, natuurlijk is het niet leuk om geopereerd te worden, niet in je eigen bed te slapen en pijn te hebben maar voor ik het wist was alles voorbij. Ik was vooral heel erg opgelucht dat ik wakker was geworden na de operatie dus de rest kon mij niet zo veel heel schelen (haha). Ook ging het herstel heel snel en voorspoedig en ik voelde mij heel snel weer helemaal de oude. Gelukkig is het gezwel weg, is mijn eierstok behouden gebleven maar een aantal weken geleden kreeg ik wel de diagnose PCOS. Dit verklaard dus o.a. mijn lange cyclussen en andere gekke klachten. Ze doen hier niets aan, totdat het bijvoorbeeld een kinderwens in de weg gaat zitten. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden en ben ik ook wat dit betreft heel positief.

In oktober heb ik trouwens ook een belangrijke beslissing genomen, ik heb namelijk LP&H (mijn webshop) verkocht. Ik merkte dat ik minder tijd, zin maar ook geld had om te investeren en als ik iets doe dan wil ik het ook graag goed doen. De reden dat ik het nu pas vertel is omdat de verkoop net een poosje helemaal rond is. Mijn focus ligt dus nu ook meer op mijn blog en ik werk sinds een tijdje voor het bedrijf van mijn vriend wat ook tijd en energie kost.

Met mijn blog ging het verder in 2014 prima, ik merk wel dat ik wat minder reacties heb maar gelukkig zijn mijn bezoekersaantallen gelijk gebleven. Dit jaar heb ik besloten om nog maar één artikel per dag te plaatsen en dit bevalt mij erg goed. Ook heb ik gemerkt dat mijn interesses een klein beetje veranderd zijn en dat is ook wel terug te zien op mijn blog. Zo schrijf ik vaker over eten, DIY’s, interieur en andere lifestyle gerelateerde onderwerpen en dit zal ook zeker zo blijven. Ik ben zelfs aan het nadenken over eventueel een nieuwe naam voor mijn blog, ik vind dat WeAreFashion niet echt meer de lading dekt.

Na 1140 woorden denk ik dat jullie een aardig beeld hebben gekregen van mijn 2014. Ik ben heel benieuwd wat 2015 mij gaat brengen en ik wens jullie alvast een hele fijne jaarwisseling!

Liefs,
Sanne

PS vanmiddag om 12 uur komt er een speciale NYE get ready with me video online.

89 Comments on Mijn 2014!

 1. Carien
  31 december 2014 at 08:48 (8 jaar ago)

  Wat een heftig maar ook mooi en leerzaam jaar heb je gehad zeg! Wel mooi dat je het allemaal durft te delen want kan me voorstellen dat veel meiden hier wat aan hebben. Ik hoop dat je een geweldig 2015 hebt!!

 2. beautydiarynl
  31 december 2014 at 13:05 (8 jaar ago)

  Je hebt zulke grote stappen gemaakt, je mag echt trots op jezelf zijn!
  Ik wens je alle geluk, liefde & gezondheid toe in 2015 <3

 3. Dilara
  31 december 2014 at 13:33 (8 jaar ago)

  Mooi geschreven! Wees trots op jezelf. Moge 2015 mooier zijn! Je was toch ook begonnen met een opleiding? Hoe gaat dat? Ik heb dat denk ik gemist… Fijne jaarwisseling! X

 4. Charile
  31 december 2014 at 15:44 (8 jaar ago)

  Leuk om te lezen 🙂 Doe je je nieuwe opleiding nog?
  Liefs en een fijne jaarwisseling! xx

 5. Amelie
  31 december 2014 at 15:51 (8 jaar ago)

  Een bijzonder en heftig jaar voor, maar wat heb je veel bereikt! Hopelijk gaat alles in 2015 nog beter en volgt er nog veel moois! X

 6. Jolien
  31 december 2014 at 16:27 (8 jaar ago)

  Lief zusje,
  In 2014 was je dapper, sterk, geduldig, een echte doorzetter, altijd positief ook al zat het niet altijd mee, een top blogger en een hele lieve tante! Ben trots op je! X

 7. Kim
  31 december 2014 at 18:55 (8 jaar ago)

  Ik heb je blog nog maar net ontdekt (een weekje geleden ofzo), dus ik ben even met terugwerkende kracht aan het lezen en de video’s aan het bekijken. 😉
  Mooie blog en hij staat ondertussen al bij mijn favorieten. 😉

  Fijne jaarwisseling en tot in 2015! 🙂

 8. Tessa
  1 januari 2015 at 13:45 (8 jaar ago)

  Ik lees je blog altijd met veel plezier maar met niet zo van het vele reageren. Ben blij dat het beter met je gaat en vind het altijd erg leuk om je artikelen te lezen. Happy New Year!!

 9. Margot
  3 januari 2015 at 19:42 (8 jaar ago)

  Ben een hele tijd gestopt met het lezen van blogs en reageerde ook bijna nooit op blogs, maar wil toch graag even een comment achterlaten 🙂
  Heftig om te lezen allemaal. Ik heb meteen even de aflevering bekeken. Zo ontzettend knap dat je aan dat programma hebt meegedaan en zo misschien wel anderen helpt! Ik wens je een fantastisch 2015 met heel veel gezondheid en plezier !
  Liefs Margot