8 redenen waarom ik zin heb in de zomer!

8 redenen waarom ik zin heb in de zomer!

In het verleden schreef ik een artikel over ‘8 redenen waarom ik niet van de zomer hou‘, inmiddels word ik steeds meer een liefhebber van mooi weer en ik kan eigenlijk niet wachten totdat het echt zomer wordt. Het hoeft van mij echt niet 30 plus graden te worden, met een graad of 25 ben ik ook al meer dan tevreden. Ik kijk erg uit naar de zomer en dit zijn mijn 8 redenen…

Lekker barbecuen met mijn gezin

In de zomer slingeren we regelmatig de barbecue aan en voor onze kids is dit altijd één groot feest! Ik vind het altijd leuk om de buitentafel leuk aan te kleden met leuk servies, mooie schalen en verschillende glazen. Vaak doen we een barbecue in Turkse stijl met een aantal lekkere stukken vlees gecombineerd met een aantal salades en brood. Onze eerste barbecue van dit jaar is overigens een feit!

Veel buitenritten met Beau

Wanneer je een paard hebt ben je heel afhankelijk van het weer, tenminste als je geen beschikking hebt over een binnenrijbaan. De rijbak is vaak te nat en buitenritten doen is dan vaak ook geen optie. In de zomer daarentegen kan ik heerlijk met Beau eropuit en vaak doe ik dit vroeg in de ochtend of juist in de avond.

Op vakantie naar Italië

Dit jaar gaan we naar het prachtige Toscane en ik kijk hier enorm naar uit. Vorig jaar zijn we ook naar Italië geweest en we hebben hier nog steeds heel veel leuke herinneringen aan. Daarom willen we ook dit jaar heel graag op vakantie met onze kids dus in februari heb ik een hele leuke vakantie geboekt. We zitten op een vrij kleinschalige camping in een mooie mobile home en voor de kinderen is er genoeg te doen. Helemaal zin in!

Veel ijsjes eten

In de zomer is het natuurlijk vaak warm en hoe lekker is het dan om een ijsje te eten? Natuurlijk kun je het hele jaar lekker ijsjes eten maar in de zomer smaakt het toch nét wat lekkerder.

Tijd voor leuke jurkjes en rokjes

In de zomer is het natuurlijk tijd voor leuke jurkjes en rokjes. Tegenwoordig vind ik het ook prima om met blote benen rond te lopen. Eerder schaamde ik mij een beetje voor mijn witte benen maar ik denk nu maar zo, mocht iemand het geen gezicht vinden kijk vooral de andere kant op. Ik kan niet wachten om al mijn leuke jurkjes en rokjes weer tevoorschijn halen en uiteraard zal ik ook nog wel wat nieuwe items toevoegen…

Op blote voeten lopen

Ik vind het heerlijk om op blote voeten te lopen. Eerder deed ik dit ook wel in de winter maar inmiddels ben ik een echte koukleum geworden en heb ik in de koudere maanden toch liever sokken aan. In de zomer kan ik wel heerlijk op blote voeten lopen want eerlijk is eerlijk, ik blijf dit het fijnste vinden!

Leuke buitenactiviteiten ondernemen

In de zomer is er qua activiteiten met kinderen vaak toch iets meer te doen en vaak is het ook nog eens goedkoper dan een binnenactiviteit. Zo kun je in de zomer lekker naar een recreatieplas gaan, een park bezoeken of een bezoekje brengen aan de kinderboerderij. En zo zijn er nog talloze leuke buitenactiviteiten te bedenken en zit je in de zomermaanden toch iets minder aan huis gekluisterd.

Langer licht in de avond

Ik hou van mooie zomeravonden, van die avonden dat het lekker afkoelt en dat je nog heerlijk buiten kunt zitten. Het is ook fijn dat het langer licht is in de avond, vooral ook omdat ik dan bijvoorbeeld nog in de avond lekker kan gaan paardrijden en ik hou heel erg van de rust die er dan heerst op stal.