Mijn favo series, films & docu’s #9

films

De komkommertijd op tv is zo langzaam maar zeker begonnen. Programma’s en series worden eindeloos herhaalt en je kunt stellen dat er nog maar weinig soeps op tv is. Gelukkig zijn er tegenwoordig een heleboel films, series en docu’s. Maar omdat er zo’n enorm aanbod is, is het soms best lastig kiezen. De afgelopen tijd keek ik een aantal films, series en docu’s en dit zijn mijn aanraders…

De film ‘Room‘ heeft een enorm hoog cijfer op IMDB en is ook beloond met een Oscar, en terecht! Deze film gaat over Jack en zijn moeder die opgesloten zitten in een kamer. Dit is de plek waar hij is geboren en hij weet niet beter dat deze kamer ‘de wereld’ is. Hij heeft geen idee dat buiten de kamer nog veel meer is maar door o.a. tv te kijken wordt hij toch nieuwsgieriger en zijn moeder beseft dat ze hier niet voor altijd kunnen blijven. Ik vond de film prachtig en indrukwekkend, een must see wat mij betreft!

Misschien dat ‘Southpaw‘ je niet direct aanspreekt gezien het een boksfilm is, maar eigenlijk is het veel meer dan alleen een boksfilm. De film gaat voornamelijk over het leven van bokser ‘Billy Hope’ die de nodige drama meemaakt in zijn leven. Billy Hope is een agressieve en gewelddadige, maar succesvolle bokser. Wanneer hij door zijn gedrag een gevecht uitlokt zorgt dit voor een vreselijke wending aan zijn leven en zal hij letterlijk en figuurlijk moeten knokken om zijn leven weer op te pakken. Of dat gaat lukken…

Hou jij van films die gebaseerd zijn op de boeken van Nicolas Sparks, dan is ‘The Choice‘ zeker iets voor jou. De film gaat over Travis Parker, een vrijgezellen man met een goede baan als dierenarts, met een groot sociaal leven. Een serieuze relatie is niet echt iets voor hem, hij wil liever nog wat flierefluiten. Maar dan komt er een interessante buurvrouw naast hem wonen. In eerste instantie ergeren ze zich groen en blauw aan elkaar maar haat en liefde liggen toch ook dicht bij elkaar.

Als je ‘Making a Murderer’ tof vond, dan vind je de docu ‘The Staircase‘ vast en zeker ook te gek. Deze 8-delige documentaire vertelt het verhaal over Michael Peterson en zijn vrouw Kathleen, zij is onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen. In de documentaire volg je vooral de voorbereidingen en de rechtszaak tegen Michael Peterson. Misschien niet zo spannend als ‘Making a Murderer’ maar ‘The Staircase’ is absoluut het kijken waard!

Ook heb ik nog een tv programma tip voor jullie, namelijk; De Aanklagers. Deze serie is uitgezonden op NPO 1 en is nu nog te bekijken via NPO.nl. Dit programma gaat over het werk van Officiers van Justitie. Je krijgt letterlijk een kijkje achter de schermen. Daarnaast worden een aantal personen uit het programma geïnterviewd zodat je nog een betere indruk krijgt wat het werk van een officier van Justitie inhoudt en wat voor invloed het heeft op hun leven.

Ten slotte wil ik jullie nog even herinneren dat ‘Orange the New Black‘ bijna met een nieuw seizoen uitkomt. Op vrijdag 17 juni zal het hele seizoen 4 op Netflix verschijnen. Ik zit al klaar!

Mocht jij nog tips hebben voor een leuke film, interessante docu of serie, laat dit dan vooral weten bij de comments!

Comments are closed.