Heerlijke carrotcake met walnoten

carrot1

Eén van mijn favoriete baksels is toch wel carrotcake, hier kan ik echt van smullen. Ik hou ontzettend van bakken en nu mijn lichaam weer wat fitter is na de bevalling stond ik afgelopen zaterdag weer eens in de keuken en bakte ik een worteltaart met een lekkere icing. Dit taartje zit boordevol suiker en is dus niet zo heel gezond, maar lekker dat ie is en we mogen af en toe best genieten toch?

Wat heb je nodig:

 • 3 eieren
 • 150 ml zonnebloemolie
 • 120 gram (basterd) suiker
 • zakje vanille suiker
 • 175 gram zelfrijzend bakmeel
 • 1,5 theelepel speculaaskruiden
 • 150 gram wortelrasp
 • 1 geraspte schil van een sinaasappel
 • 125 gram walnoten
 • 50 gram rozijnen en/of krenten

Een carrotcake is geen carrotcake zonder een lekkere icing. Hiervoor heb je nodig:

 • 200 gram MonChou
 • 50 gram roomboter
 • 75 gram poedersuiker
 • 1,5 theelepel vanille aroma

Bereiding:

Je begint met het maken van de cake. Vet een taartblik (ik gebruik eentje met een doorsnede van 20 cm) in en verwarm de oven voor op 170 graden. Meng de 3 eieren met de zonnebloemolie en de suiker. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel toe met de speculaaskruiden. Vervolgens rasp je 150 gram wortel en de sinaasappelschil, en ook dit doe je bij het mengsel. Roer alles met een garde tot een glad beslag. Aan het einde voeg je nog de walnoten (heb ik wat kleinere stukjes van gemaakt) en de rozijnen toe. Schenk het beslag in de ingevette taartblik en zet de carrotcake voor ongeveer 60 minuten in de oven. Laat de cake ongeveer een uurtje afkoelen, dit is belangrijk vanwege de icing die eroverheen gaat.

Bereiding icing:

Klop de MonChou en de roomboter tot een glad mengsel, voeg hierbij ongeveer 75 gram poedersuiker. Hou je van zoet, doe er dan ietsje meer bij en je kunt er uiteraard ook minder bij doen. Vervolgens voeg je nog 1,5 theelepel vanille aroma toe (dit kun je ook weglaten).

carrot2

De icing heb ik met een pannenlikker over de cake heen gesmeerd en de walnootjes bovenop maakt de carrotcake helemaal af. Ik vind deze cake heel erg lekker, dit komt vooral door de sinaasappelschil die erdoorheen zit. De smaak hiervan zorgt ervoor dat de cake lekker fris is en omdat de cake op basis is van olie, valt die ook niet zwaar op de maag. Eet smakelijk!

Comments are closed.