Must read books for summer!

Must read books for summer!

Lezen vind ik één van de fijnste dingen om te doen, toch doe ik het veel te weinig. Maar de laatste tijd probeer ik wat meer te lezen en de afgelopen twee weken las ik maar liefst vier toffe boeken. En gezien voor de meeste mensen de vakantieperiode is aangebroken, leek mij dit het ideale moment om iets te schrijven over deze leuke boeken…

boek101

Zomernacht

Zomernacht gaat over Lexi en Mia, zij ontmoeten elkaar voor het eerst op de middelbare school en worden direct hartsvriendinnen. Beide komen ze uit een totaal ander milieu, Lexi woont op een woonwagenpart en Mia komt uit een rijk gezin. Mia heeft ook nog een tweelingbroer en Lexi wordt eigenlijk op slag verliefd en hier is Mia in eerste instantie niet zo blij mee. Na een tijdje worden de drie toch onafscheidelijk en bezoeken ze samen een eindexamenfeest. Maar tijdens de terugweg gaat het compleet mis en krijgen ze een ongeluk. Vanaf dat moment wordt alles anders…

Ik vond dit boek direct interessant vanaf pagina één en daarnaast leest het boek ook nog eens heerlijk weg. Toen ik eenmaal was begonnen met lezen had ik moeite om het boek weg te leggen. Het is een vrij dik boek en aan het einde vond ik het allemaal een klein beetje langdradig worden. Ondanks dat, vind ik dit boek zeker een aanrader en ideaal voor op vakantie.

Lieve Mama

Het boek ‘Lieve mama’ van Esther Verhoef gaat over verpleegkundige Helen die getrouwd is met Werner en ze hebben samen drie kinderen. Alles loopt op rolletjes in het gezin totdat er een overval gebeurt op hun woning. Vanaf dat moment komen ze in een situatie terecht waardoor ze de meest verschrikkelijke beslissingen moeten maken…

Ook dit boek vond ik direct super spannend en leest heerlijk weg. In dit boek zitten twee verschillende verhaallijnen met eigenlijk twee verschillende hoofdpersonen. Uiteraard hebben de verhaallijnen met elkaar te maken en het boek leest totaal niet ingewikkeld. Het is een spannend verhaal en op de meeste momenten totaal niet voorspelbaar. Ik heb erg genoten van dit nieuwe boek van Esther Verhoef!

Costa Del Sol

Het boek Costa Del Sol gaat over Eline Sanchez. Zij is sinds een jaar weduwe en moeder van twee kinderen. Na een jaar besluit ze om samen met haar kinderen op vakantie te gaan naar het geboorteland van haar man Spanje. In Spanje komt ze achter een hoop geheimen van de familie van haar man. Wat een leuke vakantie zou moeten worden loopt uit op een gevecht van leven en dood…

Het wordt misschien een beetje eentonig maar ook dit boek vond ik na het lezen van één pagina direct onwijs interessant, ik zat direct in het verhaal en las het boek uit in één middag. Ook in dit verhaal zijn eigenlijk twee hoofdkarakters, al gaat het verhaal wel iets meer over Eline en haar kinderen. Ik vond het verhaal spannend, tot aan het einde, en daarnaast vond ik het boek niet al te voorspelbaar. Dit is trouwens wel echt een ultiem vakantieboek!

UP

Het boek UP is het vervolg van PAAZ van Myrthe van der Meer. UP gaat over hoe het nu gaat met Myrthe. Ze wordt weer opnieuw opgenomen, terwijl ze eigenlijk denkt dat ze met ontslag gaat. Totaal onverwacht moet ze blijven en ze is van mening dat het één grote vergissing moet zijn. Een nieuw “avontuur” begint met medicatie, psychiaters en medepatiënten en er komt ook een nieuwe diagnose, maar of ze dat ook echt wil weten?

PAAZ las ik ongeveer ruim een jaar geleden en uiteraard was ik heel nieuwsgierig naar het vervolg, ik besloot dus UP te gaan lezen. Ik vond PAAZ persoonlijk ietsjes “leuker” maar UP is ook zeker de moeite waard, vooral als je het eerste deel al hebt gelezen. Het boek is lekker vlot geschreven met af en toe wat humor zodat het ook een beetje luchtig blijft. Wat ik erg goed vond aan dit boek is dat je door de manier van schrijven en hoe Myrthe het heeft beleefd een kijkje krijgt in iemands hoofd met een psychische aandoening. Je voelt en snapt het allemaal nét wat beter. Ook dit boek vind ik zeker een dikke aanrader.

Mocht jij nog een leuk boek weten, laat het dan vooral achter bij de comments…