Review: Bourjois Lente collectie 2015

bjlente1

Voor deze lente kom het Franse merk Bourjois met een verfrissende collectie. In deze collectie zitten een aantal nieuwe producten, namelijk; Rouge Edition Aqua Laque (8 kleuren), Trio Nude Smoky (2 kleuren) & Foundation Nude Sensation (4 kleuren). Daarnaast hebben ze de lentecollectie ook nog aangevuld met drie nieuwe kleuren Rouge Edition Velvet. Vandaag heb ik voor jullie een uitgebreide review met veel tekst en foto’s, ga er dus maar eventjes goed voor zitten…

bjlente7

Ik bijt het spits af met deze twee nieuwe oogschaduw trio’s, namelijk de: Nude Smoky Eyeshadow Trio. Deze oogschaduw doosjes zijn verkrijgbaar in twee verschillende varianten, namelijk: Rose boudoir & Sable show. Deze oogschaduw tinten geven een subtiele kleur af, vandaar ook de naam ‘Nude Smoky’. Daarnaast heeft dit product een unieke crèmepoedertextuur die zich makkelijk laat vervagen en houdt tot wel 12 uur lang.

bjlente15

Op het eerste gezicht zien de doosjes er mooi en veelbelovend uit. De verpakking gaat makkelijk open en dicht. Door de transparante deksel zie je de kleuren in het palette en ik vind dit zelf wel handig. Het doosje komt ook met een sponsapplicator maar wat mij betreft had Bourjois deze ook mogen houden, ik geef de voorkeur aan mijn eigen kwasten.

bjlente6

Dit is Rose Boudoir, een doosje gevuld met roze oogschaduw tinten. Deze kleuren zijn perfect om met elkaar te combineren en samen zullen ze zorgen voor een subtiele ooglook. Een perfect palette als je houdt van een natuurlijke look, wat overigens dit voorjaar helemaal hip is.

bjlente3

Links zie je een crèmeachtig beige-roze kleur, perfect om aan te brengen in de binnenhoek van het oog of onder het wenkbrauw bot. De middelste kleur is champagne roze en is erg mooi voor het bewegende ooglid. De meest linkse kleur is paarlemoeren bruin-roze, die perfect is voor de buitenhoek van het oog of voor in je crease. Zoals je kunt zien zijn de kleuren prima qua pigmentatie, helemaal niks mis mee!

bj6

Dit is de andere Nude Smoky Trio, in de kleur; Sable Show. Dit palette is gevuld met beige en bruine tinten met een ietwat warme ondertoon. Ook dit doosje met oogschaduw is perfect voor een natuurlijke look, al hebben deze kleuren zo op het eerste gezicht wel iets meer kleurintensiteit.

bjlente2

De linker kleur is een crèmeachtig beige-bruin, bijna helemaal mat en is mooi om aan te brengen als basis op je bewegende ooglid. De middelste kleur is paarlemoer goud en staat heel mooi op het midden van het ooglid. Meest rechtse kleur is intens bruin met een subtiele gouden glitter erdoorheen. Mooi voor in het buitenste ooghoek of voor in je crease. Ook over de pigmentatie van dit palette ben ik zeker enthousiast.

bjlente5

Op de achterkant van het doosje vind je ook nog een beschrijving hoe je deze oogschaduw mooi kunt gebruiken. Hieronder zie je de ooglook die ik maakte met kleuren uit beide palettes…

bourjois27

Ik vond de oogschaduw prettig werken, ze zijn niet kruimelig en daarnaast zijn de kleuren goed te blenden. Je moet niet te veel blenden want anders blijft er niet heel veel kleur over, of je moet elke keer weer even wat kleur toevoegen. Ik vind de pigmentatie prima en de kleuren die ik heb gebruikt zorgen voor een natuurlijk resultaat, ideaal voor overdag. Onder de oogschaduw gebruikte ik een oogschaduwbasis, hiermee bleef de oogschaduw de gehele dag prima zitten.

Bourjois Nude Smoky Eyeshadow Trio €13,49

bjlente16

Van nieuwe foundations word ik altijd heel erg blij, foundation vind ik namelijk één van de belangrijkste make-up producten voor mijn gezicht en eigenlijk ben ik nog altijd op zoek naar dé perfecte. Ik heb wel een aantal favorieten maar ik droom nog altijd van een foundation waarmee je huid er 100% flawless uitziet. Zal de Nude Sensation Foundation van Bourjois hiervoor zorgen?

De beloftes die Bourjois doet over dit nieuwe product zijn niet mis. Zo beloven ze dat de foundation licht aanvoelt, zo comfortabel alsof je niks op je gezicht hebt, en de foundation zorgt voor een flawless resultaat. De Nude Sensation komt in vier verschillende tinten, persoonlijk vind ik dit te weinig want meiden/vrouwen met een wat donkere huid hebben dus gewoon pech.

bjlente17

De foundation heeft een mousse textuur en zit in een potje van 18 ml met een draaideksel. Een potje is niet de meest hygiënische verpakking, ik geef de voorkeur aan een pompflacon of een tube. Ik heb de kleur 42 Nude Rose ontvangen en zo op het eerste gezicht lijkt deze tint iets te donker voor mijn huid. Ik ben wel blij dat deze foundation een roze ondertoon heeft, het viel mij namelijk op dat Bourjois vaak foundations uitbrengt met een wat gelige ondertoon.

bjlente18

Ik werd in eerste instantie een beetje huiverig van de textuur van deze foundation. Met mijn droge huid heb ik niet veel goede ervaringen met mousse foundations. Uiteraard besloot ik deze foundation gewoon te gaan testen en ik ben aangenaam verrast!

De foundation voelt lekker zacht aan op mijn huid en is goed aan te brengen met een buffing kwast. De geur van deze foundation vind ik wat minder geslaagd, doet mij denken aan ouderwetse make-up. Dit product kun je heel goed gelijkmatig aanbrengen, ondanks de dikte. De finish van deze foundation is mat en de dekking vind ik ‘medium’. Ik vind dat dit product een super mooi en natuurlijk effect geeft aan mijn huid en ik ben echt verbaasd dat mijn droge huid niet extra wordt geaccentueerd. De foundation is misschien nu net een tintje te donker voor mijn gezicht, in de zomer zal de kleur perfect zijn. Hieronder zie je de foundation op mijn gezicht…

bj22

 Links zonder, rechts met de Nude Sensation Foundation

bourjois23

Ook maakte ik nog even een close-up, misschien niet de meest charmante foto maar zo kun je wel goed zien hoe de foundation er op de huid uitziet. De foundation heb ik niet afgepoederd en bleef de gehele dag perfect zitten. Eén nadeel, vlak na het aanbrengen begon mijn huid wat te jeuken. Ondanks dat, vind ik deze nieuw foundation van Bourjois erg fijn. Een aanrader wat mij betreft.

Bourjois Nude Sensation Foundation €14,99 (18 ml)

bjlente9

In deze Bourjois lente collectie zitten twee soorten lipproducten. Eentje kennen we al namelijk de Rouge Edition Velvet. Ik heb hier al meerdere van in huis en ik vind dit een heel fijn product. Het andere lipproduct is wel compleet nieuw, namelijk; Rouge Edition Aqua Laque. In dit artikel zal ik ook voornamelijk dit nieuwe product gaan reviewen.

Bourjois zegt het volgende over dit nieuwe product:

Vergeet alles wat u weet over lipsticks en hun visuele effecten: lipstick, lipgloss, lipbalsem of lipliner, glanzend vinyl, fluweelzacht poeder of paarlemoer-glitter. Welkom in de wereld van Aqua Laque: een hybride en baanbrekende lipstick die de make-upcodes heruitvindt en de grenzen verlegt van lippenmake-up. Sensaties, emoties… Klaar om een nieuwe dimensie te ontdekken?

De Aqua Laque is dus een lipproduct die anders is dan alle andere lipproducten die tot nu toe zijn uitgebracht. Dat maakt mij heel nieuwsgierig. In totaal zijn er 8 verschillende kleuren, ik ontving: 01 Appêchissant (een pittige nude voor een fris en stralend effect) & 02 Rosé on the rock (een roze nude van een sierlijke eenvoud). Twee kleuren die beide niet opvallend zijn en perfect matchen bij een natuurlijke look.

De Rouge Edition Velvet heeft vier nieuwe kleuren gekregen, ik ontving 11 So Hap’pink. Een fris zachtroze kleur geschikt voor elke moment. Dit lipproduct heeft een matte finish.

bjlente8

bjlente12

De verpakking van de Rouge Edition Aqua Laque vind ik erg mooi, vooral de metallic dop geeft een sjieke uitstraling aan het geheel. In de huls zit in totaal 7,7 ml product. Ik vind het trouwens een goede keuze van Bourjois dat ze dit nieuwe product ook een ander “jasje” hebben gegeven, op die manier kun je de producten goed uit elkaar houden. Je brengt het product aan doormiddel van een sponsapplicator. Ik vind dit persoonlijk altijd wel prettig werken, je kunt namelijk heel secuur en redelijk snel het product aanbrengen of bijwerken.

bj20

Dit zijn de kleuren, van links naar rechts; Rouge Edition Velvet 11 So Hap’pink, Rouge Edition Aqua Laque 01 Appêchissant & 02 Rosé on the Rocks.

Zoals je kunt zien is er helemaal niets mis met de pigmentatie, je ziet wel direct dat de Velvet & Aqua Laque heel verschillend zijn qua finish en textuur. De Velvet heeft echt een matte finish terwijl de finish van de Aqua Laque behoorlijk glanzend is en erg doet denken aan lipgloss. Hieronder zie je de kleuren aangebracht op mijn lippen…

bj24

01 Appêchissant

bj26

02 Rosé on the Rocks

bj25

11 So Hap’pink

Sowieso zijn beide producten heel verschillend, niet alleen qua finish. Zo is de houdbaarheid van de Velvet een stuk langer. De glans van de Aqua Laque is na twee uur al verdwenen, terwijl de Velvet heel wat uren meegaat en ook behoorlijk stained. Als je kijkt naar het comfort dan wint Aqua Laque het zeker. Dit lipproduct voelt heel koel en nat aan, zonder dat het plakt. De Velvet voelt een klein beetje trekkerig en droog aan. Heel eerlijk, de Rouge Edition Aqua Laque vind ik toch een iets fijner product. Vooral vanwege de kleuren, finish en het comfort.

Bourjois Rouge Edition Velvet & Aqua Laque €14,19

De Bourjois collectie voor de lente is vanaf maart verkrijgbaar bij Douglas, Ici Paris XL, Etos, zelfstandige parfumerieën en zelfstandige drogisterijen. 

98 Comments on Review: Bourjois Lente collectie 2015

 1. Nicole
  2 maart 2015 at 08:14 (7 jaar ago)

  Wauw wat een mooie producten. Ik vind eigenlijk alle producten wel geweldig. Zo jammer dat ze bij mijn Etos geen Bourjois meer verkopen. Gelukkig nog wel bij de Douglas!

 2. Charile
  2 maart 2015 at 09:08 (7 jaar ago)

  Wauw wat een goede review! Mooie producten 🙂

 3. Beautyjuf
  2 maart 2015 at 10:43 (7 jaar ago)

  Bourjois is één van mijn fijnste merken. Ik vind de items er mooi uitzien! Grappig om te zien dat de doosjes zijn aangepast: geen rondjes met met oogschaduw, maar een waaier. Ik vind dit iets strakker ogen. De vorige doosjes vond ik wat speelser.

 4. Caro
  2 maart 2015 at 11:10 (7 jaar ago)

  Wat een mooie producten zeg! Vooral de oogschaduwdoosjes spreken mij aan, de pigmentatie is echt super! 🙂

 5. Manon
  2 maart 2015 at 16:19 (7 jaar ago)

  Wat een super mooie collectie! Je hebt trouwens een hele mooie uitgebreide review gemaakt

 6. Jaimy en Laura
  2 maart 2015 at 18:12 (7 jaar ago)

  Die oogschaduws vind ik prachtig! Jammer genoeg wordt Bourjois niet meer bij ‘mijn’ Etos verkocht, vind het zo’n fijn merk!

 7. femketje
  2 maart 2015 at 18:38 (7 jaar ago)

  oeh mooie oogschaduws 😀

 8. Nikki
  2 maart 2015 at 22:12 (7 jaar ago)

  So Hap’pink is so pretty!! Erg mooi

 9. Petra
  2 maart 2015 at 23:04 (7 jaar ago)

  Tjonge het rose boudoir palette vind ik wel heel erg mooi, wat een plaatje …

 10. Mariska
  4 maart 2015 at 23:05 (7 jaar ago)

  Ik vind het er heel erg goed uit zien moet ik zeggen 🙂 mooie collectie. Goede pigmentatie ook.