Jil Sander Simply

Jil Sander Simply

simply1

Sinds begin februari ligt er een nieuwe geur van Jill Sander in de schappen, namelijk ‘Simply’. Deze geur is als een tweede huid en is volledig verbonden met het minimalisme van de designer. Simply is een perfecte weerspiegeling van het ultra vrouwelijke. De geur wordt gezien als een toekomstige klassieker en dat maakte mij heel erg nieuwsgierig…

Maar eerst even wat meer informatie over deze nieuwe Jil Sander geur:

Simply Jil Sander, een uiting van pure vrouwelijkheid, keert terug naar en verandert de standaardcodes voor damesgeuren. De perfect samengestelde rijkheid respecteert de waarden van de Jil Sander mode: verfijnde materialen, evenwichtige proporties en geraffineerde sensualiteit. Een bijzondere en tijdloze signatuur, die verslaving opwekkend werkt, het zeldzame voorrecht van grote, klassieke geuren. Simply Jil Sander, gecreëerd door parfumeur Christophe Raynaud (Firmenich), draag je als een mooi kledingstuk, een tweede huidlaagje dat haar ´togo broekpakken complementeert en haar ongelooflijk stijlvolle look onderscheidt.

jil4

De verpakking van deze Eau de Parfum vind ik prachtig! Het flesje is simpel, strak, klassiek en straalt echt luxe uit, dit komt vooral door de combinatie zwart en goud. Een flesje wat zeker niet misstaat op mijn beautykast…

jill2

En dan waar het uiteindelijk om draait, de geur. De topnoten (die in de eerste minuten na het opbrengen dominant zijn) bestaan uit bergamot en mandarijn. In het hart (de geuren die opkomen nadat de topnoten grotendeels verdwenen zijn) zitten geuren zoals viooltjes, cederhout en kruidige nootmuskaat. De basisnoten (de geuren die als laatste overblijven, nadat de hartnoten grotendeels vervluchtigd zijn) bestaan uit patchoeli, leder en vanille.

Na het opspuiten ruik ik een redelijk frisse geur die een klein beetje wordt overstemt door de geur van alcohol. De geur vind ik in het begin redelijk sterk maar na ongeveer 10 minuten wordt de geur zachter, meer kruidig en warm. Ook doet de geur mij in de verte denken aan een mannenparfum maar ondanks dat, vind ik de geur wel heel vrouwelijk. Na ongeveer een kleine uur wordt de geur ‘warmer’ en ruik ik zeker de vanille terug. Ik vind Simply het lekkerst na een klein uurtje, dus wanneer je de basisnoten begint te ruiken.

De geur blijft trouwens goed hangen, na 5 uur ruik ik de geur nog steeds erg goed. Dit komt natuurlijk ook doordat het flesje wat ik heb ontvangen een Eau de Parfum is (10-20% geurbestanddelen).

jil3

Conclusie: Simply van Jil Sander behoort nu zeker tot mijn favorieten! De geur is in het begin wat zwaar, maar niet overweldigend en na een tijdje dragen wordt deze parfum heerlijk ‘warm’ en ‘zoet’, precies mijn smaak wat geurtjes betreft!

Het assortiment Jil Sander Simply bestaat uit de volgende producten:

Eau de Parfum 40 ml € 44,33*
Eau de Parfum 60 ml € 62,10*
Eau de Parfum 80 ml € 80,10*
Perfumed Shower Cream 150 ml € 19*
Perfumed Body Lotion 150 ml € 19*
Perfumed Deodorant 100 ml € 19*

*adviesverkoopprijs