Carmex Lippenbalsems

carmex

De winter is één van mijn favoriete seizoenen, ik vind het heerlijk om op een koude dag goed aangekleed naar buiten te gaan. Wel is de winter vaak funest voor mijn huid, die wordt vaak droog en ook mijn lippen hebben het met de kou zwaar te verduren. Zowel mijn huid als mijn lippen kunnen dus wel wat extra verzorging gebruiken. Twee weken terug ontving ik een pakketje met daarin vier producten van het merk Carmex. Deze nummer 1 lippenbalsemmerk is namelijk vanaf nu ook officieel in Nederland verkrijgbaar…

Het merk Carmex had ik al wel eens op verschillende internationale blogs voorbij zien komen en de meeste bloggers zijn super enthousiast over dit merk. Ik kon dus ook niet wachten om de lipproducten eens uitvoerig te gaan testen. Maar voordat ik jullie vertel wat ik van de producten vind, zal ik jullie eerst nog even weer meer info geven over dit merk.

De producten van Carmex zijn te herkennen aan het unieke, tintelende gevoel dat ze aan je lippen geven. De lippenbalsems werken verzachtend, hydraterend en beschermen de lippen optimaal. Deze lipproducten hebben verschillende ingrediënten, waaronder Kamfer en menthol en deze bestanddelen zorgen o.a. voor een verkoelend effect en helpen irritatie van ruwe schrale lippen te verlichten. Ook bevatten de balsems SPF zodat je lippen ook nog een beschermd worden tegen schadelijk UV-stralen. Deze producten zijn dus ook ideaal om mee te nemen als je bijvoorbeeld op wintersport gaat.

carmex3

Hierboven zie je de vier producten en van links naar rechts: Moisturizing Lip Balm Classic Jar, Moisturizing Lip Balm Classic Stick, Moisturizing Lip Balm Classic Tube & Moisturizing Lip Balm Tube Cherry. Alle vier de producten kosten €3,50 per stuk, wat mij betreft een prima prijs.

En dan uiteraard mijn eerste indruk, ik heb de producten afgewisseld en de afgelopen twee weken dagelijks gebruikt.

In het begin moest ik best wel een beetje wennen aan het tintelende gevoel, ik vond het niet meteen heel prettig. Maar na een tijdje wen je eraan en is het juist wel lekker, het zorgt inderdaad voor wat verkoeling en mijn lippen voelen direct minder trekkerig aan. De producten ruiken vooral naar menthol, behalve de ‘Cherry’ want deze ruikt uiteraard naar kersen. De ‘Cherry’ lippenbalsem vind ik trouwens wel lekker, wel heel zoet en daar moet je van houden maar ik kan de geur/smaak wel waarderen. Toch is deze niet mijn favoriet, dat is namelijk de: ‘Moisturizing Lip Balm Classic Tube’. Dit product brengt namelijk heel prettig aan en voelt erg fijn aan op mijn lippen.

carmex2

Na twee weken Carmex lippenbalsems gebruik te hebben kan ik concluderen dat ik deze lipproducten erg fijn vind. Ze voelen namelijk prettig aan op mijn lippen, zijn fijn in gebruik en zorgen ervoor dat mijn lippen minder droog en trekkerig zijn.

De Carmex lippenbalsems zijn vanaf nu verkrijgbaar bij The Make Up Spot en kosten €3,50 per stuk.

 

Dit vind je vast ook leuk...

5 Comments on Carmex Lippenbalsems

 1. Nicole
  6 januari 2015 at 07:51 (5 jaar ago)

  Wat een leuke balsems. Ze lijken me erg fijn!

  Beantwoorden
 2. Caro
  6 januari 2015 at 11:55 (5 jaar ago)

  Misschien moet ik ook is een lippenbalsem van Carmex gaan proberen, mijn lippen worden nu in de winter echt mega droog.

  Beantwoorden
 3. Bertine
  6 januari 2015 at 16:45 (5 jaar ago)

  Ik ben wel benieuwd naar de variant met kersen!

  Beantwoorden
 4. Manon
  6 januari 2015 at 18:51 (5 jaar ago)

  Ik heb veel goeds gelezen over deze producten! ben eigenlijk wel heel erg benieuwd geworden wat ik er zou van vinden.

  Beantwoorden
 5. Lies
  6 januari 2015 at 18:57 (5 jaar ago)

  Zelf heb ik nog niks van Carmex geprobeerd, maar deze lippenbalsems klinken erg fijn! Binnenkort misschien toch maar eens er naar gaan kijken.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *