KIKO Street Glam Eyeshadow & Eyeliner Palette

kiko6

Een aantal weekenden terug alweer bracht ik een bezoekje aan Keulen. Deze prachtige stad heeft uiteraard ook een hele mooie winkelstraat en daar vind je o.a. KIKO. Inmiddels kunnen we KIKO ook in Nederland online bestellen maar fysiek winkelen in een make-up winkel vind ik altijd nét wat leuker. Zo kun je de producten even voelen en testen en bega je toch minder snel een miskoop. Mijn oog viel al snel op een prachtig palette, namelijk het ‘KIKO Street Glam Eyeshadow & Eyeliner Palette’. Een doosje met daarin vijf mooie koele kleuren…

kiko4

KIKO is een Italiaans beautymerk en is redelijk budget en heeft echt prachtige producten in het assortiment. Ik vind de producten qua look en feeling heel erg lijken op MAC. Ik zie in ieder geval een aantal overeenkomsten, bijvoorbeeld de kartonnen doosjes en de verpakkingen van de producten. Ook het palette wat ik heb gekocht ziet er mooi uit, ik zou niet zeggen dat dit product normaal gesproken slechts €10,40 kost. Ik had mazzel want ik ontving maar liefst 50% korting en ik betaalde daarom maar €5,20. Een leuk koopje!

kiko2

In het palette vind je vijf verschillende kleuren oogschaduw, inclusief spiegel. De kleuren kun je zowel als eyeliner als oogschaduw gebruiken. De oogschaduw kleuren in het palette hebben verschillende finishes, zo is de zwarte kleur redelijk mat en hebben de blauwe en paarse tinten juist een behoorlijke metallic glans. Volgens KIKO heeft dit palette een hoge concentratie pigmenten en dat is inderdaad wat mij direct opviel tijdens het swatchen. Je kunt de kleuren trouwens zowel nat als droog gebruiken, erg fijn.

kiko3

De vijf kleuren passen goed bij elkaar, al had ik een highlighter wel een goede toevoeging gevonden. De tinten zijn redelijk donker en zijn vooral heel geschikt om een wat heftigere look mee te maken. Het ‘Street Glam Eyeshadow & Eyeliner Palette’ heb je trouwens in twee uitvoeringen, namelijk ’01 Elegant Tones & 02 Bright Tones’. Ik koos voor de eerste variant.

kiko1

En dit zijn de kleuren geswatched, vooral de lichtblauwe en paarse tint vind ik heel erg mooi. Zoals je kunt zien is de pigmentatie goed en zijn de meeste kleuren behoorlijk glanzend. Hieronder zie je een ooglook die ik heb gemaakt met behulp van het palette…

kikoooglook1

Voor deze ooklook gebruikte ik alle kleuren (droog) uit het palette, behalve de bruine tint. De oogschaduw is qua structuur heel zacht en brengt makkelijk aan met behulp van een kwast. Zodra je begint te blenden hebben de kleuren wel heel erg de neiging om te vervagen, het is dus wel aan te raden om wat kleur toe te blijven voegen. Doe je dat namelijk niet, dan krijg je al snel een saaie grijze ooglook en dat is niet wat je wilt met zo’n mooi kleurrijk palette. De houdbaarheid van het product is prima, deze ooglook (met oogschaduwbasis) maakte ik in de ochtend en in de avond zat die nog helemaal perfect.

Conclusie: Dit KIKO palette vind ik erg mooi, de kleuren zijn erg intens, hebben een goede pigmentatie en passen goed bij elkaar. Een lichtere kleur was nog wel een goede toevoeging geweest, wat mij betreft. Het palette heeft wel één nadeel en dat is dat de kleurintensiteit redelijk snel vervaagd zodra je gaat blenden met een kwast. Dit vind ik wel een beetje jammer want zo is het product natuurlijk wel wat minder zuinig in gebruik. Maar voor €5,20 is dit palette zeker een goede aankoop geweest.

Het KIKO Street Glam Eyeshadow & Eyeliner Palette is Limited Edition en vind je hier.

77 Comments on KIKO Street Glam Eyeshadow & Eyeliner Palette

 1. Nicole
  9 januari 2015 at 09:01 (8 jaar ago)

  Erg mooie kwaliteit!

 2. Daphne
  9 januari 2015 at 10:06 (8 jaar ago)

  Mooi palette!

 3. Julie
  9 januari 2015 at 13:57 (8 jaar ago)

  Het zijn niet helemaal mijn kleuren, maar wauw die pigmentatie zeg! Echt een prachtig palette, ik hou wel van Kiko! 🙂

 4. femketje
  9 januari 2015 at 15:22 (8 jaar ago)

  wauwie, mooie tinten!

 5. Dionne
  9 januari 2015 at 18:00 (8 jaar ago)

  Wauw! Wat een super mooi palette!

 6. Lies
  9 januari 2015 at 19:53 (8 jaar ago)

  Wat een mooi palette! De look die je ermee gemaakt hebt vind ik ook prachtig.

 7. Manon
  9 januari 2015 at 20:16 (8 jaar ago)

  Wat een prachtige kleuren!

 8. Caro
  10 januari 2015 at 12:15 (8 jaar ago)

  Ik heb laatst mijn allereerste producten van Kiko gekocht en ben super tevreden over de kwaliteit! Dit oogschaduwpalette ziet er ook heel erg mooi uit! De look die je er mee hebt gemaakt is ook prachtig! 🙂

 9. Annette - Ann Ages Gracefully
  10 januari 2015 at 21:01 (8 jaar ago)

  Prachtig die foto van je oog. Het zijn kleuren die ik snel gebruik maar heel mooi om te zien.

 10. Amelie
  10 januari 2015 at 21:41 (8 jaar ago)

  Wat een mooi palette, zo intens!