DIY: Rendier in fotolijstje

rendierdiy6

Vandaag heb ik weer een simpele maar toch leuke DIY waarmee je in een handomdraai je interieur een stukje gezelliger maakt. Voor deze ‘do it yourself’ heb je niet veel spulletjes nodig en is daarom ook nog eens budget vriendelijk. In dit artikel laat ik stap-voor-stap zien hoe je het bovenstaande ingelijste rendier kunt maken, have fun!

diyrendier1

Wat heb je nodig:

 • pakpapier of ander papier met een leuke print
 • een fotolijstje, deze kocht ik bij Ikea en dit is de ‘RIBBA’
 • een stuk stevig papier/karton
 • een uitgeprinte rendier silhouet (google bijv. deer silhouette) of kies een ander leuk dier of voorwerp
 • een schaar
 • een potlood
 • en lijm

En dan kun je aan de slag…

diyrendier2

 1.  Op een stuk stevig papier/karton teken je de grootte van de binnenkant van het passe partout + een extra centimeter omdat je later de afbeelding vast gaat plakken aan het passe partout.
 2. Knip het vierkantje uit.
 3. Leg het stukje papier op het pakpapier en lijm het vast.
 4. Vervolgens knip je dit weer uit.
 5. Hetzelfde doe je met het rendier, ook deze plak je vast aan het pakpapier.
 6. En knip je ook uit. Ik gebruikte een vrij grote schaar en het is wel makkelijker met een wat fijner schaartje alleen had ik die helaas niet in huis.
 7. Daarna plak je het rendier of het vierkantje.
 8. En vervolgens plak je de afbeelding vast aan de achterkant van het passe partout, dit voorkomt dat de afbeelding gaat verschuiven en/of ribbelen.

And that’s it, het is heel snel en makkelijk te maken en in een handomdraai heb je een super leuk lijstje. Ik vind het rendier erg leuk en goed passen bij de winter en ik wil zeker nog eentje maken maar dan met een flamingo erin, deze zal ik nog wel een keertje posten op Instagram.

diyrendier3

Uiteraard ben ik heel benieuwd wat je van deze interieur DIY vind, laat het mij vooral weten bij de comments. Mocht je zelf aan de slag gaan, ik zou het heel leuk vinden om een foto te krijgen van jouw creatie en deze mag je altijd met mij delen via social media of mij mailen…

103 Comments on DIY: Rendier in fotolijstje

 1. Beautydagboek
  13 november 2014 at 08:42 (7 jaar ago)

  Heel leuk bedacht! Als ik hem zelf zou maken, zou ik voor iets meer kerstkleuren gaan, maar dit is natuurlijk leuk voor de hele winter :).

 2. noirperle
  13 november 2014 at 09:39 (7 jaar ago)

  zoals altijd, erg leuk!

 3. Axelle
  13 november 2014 at 12:05 (7 jaar ago)

  ooh wauw echt superleuk gedaan!!

 4. Mieke
  13 november 2014 at 15:06 (7 jaar ago)

  Superleuk! Wat ben jij toch creatief!

 5. Nicole
  13 november 2014 at 17:13 (7 jaar ago)

  Echt zo een toffe DIY! Die ga ik zeker maken.

 6. iamfashion
  1 mei 2015 at 11:50 (6 jaar ago)

  ik ken hm al, maar toch leuk dat je er een DIY van maakt