DIY: Studded sweater

DIY: Studded sweater

Je hoeft maar een kledingwinkel of online shop te bezoeken en je ziet fashion items met studs. Studs zijn super hip en niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Ik vind studs super leuk en het geeft je outfit net wat meer pit! Het leuke is dat je kleding maar ook accessoires zelf heel makkelijk kan voorzien van studs. Naast dat het super easy is, is het ook nog eens heel betaalbaar en heb je veel verschillende soorten studs waaruit je kunt kiezen. Elke saaie item in je kast kun je in een handomdraai meer up to date maken….

Vorig jaar kocht ik in de sale bij H&M een simpele zwarte trui voor zo’n 5 Euro, koopje! Nog nooit heb ik de trui gedragen, gewoon omdat de trui toch wel een beetje saai is maar daar heb ik verandering in gebracht. Ik voorzag mijn ‘saaie’ zwarte trui van blinkende gouden studs…

Mijn nog saaie zwarte trui waarvan ik de schouders heb voorzien van studs…

Uiteraard heb je studs nodig, ik heb twee maten goudkleurige studs. Deze kun je kopen bij studs.nl. Ze hebben in deze online shop verschillende soorten studs en kleuren voor hele betaalbare prijzen…


Een schaar is ook wel handig om de pinnetjes mee om te buigen. Dit kan trouwens ook wel met je nagels maar je nagels worden er niet mooier van, weet ik uit eigen ervaring…

Ik maakte eerst een rijtje met grote studs in het midden van de schouder. Doordat de naad hier loopt kun je ze heel gemakkelijk recht aanbrengen…


Daarna maakte ik met de kleinere studs nog een rijtje…


Na drie rijtjes vond ik het genoeg, zo is de trui namelijk subtiel voorzien van studs maar het geeft zeker wat extra’s…


Hierboven nog even aan foto’s van de trui…

Binnen een half uur had ik de studs aangebracht en ik ben super blij met het eindresultaat. En zeg nou zelf, de trui is niet saai meer toch? Wil jij ook je kleding voorzien van studs, ga dan snel naar studs.nl!