Welke halslijn past bij jouw gezichtsvorm?

In een artikel dat ik onlangs gepost heb, zette ik op een rijtje welke hoed bij welke gezichtsvorm past. Maar wist je dat je gezichtsvorm ook invloed heeft op welke soort halslijn jou goed staat? De ene halslijn kan je gezicht ronder of juist langwerpiger laten lijken dan de andere. Hieronder heb ik een klein overzichtje gemaakt, dat je kan helpen shirtjes, truien of bloesjes te vinden die jouw gezicht mooi uit laten komen. Afbeeldingen van de verschillende halslijnen vind je onder meer in deze infographic.

  • Ovaal gezicht:Wanneer je een ovaal gezicht hebt, is je kinpartij net wat smaller dan het deel rondom je jukbeenderen; alles is eigenlijk vrij gelijkmatig verdeeld. Zoals ook het geval is met hoeden, kun je met deze gezichtsvorm bijna alle halslijnen wel hebben. Daardoor kun je ook shirts en blouses dragen die bij andere gezichtsvormen niet zo geschikt zijn, zoals haltertops, tube tops en shirtjes met een crew neck.
  • Hoekig gezicht: Bij mensen die een hoekig gezicht hebben, zijn de kaak en het voorhoofd ongeveer even breed. Wanneer je gezicht hoekig is, kun je met de juiste halslijn wat meer ronde vormen toevoegen. Voorbeelden van halslijnen die jou goed staan zijn de scoop neck, de Sabrina, de sweetheart en de cowl neck.
  • Rond gezicht: Heb je een ronde kin en haarlijn en is je gezicht bij de wangen het breedst? Dan heb je een rond gezicht. Geschikt voor jou is een halslijn die je gezicht langer laat lijken en dat zijn vaak halslijnen die eerder diep dan breed zijn. Denk hierbij aan een v-hals, de Queen Anne halslijn en de empire halslijn.
  • Langwerpig gezicht: Is je gezicht smal en langwerpig? Wanneer je een langer gezicht hebt, heb je eigenlijk een tegenovergesteld effect nodig van wanneer je een rond gezicht hebt; je wilt je gezicht wat breder laten lijken. Jij kunt dan ook goed wat strakkere halslijnen dragen, die niet te diep zijn. Voorbeelden van halslijnen die jou staan zijn de Sabrina, de bateau, de portrait en de cowl neck.
  • Hartvormig gezicht: Als je kin vrij spits is, en je wangen en voorhoofd wat breder, dan heb je een hartvormig gezicht. Om je gezicht meer in balans te brengen, kun je het beste shirts dragen met horizontaal gerichte halslijnen. Geschikt zijn bijvoorbeeld de bateau, de crew, de off shoulder en de turtleneck.

De bovenstaande ´regeltjes` kunnen je helpen het juiste shirtje of bloesje uit de rekken te vissen tijdens je volgende shopsessie. Zoals te zien is op deze website, zijn er alleen al op het gebied van blouses verschillende halslijn-opties. Het kan dan ook handig zijn om een aantal halslijnen uit te proberen en te kijken bij welke je gezicht het beste tot zijn recht komt. Let er wel op dat het niet alleen van je gezichtsvorm afhangt welke halslijn je staat. De rest van je bouw heeft hier ook invloed op. Kijk daarom altijd goed naar het effect dat een halslijn heeft op je figuur als geheel.

Behalve met een goed gekozen halslijn, kun je je gezichtsvorm ook optisch beïnvloeden met make-up. Zo beschreef ik in een eerder artikel hoe je dit met blush doet.

Wist jij de bovenstaande weetjes al?