Simple DIY: Dip dye je woonaccessoires!

pot101

Deze DIY is stiekem zo simpel dat ik twijfelde of ik er wel een artikel over moest maken. Maar simpele dingen kunnen ook leuk zijn dus waarom eigenlijk niet? Ik vond in de kast een witte bloempot en ik besloot deze te ‘dip dyen’. Voor deze “DIY” heb je maar weinig spulletjes nodig, het is lekker goedkoop en in een handomdraai heb je een hele fleurige pot…

pot1

Je hebt nodig:

 • Een witte bloempot
 • Schilders of Washi tape
 • Verf (belangrijk om een verf uit te kiezen die geschikt is voor glas, steen etc. ik gebruikte deze van Hema)
 • Een kwast
 • En ammoniak of alcohol om de ondergrond vetvrij te maken

pot2

De afbeeldingen spreken vast voor zich, toch nog even een korte uitleg. Het eerste wat je moet doen is even het potje vetvrij maken, ik deed dit met wat ammoniak. Vervolgens plak je het potje af met wat tape, zorg ervoor dat je tape goed plakt zodat er geen verf onder door kan komen. Nu kan het verven beginnen, mijn pot had twee laagjes nodig. Na één laagje liet ik de bloempot een tijdje drogen (ongeveer 1,5 uur) en daarna bracht ik de tweede laag aan. Als de verf bijna droog is haal je de tape eraf en klaar is je dip dye bloempot!

pot5

Heb je nou geen bloempot, je kunt op dezelfde manier uiteraard ook vaasjes, flesjes, kopjes, glazen etc. voorzien van een dip dye. Hopelijk vonden jullie het toch een leuk artikel, het is misschien niet een hele ingewikkelde DIY maar wie weet ben je nu wel op een idee gebracht!

74 Comments on Simple DIY: Dip dye je woonaccessoires!

 1. Elise
  1 oktober 2014 at 08:36 (7 jaar ago)

  Hoe eenvoudig het ook is, het ziet er heel leuk uit. Goed idee 🙂

 2. Dionne
  1 oktober 2014 at 09:51 (7 jaar ago)

  Super leuk gedaan!

 3. Manon
  1 oktober 2014 at 12:47 (7 jaar ago)

  Wat een super leuke diy !

 4. Mariëlle
  1 oktober 2014 at 20:12 (7 jaar ago)

  Echt zo’n leuk idee, ik ben gek op die kleur!

 5. Rianne
  2 oktober 2014 at 11:54 (7 jaar ago)

  Heel leuk gedaan! Leuk kleurtje ook <3

 6. Ines
  4 oktober 2014 at 19:21 (7 jaar ago)

  Leuk! Ik denk dat ombre ook heel mooi is met dit kleurtje 😀