DIY: marble waxineglaasjes

DIY: marble waxineglaasjes

marble1

Een grote interieur trend die we dit najaar veel gaan zien is de ‘marble’ trend. Ik heb het dan niet per se over gemarmerde tegels maar meer over accessoires zoals: vaasjes, dienbladen, kussens etc. met een marmer print erop. De marble trend vind ik leuk, daarom besloot ik zelf drie waxineglaasjes met behulp van nagellak om te toveren tot gemarmerde items en hieronder zie je hoe ik dat heb gedaan…

marble2

Voor deze DIY heb je nodig:

 1. Een bakje met water
 2. Nagellakremover
 3. Waxineglaasjes (o.a. te koop bij Xenos, Action, Hema)
 4. Cocktailprikkers
 5. Nagellak in verschillende kleuren (leuk om af te stemmen aan je interieur)

De meeste dingen heb je vast en zeker wel in huis. Als je geen waxineglaasjes hebt kun je natuurlijk ook andere dingen voorzien van een marble print, bijvoorbeeld een: vaasje, fles, glas, bloempot etc.

marble7

En dan kun je aan de slag:

 1. Begin met het kiezen van drie kleuren nagellak, het mooiste is als de kleurtjes goed bij elkaar passen.
 2. Het bakje vul je met water en vervolgens druppel je hier wat nagellak in. Dit hoeft totaal niet netjes, zorg alleen wel dat de kleurtjes redelijk goed verdeeld zijn. Ook moet je erop letten dat je snel te werk gaat, draai bijvoorbeeld alvast alle dopjes los want dit scheelt uiteindelijk tijd.
 3. Vervolgens ga je met een cocktailprikker door de drupjes nagellak en zo maak je een marble textuur.
 4. Dan pak je het waxineglaasje (zorg dat deze vetvrij is) en deze ga je voorzichtig over de oppervlakte van het bakje water “rollen” (dus niet op de bodem!). Doe dit redelijk rustig aan en je zult zien dat dit best makkelijk gaat en dat je binnen een halve minuut je glaasje hebt voorzien van een marble print.
 5.  En klaar is alweer je glaasje, nu alleen nog even laten drogen.
 6. Ik maakte drie verschillende glaasjes, deze liet ik nog een uurtje drogen voordat ik ze ging gebruiken…

Binnen een kleine half uur had ik mijn drie glaasjes af en het is totaal niet lastig om te doen, vooral gewoon heel leuk! Waar je wel eventjes op moet letten is dat het een klein beetje een kliederboel is. Trek dus oude kleding aan, bescherm je tafel/aanrecht met wat plastic en leg alvast je nagellakremover klaar want ook je handen kunnen behoorlijk vies worden.

marble4

Ik hoop dat jullie dit weer een leuke DIY vonden, mocht je zelf aan de slag gaan dan wens ik je alvast veel plezier!