5 x goedkope cadeau DIY inspiratie voor moederdag!

Aankomende zondag is het moederdag, dé dag om je moeder eens flink in het zonnetje te zetten! Je kunt uiteraard iets kant-en-klaars kopen uit de winkel maar misschien is het wel veel leuker om zelf iets te maken? Het is namelijk heel persoonlijk, je doet er echt moeite voor en het is waarschijnlijk een stuk goedkoper. Maar wat moet je dan maken, hieronder vijf keer DIY inspiratie voor leuke moederdag cadeautjes…

moederdag1

Een heel goedkoop maar super origineel cadeautje, een boekje met daarin coupons met ‘tegoeden’. Het enige wat je nodig hebt is papier, een kleurenprinter en een nietmachine. Hier vind je de uitleg + templates en uiteraard moet je de tegoeden wel uitvoeren…

moderdag5

Veel moeders drinken koffie en/of thee en hoe leuk is het als je je moeder een persoonlijke mok cadeau doet? Je kunt dit laten maken, bijvoorbeeld bij Hema. Nog leuker is om een sharpie en een witte mok (Xenos, Hema, Action, Blokker) te kopen om vervolgens hier wat op te tekenen/schrijven. Daarna moet je de mok nog even in de oven doen. Een uitgebreide uitleg vind je hier, good luck!

moederdag4

Laatst plaatste ik op mijn blog allerlei leuke quotes in typografie stijl om in te lijsten en dat kun je uiteraard ook voor je moeder doen. Op deze site vind je allerlei leuke “moeder quotes” die je uit kunt printen. Het enige wat je dus nodig hebt is: papier, (kleuren)printer, en een lijst (Hema, Action, Xenos, Blokker, Ikea etc.). De quotes zou je trouwens ook weer kunnen gebruiken ter inspiratie voor je zelfgemaakte mok (tip hierboven)…

diy1

Dit wil ik zelf ook al heel lang graag doen, namelijk een kaars maken in een ouderwets kopje. Toevallig heb ik paar van zulke leuke kopjes maar heb je dit niet in huis, ga naar een rommelmarkt of een kringloopwinkel en grote kans dat je zo’n kitscherig kopje tegenkomt. Op de volgende site vind je een uitgebreide beschrijving hoe je deze leuke DIY moet maken. Volgens mij is het erg simpel en leuk om te doen en je maakt je moeder er vast en zeker heel blij mee!

moederdag2

Ten slotte heb ik nog één leuke DIY tip. Bak lekkere cupcakes voor je moeder en versier deze met leuke prikkertjes. De templates voor de prikkertjes vind je hier en je hebt dus nodig: papier, een kleurenprinter, lijm en wat prikkertjes. Heel simpel te maken maar geeft meteen een heel leuk effect aan je cupcake. Mocht je nog wat inspiratie nodig hebben voor lekkere cupcakes, neem dan eens een kijkje op ‘Laura’s Bakery‘ (erg leuke site).

Hopelijk heb je zo wat inspiratie gekregen voor een leuk origineel moederdagcadeau!

119 Comments on 5 x goedkope cadeau DIY inspiratie voor moederdag!

 1. Elise
  6 mei 2014 at 14:49 (7 jaar ago)

  Oh die eerste DIY is zo leuk. Een fijn cadeau en het ziet er nog eens ontzettend fijn uit ook!

 2. Laura
  6 mei 2014 at 15:30 (7 jaar ago)

  Toffe inspiratie! Misschien ga ik hier wat van doen, want ik heb nog niks.. 😉

 3. Amelie
  6 mei 2014 at 15:57 (7 jaar ago)

  Leuke ideeen!!

 4. Axelle
  6 mei 2014 at 18:44 (7 jaar ago)

  heel leuke tips!

 5. Mandy
  6 mei 2014 at 18:48 (7 jaar ago)

  Wat een leuke DIY’s. Ik vind de coupons erg grappig.

 6. Linda
  7 mei 2014 at 17:48 (7 jaar ago)

  Die mokken zijn leuk! En cakejes zijn ook een goed idee, kan ik lekker mee smullen 😉

 7. Ines
  7 mei 2014 at 21:43 (7 jaar ago)

  Fijne ideetjes!