Mega mascara review (NYC, Gosh, Bourjois & Rimmel)

mascararev1

In de zomer is het altijd wat rustiger qua lanceringen van nieuwe beautyproducten maar ineens kreeg ik weer een hoop make-up binnen waaronder een heleboel mascara’s. Het testen van mascara vind ik altijd heel erg leuk om te doen, want wie weet zit dé perfecte mascara er wel tussen?! Na heel wat weken testen besloot ik een mega mascara review te schrijven met maar liefst vier verschillende merken.

Zo testte ik: NYC Big Bold Angel Lash mascara, Gosh Crazy Volume mascara, Bourjois Volume Glamour Effet Push up mascara en Rimmel Kate mascara. Dit zijn overigens allemaal mascara’s die gewoon bij de drogisterij te koop zijn en de prijzen lopen uiteen van 4,29 tot 12,99 Euro, best betaalbaar dus! Ook is het nog wel eventjes goed om te vermelden dat alle mascara’s inmiddels te koop zijn. Ik zal hieronder eerst even een korte beschrijving per mascara geven…

mascararev3

NYC Big Bold Angel Lash mascara

Met deze nieuwe mascara van NYC creëer je in een handomdraai hemels zachte wimpers, vol volume, waar de zwaartekracht geen grip op lijkt te hebben. Je wimper voelen veel lichter aan dan bij andere mascara’s. De formule zorgt dat je wimpers maximale volume krijgt zonder dat je wimpers er zwaar van worden. Bovendien blijft deze mascara urenlang goed zitten, tot wel 16 uur lang. Prijs €4,29

Gosh Crazy Volume mascara

Ook deze mascara geeft je wimpers een volume boost. Het unieke borsteltje zorgt zowel voor meer volume als meer lengte en dat slechts in één beweging en dat zonder klontjes. De Crazy Volume mascara is smudgeproof, blijft lang zitten en is zowel parfum als parabenen vrij. Prijs €11,49

Bourjois Volume Glamour Effet Push up mascara

De Bourjois Volume Glamour Effet Push up mascara staat voor intens, ogenblikkelijk en maximaal volume. Een mascara die zorgt voor aangedikte wimpers en een mooie krul, hier zorgt o.a. het UPLIFT borsteltje voor. Dit borsteltje zorgt niet alleen voor volume maar zorgt er ook voor dat je wimpers meer lengte krijgt. De mascara kan in meerdere laagjes worden opgebouwd en daarom kun je zelf bepalen voor hoeveel volume je gaat. Ook deze mascara blijft wel tot 16 uur zitten. Prijs €12,99

Rimmel Kate mascara

Deze mascara heeft een bijzonder borsteltje, namelijk in de vorm van een gebroken hart. Het borsteltje vormt zich feilloos aan de wimperlijn en daardoor kun je zelfs de kortste wimperhaartjes bereiken. De mascara zorgt voor een prachtige krul en veel volume en dat zonder klontjes. Prijs €12,99

mascararev2

mascararev5

Dit zijn de borsteltjes, van links naar rechts: NYC Big Bold Angel Lash mascara, Rimmel Kate mascara, Gosh Crazy Volume mascara en Bourjois Volume Glamour Effet Push up mascara. Zoals je kunt zien hebben ze allemaal “echte” haartjes, persoonlijk vind ik dit altijd wel prettig werken.

NYC

Hierboven zie je de NYC Big Bold Angel Lash mascara. Qua borsteltje vind ik deze mascara van alle vier het prettigst werken, vooral omdat het borsteltje niet te groot is waardoor je netjes en precies de mascara kunt aanbrengen. De mascara is goed zwart en klontert totaal niet, fijn! De mascara geeft een klein beetje meer volume aan mijn wimpers en zorgt ook dat mijn wimperhaartjes goed gesepareerd wordt. Ook is de houdbaarheid prima, geen zwarte vlekjes aan het einde van de dag dus de mascara blijft gedurende de dag prima zitten.

Over deze mascara ben ik wel tevreden, het geeft geen ‘wauw’ effect maar vind ik zeker voor de prijs van €4,29 absoluut niet slecht, wat mij betreft een goede budget mascara!

rimmel10192

Ik kan het meteen wel verklappen, over de Rimmel Kate mascara ben ik het meest tevreden! Het borsteltje is wel even wennen, deze is namelijk redelijk groot, heeft een aparte vorm en de kans op vlekgevaar ligt op de loer. Toch na een aantal keren gebruiken merkte ik dat het makkelijker ging. Deze mascara geeft misschien niet heel veel volume maar zorgt wel voor veel lengte, is goed zwart, geeft een mooie krul en mijn wimpers worden prachtig gesepareerd. En ook niet onbelangrijk, er is geen klontje te bekennen en mijn wimpers blijven redelijk zacht. De Kate mascara blijft de hele dag netjes zitten.

Jep, dit is mijn favoriet! Ook al is het borsteltje een klein beetje wennen in het begin, het resultaat mag er zeker zijn.

gosh10101

Over de Gosh Crazy Volume mascara ben ik het minst tevreden, de mascara geeft een beetje een rommelig effect aan mijn wimpers (vooral goed te zien op de bovenste foto). Ook het borsteltje vind ik niet heel prettig werken, de mascara is namelijk erg nat en de klontjes liggen op de loer. De mascara heeft wel een goede zwarte kleur en blijft gedurende de dag prima zitten. Mijn wimpers krijgen wel wat meer volume maar de wimperhaartjes plakken wel erg snel aan elkaar en dat is iets waar je op moet letten.

Het is al wel duidelijk, de Gosh Crazy Volume mascara is niet mijn favoriet. Ik zou liever ietsjes meer betalen zodat ik gewoon een fijne volume mascara heb, zoals bijvoorbeeld de Rimmel Kate mascara en ook de mascara van NYC vind ik een stuk beter!

bourjois101

Ten slotte heb ik ook de Bourjois Volume Glamour Effet Push up mascara getest. Deze mascara geeft niet heel indrukwekkend veel volume en separeert mijn wimpers redelijk. De mascara is goed zwart en klontert totaal niet. Het borsteltje heeft wel een prettige vorm waardoor de mascara fijn werkt en ik ook goed de aller kleinste haartjes kan bereiken. Ook deze mascara geeft aan mijn wimpers een mooie krul zonder dat je daar veel moeite voor hoeft te doen. De Volume Glamour Effet Push up mascara blijft de hele dag prima zitten.

Over deze mascara ben ik wel gewoon tevreden maar is niet mijn favoriet. Van mij had deze mascara nog wel iets meer volume mogen geven en wat dat betreft is het resultaat een klein beetje teleurstellend. Toch is dit zeker geen slechte mascara maar er zijn zeker betere verkrijgbaar!

Conclusie: Alle vier de mascara’s zijn niet heel slecht, de ene is gewoon wat beter dan de ander. Mijn twee favorieten zijn de Rimmel Kate Mascara en de NYC Big Bold Angel Lash mascara. De NYC vooral omdat deze mascara lekker budget is en een prima resultaat geeft.

Hopelijk vonden jullie deze ‘mega review’ handig, welke van de vier mascara’s vind jij het mooiste effect geven?

 

Dit vind je vast ook leuk...

8 Comments on Mega mascara review (NYC, Gosh, Bourjois & Rimmel)

 1. Anneloes
  22 september 2014 at 06:59 (5 jaar ago)

  Fijne review! De Rimmel mascara ziet er erg mooi uit, nu wil ik die ook graag proberen! Ik heb de Gosh Crazy Volume mascara zelf ook, die vind ik ook erg prettig maar vooral als er even net wat minder mascara op het borsteltje zit.

  Beantwoorden
 2. Nicole
  22 september 2014 at 07:12 (5 jaar ago)

  Goede review! Ik vind dat de Rimmel Kate mascara echt een erg mooi effect geeft!

  Beantwoorden
 3. Donna Luisa
  22 september 2014 at 09:42 (5 jaar ago)

  Die van Rimmel heeft inderdaad het mooiste effect! Leuk artikel :)

  Beantwoorden
 4. Mirne
  22 september 2014 at 11:32 (5 jaar ago)

  Oeh, die van Rimmel vind ik inderdaad wel heel erg mooi!

  Beantwoorden
 5. Mandy
  22 september 2014 at 12:43 (5 jaar ago)

  Fijne reviews! Het effect van Rimmel Kate mascara vind ik het mooist.

  Beantwoorden
 6. Lies
  22 september 2014 at 17:02 (5 jaar ago)

  Wat fijn zo’n mega review! De mascara van Rimmel vind ik er het mooiste uitzien. Al vind ik die van Bourjois er ook zeker niet verkeerd uitzien.

  Beantwoorden
 7. Manon
  22 september 2014 at 21:13 (5 jaar ago)

  Fijne review, ik vind ze er allemaal best goed uitzien!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *