Vakantie beauty essentials!

Vakantie beauty essentials!

Ik vermoed dat bijna iedereen, en dan bedoel ik scholieren en studenten, inmiddels vakantie heeft. Zoals ik ook al eerder schreef ga ik deze zomer niet “echt” met vakantie maar er staat wel een midweek Berlijn op de planning, ook heel leuk! Maar misschien ga jij wel echt op vakantie en of je nu naar een camping gaat of naar een luxe all-inclusive resort, je moet hoe dan ook een koffer/tas inpakken met de nodige kleding en beautyproducten en met dat laatste wil ik je graag een beetje helpen. Hieronder zie je een collage met daarin alle ‘vakantie beauty essentials’ die niet mogen ontbreken in je toilettas…

vakantie101010

 1. Niet echt beauty gerelateerd maar wel super handig om bij je te hebben, een naaisetje. Stel je nu voor dat er net een knoop van je jasje springt of dat je een veiligheidsspeld nodig hebt, dan is zo’n naaisetje hartstikke handig!
 2. Uiteraard een haarborstel! Heb je niet zoveel ruimte in je koffer dan werkt een mini haarborstel ook hartstikke goed. Je hebt trouwens zelfs borstels die je kunt inklappen, ook handig…
 3. Je kunt natuurlijk een full-size shampoo, douchegel, gezichtsreiniger en dagcrème meenemen, alleen neemt dit wel veel ruimte in beslag. Ik zou dan liever een extra paar schoenen meenemen ;). Daarom is het verstandig om lege reisflacons (te koop o.a. bij Hema en Kruidvat) mee te nemen om die vervolgens te vullen met jouw favoriete smeerseltjes.
 4. Ga je naar een zonnig oord en ga je lekker op het strand hangen, in de zee en zwembad zwemmen, dan heeft je haar het redelijk zwaar te verduren. De zon, chloor en zout kunnen behoorlijk uitdrogend zijn voor je haar en daarom is het best verstandig om een haarmasker (Douglas) mee te nemen. Halverwege de vakantie kun je dan eventjes je haar wat extra aandacht geven zodat je haar er toch een beetje goed uit blijft zien.
 5. Uiteraard neem je ook zonnebrandcrème mee, ik hoef jullie vast en zeker niet meer te vertellen dat het beschermen van je huid tegen de zon super belangrijk is. Twijfel je welke factor je nodig hebt, kijk dan eventjes op deze handige site.
 6. Ook niet helemaal beauty gerelateerd maar een vloeibaar wasmiddel meenemen is altijd handig. Stel je nu voor dat je net een vlek maakt in je favoriete jurkje…
 7. Ook al heb je je enorm goed ingesmeerd, het kan natuurlijk altijd dat je toch per ongeluk een beetje verbrand en dan is het toch fijn dat je een aftersun bij je hebt.
 8. Het is ook altijd handig om vochtige doekjes mee te nemen. Handig om je make-up mee te verwijderen maar ook op een warme dag is het soms heel fijn om even met een fris doekje over je gezicht te gaan…
 9. Een nagelvijl, altijd handig!
 10. En dat geldt ook zeker voor een tandenborstel…
 11. Ik vind het altijd fijn om een speciale zonnebrandcrème te gebruiken voor het gezicht. Een normale voor het lichaam vind ik vaak net wat aan de vette kant waardoor ik hier vaak puistjes van krijg. Daarom neem ik altijd op vakantie een apart zonnebrandcrème mee voor het gezicht.
 12. En tandpasta, ook zeker een must! Je hebt bij de drogist vaak kleine tubes en dit is wel zo handig, je kunt hier zeker wel twee weken mee vooruit en het scheelt weer wat ruimte…
 13. Vergeet ook vooral geen pleisters mee te nemen. Handig als je bijvoorbeeld een wondje hebt van het scheren maar ook heel fijn om bij je te hebben als je bijvoorbeeld veel moet lopen en je blaren krijgt.
 14. In het buitenland is het niet altijd overal even hygiënisch en daarom is het zeker geen overbodige luxe om wat antibacteriële gel mee te nemen, deze van The Body Shop is erg fijn!
 15. In de vakantie heb ik vaak wel gelakte nagels maar helaas blijft dit niet de gehele vakantie chipvrij op mijn nagels, daarom is het ook verstandig om nagellakremover mee te nemen. Vooral remover pads zijn heel handig om mee te nemen, neemt wederom niet veel ruimte in beslag en zo heb je ook weinig kans op lekkage…
 16. Ook al draag je misschien altijd los haar, ik zou toch wat elastiekjes meebrengen. Want wie weet ga je wel iets actiefs ondernemen en dan is het toch vaak prettig als het haar uit je gezicht is.
 17. Ook je oogmake-up wil je uiteraard elke avond voor het slapen gaan eraf halen, ook als je een avondje hebt gestapt. Ook hier heb je tegenwoordige hele handige pads voor, zo hoef je niet extra wattenschijfjes mee te slepen en dat scheelt weer ruimte in je koffer…
 18. Je wenkbrauwen zullen ongetwijfeld gewoon doorgroeien op vakantie (helaas) en daarom is het raadzaam om ook een pincet mee te nemen. Ook handig om bij je te hebben voor het geval dat je last krijgt van een splinter etc.
 19. Niets is vervelender dan muggenbeten maar gelukkig heb je hier speciale producten voor om het net wat minder vervelend te maken.
 20. Net als je wenkbrauwen, zal ook het haar op andere plekken doorgroeien. En omdat je vaak in de vakantie toch wat minder kleding draagt is het wel zo charmant om alles een beetje haarvrij te houden en o.a. een scheermesje is hier heel handig voor. Je zou er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om voor de vakantie de boel te laten harsen…
 21. Een heleboel mensen krijgen toch vaak wat last van hun darmen op vakantie. Dit komt vaak door verandering van lucht, ander eten, andere hygiëne etc. Daarom is het heel verstandig om diaree remmers mee te nemen. Vooral ook handig om in te kunnen nemen als je niet in de buurt bent van een toilet (bijvoorbeeld tijdens een excursie etc.)
 22. Natuurlijk wil je liever niet ongesteld worden tijdens je vakantie maar helaas heb je hier vaak niet echt een keuze in. Ik vind het altijd prettig om gewoon mijn “eigen” tampons mee te nemen, die gebruik ik namelijk liever dan van een ander onbekend merk, dit voelt vaak toch net prettiger en zekerder!
 23. Ten slotte neem ik ook altijd een stripje paracetamol mee van thuis. Ook dit vind ik prettiger dan dit in het buitenland te moeten kopen. Vaak zijn pijnstillers in het buitenland ook stukken duurder dan in Nederland, kun je weer een extra drankje kopen (als je hoofdpijn voorbij is…)

Hopelijk hebben jullie wat aan deze lijst. Mocht ik nog iets vergeten zijn of heb je nog een goede tip wat betreft vakantie beauty essentials, deel dit dan vooral bij de comments…