Maak je voeten klaar voor de zomer!

Ga ik naar buiten, dan draag ik 9 van 10 keer sandaaltjes tenzij het uiteraard regent. Het dragen van sandaaltjes vind ik heerlijk. En als ik om mij heen kijk op straat ben ik niet de enige die op sandaaltjes loopt. Na de winter moesten mijn voeten wel een grote beurt, dus gewapend met eeltsokken, een puimsteen en een goed hydraterende créme ging ik aan de slag en gelukkig zijn mijn voeten nu weer toonbaar voor de buitenwereld. Hieronder handige tips met bijbehorende producten zodat ook jij je voeten klaar krijgt voor de zomer…

summerfeet1

 1. Een klein beetje eelt kan uiteraard geen kwaad, dit heeft zelfs een beschermende functie en is daarom juist heel nuttig. Toch hebben een hoop mensen last van te veel eelt en dit kun je bijvoorbeeld te lijf gaan met een Lush Stepping Stone €5,55, dit is een puimsteen met verzorgende ingrediënten die je bijvoorbeeld gebruikt tijdens het douchen.
 2. Je voeten hebben het best wel zwaar te verduren, vooral als je een staand beroep hebt. Maar ook wanneer het warm is kunnen je voeten soms ook heel zwaar en warm aanvoelen, dan is niets lekkerder dan een voetenbadje. Dit kun kun je bijvoorbeeld doen met de ‘The Body Shop Peppermint Reveving Foot Soak €11,-‘, dit is een heerlijk verfrissende badzout speciaal gemaakt voor in een voetenbadje.
 3. Heb je echt veel last van hardnekkige eelt dan kun je ook een voetrasp of een voetvijl gebruiken, bijvoorbeeld de ‘Schroll Velvet Smooth voetvijl €34,99’, dit is een elektrische vijl die zorgt voor gladde en zachte voeten.
 4. Heb je geen zin om met vijlen en raspen in de weer te gaan? Dan bieden de ‘Kruidvat eeltsokken €8,99’ misschien wel een uitkomst. Deze sokken trek je ongeveer een uurtje aan en daarna heb je al een klein beetje zachte voeten. Maar het echte effect komt pas later, want na 5-7 dagen vallen er harde huidstukjes af (bah) en dit vervelproces kan ongeveer 1-2 weken duren. Misschien niet zo heel fris maar ik weet uit eigen ervaring dat deze sokken wel super goed werken!
 5. Na het scrubben, vijlen en weken van je voeten kunnen ze wel wat hydratatie gebruiken. De ‘Lush Volcano Foot Mask €8,60’ is een hydraterende masker voor je voeten die je een tijdje moet laten intrekken, het resultaat: zijdezachte voeten. Uiteraard hoef je niet speciaal een masker te kopen, je kun je voeten ook heel goed insmeren met een dikke laag hydraterende crème, werkt ook prima! Of je smeert ze in met vaseline en je laat dit een nachtje intrekken door er sokken overheen te dragen…
 6. Het is niet alleen goed om je nagelriemen van je vingers terug te duwen, dit is ook goed voor je teennagels. Smeer je nagelriemen eerst eventjes in met een olie of een vettige crème en duw daarna voorzichtig met een bokkenpootje je nagelriemen naar achteren.
 7. Je kunt je nagels knippen maar vijlen is eigenlijk net ietsjes beter. Doe dit bijvoorbeeld met de ‘H&M Glazen nagelvijl €5,99’. Zorg dat je met de vijl één richting op gaat, zo voorkom je dat er scheurtjes in je nagels ontstaan.
 8. Zijn je teennagels wat te lang om te vijlen, uiteraard kun je dan ook gewoon een nagelknippertje gebruiken. Zorg wel dat je je teennagels recht afknipt, dit voorkomt ingegroeide nagels.
 9. Om je voeten helemaal af te maken mag een kleurtje op je nagels uiteraard niet ontbreken. Met behulp van een tenenspreider (Flash-World €0,93) kun je heel makkelijk en secuur je teennagels lakken.
 10. Laat je teennagels opvallen met bijvoorbeeld ‘Essie Haute in the Heat €9,95’ nagellak, een heerlijk pittig roze kleurtje die zeker niet misstaat in de zomer…
 11. Toilettas Asos €21,13