Clarins Huile Santal Face Treatment Oil

Mijn huid is redelijk onrustig, op mijn kaken heb ik veel last van puistjes (nog geen oplossing voor gevonden helaas) en de rest van mijn gezicht voelde vaak erg droog aan. Zo droog dat mijn huid regelmatig jeukte en ik had veel last van schilfertjes die extra opvielen in combinatie met make-up. Al een tijdje test ik de ‘Clarins Huile Santal Face Treatment Oil’ en mijn huid is gelukkig erg opgeknapt, vandaag voor jullie een review over dit fijne product…

De ‘Clarins Huile Santal Face Treatment Oil’ is een speciale olie voor de zeer droge, geïrriteerde huid. De olie is dus op mijn lijf geschreven! De Huile Santal heeft een sterk voedend, kalmerend en een verzachtende werking op de huid. Dit huidverzorgingsproduct bevat o.a. etherische sandel, kardemom, hazelnoot en lavendelolie. De olie bestaat uit 100% pure plantenextracten.

Alle ingrediënten: Corylus Avellana (Hazel) Seed Oil, Santalum Album (Sandalwood) Oil, Elettaria Cardamomum Oil, Carum Petroselinum (Parsley) Seed Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Fragrance, Linalool, Limonene, Alpha-Isomethyl Ionone, Citra

Het product zit in een mooi glazen flesje met pipet, handig! Zo kan ik namelijk heel makkelijk paar druppeltjes per keer pakken zonder dat er olie wordt verspilt. Wat mij de eerste keer meteen opviel was de geur, deze is redelijk aanwezig en ik moest hier even aan wennen. Ik ruik vooral ‘lavendel’ en laat dat nou net niet mijn meest favoriete geur zijn. Nu ik het product een aantal maanden heb gebruikt ben ik wat meer gewend geraakt aan de geur en neem ik die voor lief…

De ‘Clarins Huile Santal Face Treatment Oil’ is erg erg olieachtig, logisch uiteraard, en voelt dus behoorlijk vettig aan. Ik gebruik deze olie niet voor mijn hele gezicht, voor sommige plekken is het product namelijk te voedend. De olie gebruik ik iedere avond na het reinigen van mijn gezicht, één keer per dag is namelijk voor mijn huid voldoende. Omdat het product behoorlijk vet is heb je maar een paar druppeltjes nodig. Na het aanbrengen (op een vochtige huid) voel je nog wel een even een vettig laagje, na ongeveer vijf minuten is de olie ingetrokken en voelt mijn huid heerlijk zacht en gevoed aan.

Na een aantal maanden smeren met de Huile Santal olie merk ik dat mijn huid minder droge plekken heeft. Ik heb minder last van een jeukerig en trekkerige huid en ook de schilfertjes zijn aanzienlijk minder geworden. Ik ben erg blij dat ik eindelijk een product heb gevonden die voor mijn droge huid werkt, een absolute aanrader!

De Clarins Huile Santal Face Treatment Oil (30 ml) is verkrijgbaar bij Belissima.nl en kost €39,60.

5 Comments on Clarins Huile Santal Face Treatment Oil

 1. Laura
  5 mei 2014 at 06:42 (6 jaar ago)

  Klinkt als fijn spul! Zelf heb ik het niet echt hard nodig en dus ook voor de prijs laat ik het liggen. ;)

  Beantwoorden
 2. Amelie
  5 mei 2014 at 10:19 (6 jaar ago)

  Dit lijkt me een fijn product, zou je het ook door je dagcreme kunnen mengen?

  Beantwoorden
 3. Caro
  5 mei 2014 at 11:20 (6 jaar ago)

  Vervelend dat je huid wat onrustig is, maar wel fijn dat dit een beetje helpt! Klinkt als een goed product!

  Beantwoorden
 4. Annet
  8 april 2017 at 14:22 (3 jaar ago)

  Klinkt als een heerlijke olie! Jammer dat ze er parfum in hebben gestopt, terwijl ze zeggen dat het 100% puur is…. Lijkt me niet nodig. Ik ga het eens uitproberen, maar maak het dan wel zelf, want hazelnootolie kost maar zo’n 3€ per 100 ml, dus het kan zeg maar triljoen x zo goedkoop! De etherische oliën zijn natuurlijk wel wat duurder, maar ook weer niet zo duur en er gaan maar een paar druppels in zo’n mix (mag maar max zoveel %).

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *