The Body Shop Mango Body Sorbet

Het insmeren met lotion na het douchen schiet er bij mij redelijk vaak bij in, ik ben hier een klein beetje laks in. Toch kan mijn huid best wat hydratatie gebruiken en met de zomer op komst moet ik er misschien meer een gewoonte van gaan maken. En sinds ik ‘The Body Shop Body Sorbet’ in huis heb merk ik dat er al vooruitgang in zit, dit nieuwe huidverzorgingsproduct is namelijk heerlijk om te gebruiken…

mango1

We kennen waarschijnlijk allemaal wel de bekende body-butters, lotions & purees van The Body Shop maar sinds kort hebben ze het assortiment uitgebreid met ‘Body Sorbets’. Dit nieuwe product is verkrijgbaar in vijf verschillende geuren, namelijk: Strawberry, Satsuma, Pink Grapefruit, Moringa & Mango, ik heb de laatste variant ontvangen.

De Body Sorbets zijn verzorgend, verfrissend en verzachtend zonder te plakken. De sorbets hydrateren de huid tot wel 24 uur en bevatten Aloë Vera wat een verkoelend effect heeft, ideaal voor een hete zomerdag.

mango3Als ik kijk naar de lijst met ingrediënten zitten er voornamelijk veel verzorgende bestanddelen in, zoals: Sesamum Indicum Seed Oil, Mangifera Indica &  Aloe Barbadensis Leaf Juice. Hieronder even alle ingrediënten:

Aqua/Water (Solvent/Diluent), PEG-8 (Humectant), Glycerin (Humectant), Butylene Glycol (Humectant), Isododecane (Solvent), PEG-40 Hydrogenated Castor Oil (Emulsifier), Sodium Acrylates Crosspolymer-2 (Absorbent), Phenoxyethanol (Preservative), Hydrogenated Tetradecenyl/Methylpentadecene (Solvent), Parfum/Fragrance (Fragrance), Ethylhexylglycerin (Skin Conditioning Agent), Mel/Honey (Natural Additive), Sesamum Indicum Seed Oil/Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil (Skin-Conditioning Agent), Mangifera Indica Seed Oil/Mangifera Indica (Mango) Seed Oil (Emollient), Carbomer (Stabiliser/Viscosity Modifier), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Benzophenone-3 (Ultraviolet Light Absorber), Xanthan Gum (Viscosity Modifier), Limonene (Fragrance Ingredient), Linalool (Fragrance Ingredient), Disodium EDTA (Chelating Agent), Silica (Absorbent), Aloe Barbadensis Leaf Juice (Skin Conditioning Agent), Citronellol (Fragrance Ingredient), Benzyl Alcohol (Preservative), Citric Acid (pH Adjuster), CI 15985/Yellow 6 (Colorant).

mango2

De Body Sorbet zit in een tube van 200 ml, dit is wat mij betreft een prima hoeveelheid. Een tube vind ik altijd erg fijn in gebruik, het product is namelijk goed te doseren en het is hygiënisch. Ook ziet de tube er leuk uit, heel erg ‘The Body Shop’ als je begrijpt wat ik bedoel…

mango4

De Body Sorbet heeft een hele aparte structuur, het doet mij een klein beetje denken aan een ‘slush puppy’. Het product is vrij dik maar wel makkelijk uit te smeren. Eenmaal aangebracht op de huid voelt de Sorbet super verkoelend aan, heerlijk om te gebruiken tijdens een warme zomerdag. Ook zou je de Body Sorbet in de koelkast kunnen bewaren voor een extra koel effect. Ook lijkt die mij heel fijn als je net iets te lang in de zon hebt gezeten en je toch een klein beetje verbrand bent. Wat ik wel jammer vind is dat de Sorbet een klein beetje plakt na het aanbrengen.

Ik heb de geur ‘Mango’ en dat is te merken, de Body Sorbet heeft een sterke mango geur en ik vind het heerlijk, de geur doet heel zomers aan en ik bevind mij meteen na het smeren op een tropisch eiland. Na het gebruik voelt mijn huid lekker zacht en fris aan en de geur blijft ook nog wel een tijdje hangen. De Body Sorbet is wel voedend maar in de winter zal dit product voor mijn huid niet voldoende zijn, voor in de zomer is die daarentegen ideaal.

Conclusie: Ik vind de Body Sorbet een origineel en fijn product. Wat ik vooral heel lekker vind is het verkoelende effect en de geur, perfect voor de zomer. Wat ik wel jammer vind is dat na het aanbrengen een plakkerig laagje achterblijft, na 5 minuten is dit gelukkig wel weg. Ondanks dit minpuntje vind ik het een heel fijn product die ik erg graag gebruik, echt even een verwenmomentje voor mijn huid!

The Body Shop Body Sorbet kost €11,00.

77 Comments on The Body Shop Mango Body Sorbet

 1. femketje
  29 mei 2014 at 01:15 (8 jaar ago)

  Hij lijkt me super fijn 😀

 2. Sofie
  29 mei 2014 at 07:06 (8 jaar ago)

  Klinkt goed! Ik ben alleen niet zo fan van mango, dus denk dat ik voor een andere geur ga.

 3. Charile
  29 mei 2014 at 08:05 (8 jaar ago)

  Klinkt lekker 😀

 4. Julie
  29 mei 2014 at 14:48 (8 jaar ago)

  Ik ben ook erg blij met deze uitvinding van The Body Shop!
  Zelf heb ik de Strawberry variant en die is ook super lekker! 🙂

 5. Axelle
  29 mei 2014 at 19:15 (8 jaar ago)

  lijkt me heel erg fijn!

 6. Lidewij
  1 juni 2014 at 16:03 (8 jaar ago)

  Ik heb deze ook, in dezelfde geur, en vind hem zo lekker! Mango is echt mijn favoriete variant van The Body Shop en hij ruikt zo heerlijk 😀

 7. Michelle Kaiser
  5 juni 2014 at 16:05 (8 jaar ago)

  Ik ben hier echt heel erg benieuwd naar geworden.