2 x Catrice Ultimate Colour Lipstick

2 x Catrice Ultimate Colour Lipstick

Bij het zien van de nieuwe Catrice collectie voor 2014 zag ik meteen producten die ik heel graag wou gaan testen.  Jullie hebben als het goed is al de review gelezen over de ‘Catrice Made To Stay Smoothing Lip Polish’ maar ik zag ook twee nieuwe Ultimate Colour lipsticks in het assortiment en ook die moest ik bemachtigen. De twee kleuren die ik kocht zijn: Kiss Kiss Hibiscus en The Lips Are On Fire, en zoals altijd heeft Catrice weer super originele namen bedacht. Benieuwd wat ik van deze twee lipproducten vind, lees dan snel verder…

Dit zijn ze, de Catrice Ultimate Colour in de kleuren ‘320 Kiss Kiss Hibiscus’ & ‘330 The Lips Are On Fire’. De verpakking van de lipsticks zijn verder niet vernieuwd maar dat is ook helemaal niet nodig wat mij betreft. Ik vind de hulzen er mooi uitzien en zijn gemaakt van een stevig materiaal (metaal?). Klein puntje van kritiek, ik vind soms dat de dop er wat moeilijk af gaat waardoor je best wat kracht moet zetten.

Catrice omschrijft de Ultimate Colour Lipstick als: krachtige, rijke kleuren met een perfecte dekking en glans, plus een zachte, crèmige en langhoudende textuur. Dat zijn een hoop beloftes voor een lipstick. Toch weet ik stiekem al uit eerdere ervaringen dat de Ultimate Colour lipsticks van Catrice erg fijn zijn dus ik verwacht van deze twee hetzelfde.

Zoals je kunt zien zijn beide kleuren behoorlijk knallend, dit past trouwens erg goed bij de felle lippen trend die we dit seizoen veel gaan zien. De kleur ‘320 Kiss Kiss Hibiscus’ lijkt bijna neon roze met een oranje ondertoon. Ik vind de kleur zelfs een klein beetje neigen naar koraal. De kleur ‘330 The Lips Are On Fire’ is feloranje, een pittig gedurfd kleurtje! Aan de swatches hieronder op mijn arm kun je goed zien dat de pigmentantie van de lipsticks erg goed is…

320 Kiss Kiss Hibiscus & 330 The Lips Are On Fire

De lipsticks zijn beide romig van textuur en brengen daardoor prettig aan. Het liefst breng ik de lipsticks aan met een klein lippen penseeltje, zo kan ik heel nauwkeurig de lipsticks aanbrengen. Er komt erg veel kleur vanaf dus je hoeft geen dikke lagen aan te brengen. De Ultimate Colour lipstick voelt prettig aan op mijn lippen maar na een tijdje beginnen mijn lippen een klein beetje droog aan te voelen. Dit gevoel is niet heel onprettig maar het is dan wel fijn om weer even een laagje aan te brengen. Doordat de lipstick behoorlijk romig is moet je na een hapje en drankje de lipstick wel weer even bijwerken, heel long-lasting zijn de dus niet. De lipsticks zijn redelijk glanzend qua finish maar bevatten verder geen shimmer, ik vind de glans van deze lipsticks precies goed!

‘320 Kiss Kiss Hibiscus’

‘330 The Lips Are On Fire’ 

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik erg tevreden over deze lipsticks. Ik vind de kleuren mooi, al vind ik ‘Kiss Kiss Hibiscus’ net iets mooier als ‘The Lips Are On Fire’ en zal ik waarschijnlijk net wat vaker dragen. De kleuren zijn misschien niet heel draagbaar voor elke dag maar passen wel heel goed bij de trends voor dit seizoen, eigenlijk zou ik ze dus juist gewoon elke dag moeten dragen. De lipsticks zijn goed gepigmenteerd, hebben een mooie glans, zijn lekker romig qua structuur en brengen prettig aan. De lipsticks zijn niet heel long-lasting en het is dus aan te raden om deze lipsticks tussendoor eventjes bij te werken.

De Catrice Ultimate Colour lipstick vind je bij Kruidvat en is verkrijgbaar in 16 kleuren (waarvan 5 nieuwe kleuren) en kost €3,99.