Zo word je weer snel fris & fruitig!

Iets te hard gefeest de afgelopen tijd of misschien ga je komende nacht wel hard partyen? En heb je op nieuwjaarsdag een verplichting, bijvoorbeeld familiebezoek? Dan ben je hier op het juiste adres, ik geef vandaag namelijk tips om weer zo snel mogelijk fris & fruitig te worden. Na een drukke maand met feestjes, partijtjes en veel eten is het misschien wel weer tijd om je lichaam wat rust te geven. Dus zoek wat ontspanning, besteed wat meer tijd aan huidverzorging en eet wat bewuster en je komt al een heel eind. Hoe? Hieronder heb ik wat handige tips zodat jij weer snel fris & fruitig het nieuwe jaar aankunt…

Laten we eerst die wallen aanpakken, want als je hebt gefeest of misschien net wat minder lang hebt geslapen dan kunnen je ogen wat dikker zijn door opgehoopt vocht. Wallen zijn niet heel charmant en geven je gezicht een vermoeide uitdrukking. Je kunt er verschillende dingen tegen doen, vaak zelfs met producten die je hoogstwaarschijnlijk in huis hebt…

 • Leg twee zakjes thee (liefst kamille) in koud water en leg deze op je ogen.
 • Toevallig komkommer in huis? Snij twee plakjes en leg deze een tijdje op je vermoeide ogen.
 • Ook twee theelepeltjes kunnen wonderen verrichten. Leg twee lepeltjes even in de vriezer en leg deze vervolgens met de holle kant op je ogen.
 • Masseer die wallen! Ga voorzichtig met je vingers een kloppende beweging maken richting de buitenkant van je gezicht. Zo zorg je ervoor dat de afvalstoffen eerder worden afgevoerd doordat de doorbloeding verbetert.
Mochten je wallen zo extreem zijn, dan kun je uiteraard ook altijd nog met een camouflage product in de weer gaan. En mocht je zin hebben in een make-upje, dan is het aan te raden om vooral je make-up aan de bovenkant van het oog aan te brengen. En gebruik vooral geen donkere make-up onder je ogen, dit accentueert alleen maar meer de wallen en laat je dat nou net niet willen…

 

 

Dan gaan we nu je huid een opkikker geven! Want door weinig slaap en misschien alcohol(?) kan je huid er dof uit gaan zien. Je lichaam heeft in ieder geval vocht nodig, dus begin maar meteen met het drinken van wat water. Verder kun je de volgende dingen doen:

 • Neem lekker een douche met je favoriete beauty producten. Reinig en scrub je huid, ook dit zorgt ervoor dat de doorbloeding weer op gang komt en dat afvalstoffen worden afgevoerd. Ook daarom is het belangrijk dat je voldoende water drinkt want dat heeft je lichaam nodig voor het afvoeren.
 • Heb je toevallig een hydraterende masker in huis, smeren maar! Mocht je niets in huis hebben en ook geen zin om naar de winkel te gaan, met deze producten (die je waarschijnlijk wel in huis hebt) kun je ook prima gebruiken. Maak bijv. een masker met yoghurt en honing. Beide ingrediënten kalmeren de huid. Heb je wat meer hydratatie nodig? Gebruik producten zoals: komkommer, avocado, cacao en banaan. 
 • Net zoals het masseren van je wallen, kun je ook je gezicht een massage geven. Je doorbloeding wordt beter, hierdoor gaan afvalstoffen weg en je huid krijgt meteen een wat gezonder kleurtje. Wil je weten hoe je dit het beste kunt doen, in deze video wordt het duidelijk uitgelegd. 

Uiteraard kan ook in dit geval make-up wonderen doen. Met een mooie foundation, het liefst met een glansje, zorg je ervoor dat je huid er stralend uitziet. Ook het gebruik van highlighter en blush is aan te raden…

 

 

Nu heb je qua verzorging eigenlijk alles eraan gedaan om jezelf een beetje op te peppen, natuurlijk kun je ook dingen doen van binnenuit. Zorg bijvoorbeeld voor de nodige vitaminen, hieronder weer wat tips…
 • Verzamel al het fruit wat je in huis hebt (je hoeft het natuurlijk niet te overdrijven) en maak een heerlijke fruitsalade. Kom maar op met die vitamientjes! 
 • Natuurlijk kun je ook gaan voor een gezonde smoothie. Ik schreef al eens een artikel met daarin smoothie recepten, wie weet heb je er wat aan!
 • Na een kater heb je misschien zin in lekker ongezond en vet eten, het beste is natuurlijk (logisch) om juist voor gezond te gaan. Wist je bijvoorbeeld dat een ei kan helpen? In ei zit namelijk cystine en dit breekt acetaldehyde (wordt in het lichaam gevormd bij alcohol drinken) af. Het beste is een rauw ei, dit zou ik zelf niet adviseren, ik zou eerder gaan voor een gekookt eitje. Ook kun je lekker veel thee drinken, en vooral groene en ginseng thee is goed. Beide theeën zijn opwekkend en zijn antioxidant. En doe dan ook meteen wat honing in je thee, dit zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel weer wat meer in balans komt en dat kan je lichaam na een avondje stappen ook wel gebruiken. 
Hopelijk kun je er met mijn tips weer lekker tegen aan en kun je 2014 goed beginnen. Mocht je nou op nieuwjaardag geen verplichtingen hebben, gun jezelf dan ook gewoon wat rust en plof lekker op de bank met een goeie film!

8 Comments on Zo word je weer snel fris & fruitig!

 1. femketje
  31 december 2013 at 07:46 (9 jaar ago)

  handige tips ;D

 2. martina
  31 december 2013 at 08:17 (9 jaar ago)

  leuke tips!

 3. Ashleey
  31 december 2013 at 10:29 (9 jaar ago)

  Wat een super handige tips! Dankjewel!

 4. Janne
  31 december 2013 at 11:12 (9 jaar ago)

  Ik hoop dat ik deze tips niet nodig ga hebben, maar alvast toch bedankt 😉

 5. Robin
  31 december 2013 at 13:05 (9 jaar ago)

  Handige tips!

 6. Milou
  31 december 2013 at 13:35 (9 jaar ago)

  Heerlijke tips 🙂 Fijne jaarwisseling Sanne! 🙂

 7. Mandy
  31 december 2013 at 14:48 (9 jaar ago)

  Goede tips om het jaar fris en fruitig te beginnen!

 8. Anne Solvig
  31 december 2013 at 21:13 (9 jaar ago)

  Handige tips! 🙂