MAC Nocturnals Pigments & Glitter + EOTD’s

Laatst konden jullie al een review lezen over de lip gloss Nocturnals van MAC en vandaag heb ik nog een review van producten uit deze zelfde collectie. Al tijden was ik nieuwsgierig naar de pigmenten en glitters van MAC maar de prijs hield me toch altijd een beetje tegen. Ook heb ik redelijk veel oogschaduw kleuren dus echt noodzakelijk is het niet. Maar toen ik ontdekte dat er een doosje met pigmenten en glitters in de MAC Nocturnals collectie zat, leek mij dit de ultieme kans om deze MAC producten eens te testen..

Je hebt drie verschillende varianten, ik heb ‘Green and Teal’. In een zwart mooi uitziende doosje zitten vijf stapelbare potjes pigment in de kleuren: Just Before Down, Deep Blue Green, Old Gold en glitters in 3D Gold en Reflects Gold. In elke potje zit rond de 3,96 gram en dit lijkt misschien niet zo heel veel maar pigmenten en glitters zijn erg zuinig in gebruik, je kunt er dus zeker een tijdje mee vooruit…

De potjes met pigmenten en glitters zitten in een erg leuke verpakking. De doppen zien er feestelijk en sjiek uit met het goud, wit en zwart. Wat ik ook erg mooi vind is dat deze kleuren er niet met een sticker opzitten maar dat het echt op de dop is gedrukt. Ook zitten de potjes in een mooie doos, ideaal om cadeau te geven en te krijgen…

De verpakking ziet er dus goed uit, de potjes zijn helaas niet zo heel handig in gebruik. Wanneer je de dop namelijk opendraait zit er een klein plastic dekseltje binnenin die je er maar lastig uit kunt krijgen met als gevolg dat je snel vieze (glitterige) vingers krijgt. Een plastic dekseltje aan de binnenkant met gaatjes aan de bovenkant was wat handiger geweest maar dat zijn slechts details.

De pigmenten zien er echt prachtig uit, ze zijn erg goed gepigmenteerd (had ook niet anders verwacht) maar ook de kleuren vind ik bijzonder.. De kleuren van links naar rechts: Old Gold, Deep Blue Green en Just Before Down. Vooral ‘Deep Blue Green’ vind ik erg mooi, ik kreeg meteen zin om met deze kleur smokey eyes te maken. In mijn ‘Get ready with me for christmas‘ video kunnen jullie zien hoe ik deze pigment gebruik.

De glitters kreeg ik maar lastig goed en mooi op de foto, daarom heb ik ervoor gekozen om de glitters te laten zien in een ooglook (misschien nog wel leuker).

Reflects Gold

3D Gold

De pigmenten en glitters werken erg fijn, wel is het aan te raden om de glitters te gebruiken in combinatie met een huidlijm anders zit je hele gezicht eronder. Ik gebruik zelf een lijm van Too Faced hiervoor, andere merken verkopen dit ook wel. De pigment en glitters breng ik het liefste aan met een platte stevige kwast, dit voorkomt fall out. Vooral bij het gebruik van de de pigmenten is het erg handig om je foundation na je ooglook aan te brengen want het kan wel een klein beetje een smeerboel worden. Ik heb gemerkt dat het pigment zowel met als zonder oogschaduwbasis goed blijft zitten. Al met al ben ik erg tevreden met deze mooie producten van MAC en heb ik zeker geen spijt van mijn aankoop!

De MAC Nocturnals Pigments & Glitter is o.a. verkrijgbaar bij Maccosmetics.nl en kost €33,-

86 Comments on MAC Nocturnals Pigments & Glitter + EOTD’s

 1. Sofie
  30 december 2013 at 07:38 (9 jaar ago)

  Wat een mooie kleuren en glitters!

 2. Beautydagboek
  30 december 2013 at 08:33 (9 jaar ago)

  Leuk setje! Ik heb ze ook in het paars gezien, denk dat mijn voorkeur daar naartoe gaat. Wie weet schaf ik hem wel aan 🙂

 3. Martina
  30 december 2013 at 08:38 (9 jaar ago)

  Mooi om de pigmenten in actie te zien!

 4. femketje
  30 december 2013 at 08:52 (9 jaar ago)

  oeh die zijn mooi 😀

 5. Kimberly
  30 december 2013 at 09:09 (9 jaar ago)

  Wat een mooie pigmenten zijn dit zeg, wauw! Ik vind vooral je look met 3d gold heel erg mooi eruit zien zo

 6. Yasmine
  30 december 2013 at 10:08 (9 jaar ago)

  Super mooi!

 7. Ashleey
  30 december 2013 at 10:22 (9 jaar ago)

  Wauw hier gaat mijnhart harder van kloppen <3

 8. Eline
  30 december 2013 at 10:40 (9 jaar ago)

  Wat een schitterende looks, heel erg mooi!

 9. Beautyjuf
  30 december 2013 at 10:41 (9 jaar ago)

  Wauw, ik vind ze prachtig! Jammer dat de potjes ietwat onhandig zijn…

 10. Daphne
  30 december 2013 at 14:57 (9 jaar ago)

  Wauw, wat enorm mooi!

 11. Lys
  30 december 2013 at 15:23 (9 jaar ago)

  Mooi setje! Ik vond het paarse setje vooral prachtig

 12. Robin
  30 december 2013 at 16:30 (9 jaar ago)

  Wat een mooi pigment. Wow, heel mooi.

 13. Axelle
  30 december 2013 at 18:49 (9 jaar ago)

  heel mooi!

 14. Bianca
  30 december 2013 at 20:21 (9 jaar ago)

  Wauw, die groene! <3

 15. Beautyding
  30 december 2013 at 21:23 (9 jaar ago)

  Wouw ziet er geweldig uit!

 16. Jana
  30 december 2013 at 21:33 (9 jaar ago)

  Ooh dat ziet er mooi uit 😀 x

 17. Dat Zit Wel Snor
  30 december 2013 at 21:50 (9 jaar ago)

  Ik zie de kleuren goed. Ze zien er prachtig uit.

 18. Marloes
  31 december 2013 at 18:56 (9 jaar ago)

  Wat een mooie pigmenten. Ik heb zelf 3D gold en copper

 19. Loesje85
  12 februari 2014 at 14:20 (9 jaar ago)

  Hoooi,
  Hoe haal je eigenlijk die glitters weer weg als je het met “lijm” erop hebt gekregen? Kan dit gewoon met de producten die je normaal gebruikt voor het verwijderen van (oog)make up of is er een speciaal product nodig?

  En wauw! Deze zien er echt heel mooi uit!! 😀
  Groetjes 🙂