Een kijkje in mijn leven #23 Vakantie editie!

Buon giorno! Ik ben na twee weken weer terug op Nederlandse bodem en ik heb heerlijk genoten van mijn vakantie. Ben ik uitgerust, nee niet echt maar ik heb het wel enorm naar mijn zin gehad en dat is natuurlijk ook heel belangrijk! Vandaag dus een speciale vakantie editie van ‘Een kijkje in mijn leven’. Benieuwd naar al mijn belevenissen deze vakantie, kijk en lees dan snel verder…

vakantie

Op vrijdag de 13e vertrokken we richting het zonnige Italie, namelijk naar het Gardameer en om precies te zijn hadden we een huis gehuurd in het mooie stadje ‘Torri del Benaco’. We hadden meteen besloten om niet in één dag naar Italie te rijden, ik hou namelijk niet heel erg van reizen met de auto vanwege mijn paniek etc. en ik wou uiteraard niet meteen heel gestrest mijn vakantie beginnen. We hadden dus ook nog een tussenstop in Ulm, dit is een stadje in het zuiden van Duitsland. De eerste dag ging het allemaal heel erg goed, de tweede dag hebben we in Oostenrijk behoorlijk veel en lang in de file gestaan. Rond een uurtje of half negen kwamen we aan in ons huisje en ik was echt kapot, eigenlijk was ik zelfs te moe om te eten maar een echte Italiaanse pizza kon ik uiteraard niet weerstaan. Daarna ben ik snel mijn bed ingedoken…

vak2

vak3

En dan word je wakker met een prachtig uitzicht! We zaten midden in het centrum van Torri del Benaco en we hadden een huis gehuurd via HomeAway, een aanrader! (ik ben overigens niet gesponsord ofzo, hihi). Torri del Benaco is een heel mooi klein en rustig stadje met een heerlijke Italiaanse sfeer. Wel viel het ons op dat het gemiddelde leeftijd behoorlijk hoog was, dat kan natuurlijk ook aan de periode liggen gezien wij er in het laagseizoen waren maar dit was opvallend. Dit was trouwens totaal geen probleem hoor, het was het in ieder geval lekker rustig!

vak5

Dit was het pleintje waar wij op uit keken vanaf onze balkon. Hier kon je heel lekker eten en genieten van drankjes en ijsjes en het ligt direct aan het Gardameer.

vak4

En op vakantie hoor je natuurlijk op het terras te zitten. Het lijkt trouwens alsof ik hier zwaar aan de Whisky zit, maar wees gerust het is gewoon ice tea. Het was trouwens super lang geleden voor mij dat ik op een terrasje had gezeten en het beviel mij eigenlijk wel…

val6

Dit was ons huisje, het oranje gebouw. We hadden de eerste, tweede en derde verdieping helemaal voor ons zelf. Het huis was van binnen ook erg mooi en netjes, een super fijn onderkomen. Wel moesten we even wennen aan de kerkklok die elke uur sloeg (zelfs ‘s nachts). Toen ik trouwens de eerste ochtend wakker werd rond een uurtje of negen hoorde ik prachtig gezang uit de kerk komen, dat was wel heel bijzonder wakker worden…

vak8

Torri del Benaco heeft echt prachtige smalle straatjes, met leuke balkonnetjes en gekleurde huizen en natuurlijk moest daar even een foto van gemaakt worden. Achteraf baal ik wel een beetje dat ik geen outfit of the day foto’s heb gemaakt gezien de setting daarvoor perfect was.

vak7

vak9

vak10

Dit is aan de andere kant van Torri del Benaco en hier heb je een prachtige haven en kasteel.

vak11

vak12

vak14

Op de maandag besloten we naar een mooie waterval park te gaan, uiteindelijk hebben we geen waterval gezien maar het was wel een goede start van de vakantie gezien deze wandeling mijn zelfvertrouwen een flinke boost had gegeven.

We moesten namelijk behoorlijk ver wandelen (1 uur) naar het park en dan ook nog eens bergafwaarts en in de middle of nowhere. Na ongeveer 40 minuten lopen kwamen we erachter dat je ook in het park nog wel twee uur kwijt was en dat zagen we toch niet helemaal zitten. Maar je begrijpt, inmiddels hadden we al zo’n 40 minuten naar beneden gelopen en dat betekende dat we ook weer te voet bergopwaarts terug moesten wandelen. En dit was zwaar! Ik heb namelijk totaal geen conditie, het was warm en ik vind lichamelijke inspanning eng (door mijn angststoornis) omdat ik dan vaak ga hyperventileren. Maar met behulp van mijn vriend en wat girlpower, is het mij toch gelukt en ik was stiekem best wel trots op mijzelf!

vak15

Op de terugweg kwamen we langs een een super mooi uitkijkpunt, wat een plaatje!

vak17

Als je in Italie bent moet je natuurlijk ijs eten, en dat heb ik héél vaak gedaan. Zo lekker!

vak18

We hebben in de vakantie geen één keer gekookt, of we hadden eten opgehaald (dit was eigenlijk net zo duur als zelf kopen in de supermarkt) of we zijn lekker uiteten geweest. Hier zaten we op het pleintje dichtbij ons huisje en ik zou elke dag wel willen eten met zo’n prachtig uitzicht.

vak20

vak21

Tussen de uitstapjes door hebben we ook lekker gechilled langs het Gardameer. Het was altijd heel rustig en er waren altijd voldoende plekken. Ik hou eigenlijk niet zo heel erg van zwemmen (koud!) en ik heb dan vooral gelezen op de ereader. In mijn vakantie las ik trouwens 10 boeken uit, mochten jullie hier nog een artikel over willen lezen laat mij dat dan vooral eventjes weten bij de comments.

 

vak24

En uiteraard was lieve Puck ook van de partij! Hij heeft het denk ik heel erg naar zijn zin gehad en het is zo’n lief en makkelijk hondje, hij vind alles best zolang hij maar bij ons is. Ook heeft Puck voor het eerst gezwommen in zijn leven, daar hebben we helaas geen foto’s van gemaakt, maar het zag er hilarisch uit. Toch denk ik dat hij het niet heel leuk vond, dus we hebben het maar bij één keertje gehouden.

vak22

vak19

En weer een lekker ijsje, een bolletje hazelnootijs (favoriet!) en Tiramisu ijs.

vak23

Later in de week zijn we een dagje naar een Sea Life aquarium geweest, dit is onderdeel van Gardaland. Wij vonden het erg klein en het viel dus wel een beetje tegen dus een aanrader vind ik het niet. Ondanks dat heb ik wel een super gezellige dag gehad en heb ik toch heel wat mooie visjes gespot.

vakantie25

Heel vaak gingen we in de avond nog eventjes wandelen door Torri. In de avond was de temperatuur vaak nog behoorlijk aangenaam en kon je dus gerust met een korte broek over straat. Zien jullie trouwens die groene lichtjes op mij, mijn vriend en ik vragen ons nog steeds af wat het is?!

vakantie26

vakantie27

Ergens in de tweede week besloten we naar een heel hoog punt te rijden zodat je een mooi uitzicht krijgt over het Gardameer. Nou en hoog was het! Op de terugweg moesten we over een heel smal en schuin weggetje (20% naar beneden) en ik zat met behoorlijke samengeknepen billen in de auto. Toen ook nog de remmen gingen roken omdat ze oververhit raakte, raakte ook ik bijna oververhit. Dus moesten we maar eventjes pauzeren om de boel af te laten koelen, en dat is helemaal niet vervelend als je zo’n uitzicht hebt!

vakantie28

vakantie40

Die dag reden we ook nog helemaal naar het noorden van het Gardameer en een stukje naar de andere kant. Op de terugweg kwamen we langs een restaurant aan het water en daar hebben we genoten van lekker eten en een mooie zonsondergang.

vakantie30

Op donderdag zijn we weer terug gereden en het eerste gedeelte van de reis ging weer heel soepel. De tweede dag daarentegen ging wat minder snel. We hebben super vaak in flinke files gestaan en af en toe leek er geen eind aan te komen. Rond een uurtje of zes reden we weer Groningen binnen en stiekem was ik best wel een beetje blij!

vak32

Ik heb echt een hele leuke vakantie gehad! We hebben het qua weer heel erg getroffen, altijd een temperatuur van rond de 25 graden, we zaten in een super leuk stadje, ik heb erg leuke (en spannende) dingen gedaan en ik vond het heel fijn om wat quality time met mijn vriend te hebben. Het was ook zeker een pittige vakantie, waarin ik mijn angsten heel vaak ben tegengekomen en een vakantie waar ik regelmatig mijn grenzen heb verlegd. Dat is ook de reden dat ik niet echt ben uitgerust, maar voor mij maakt dit niet uit want ik ben er wel eventjes twee weken helemaal uit geweest en ik heb er weer mooie herinneringen bij. Het afgelopen weekend was ik behoorlijk gesloopt en heb ik voornamelijk met een dekentje op de bank series terug gekeken en ik heb flink online geshopped voor het najaar.

Nu is het over en uit met de vakantie, ik moet vandaag gewoon weer keihard aan het werk voor mijn blog en shop en ik heb er zin in! Wat ga jij vandaag doen?

x

 

Dit vind je vast ook leuk...

21 Comments on Een kijkje in mijn leven #23 Vakantie editie!

 1. Kim
  30 september 2013 at 00:29 (6 jaar ago)

  Leuk om te lezen en wat een prachtige foto’s heb je gemaakt! Knap dat je je grenzen hebt kunnen verleggen met je angststoornis, hier mag je zeker trots op zijn :)

  Beantwoorden
 2. Marloes
  30 september 2013 at 02:10 (6 jaar ago)

  Wat een mooie foto’s! Ziet er prachtig uit daar!

  Beantwoorden
 3. Michelle
  30 september 2013 at 08:10 (6 jaar ago)

  Ziet er goed uit! Ik krijg weer helemaal zin in vakantie!

  Beantwoorden
 4. Dreamer
  30 september 2013 at 08:35 (6 jaar ago)

  Wauw wat een uitdagingen ben je zo te zien aangegaan. Knap!

  Beantwoorden
 5. Eline
  30 september 2013 at 09:17 (6 jaar ago)

  Hele leuke foto’s zo te zien heb je een leuke vakantie gehad!

  Beantwoorden
 6. Mar
  30 september 2013 at 10:03 (6 jaar ago)

  Ik ben zo ontzettend trots op je dat je dit hebt gedaan!
  Ik durf ook niet en het lijkt me prachtig om zoiets te doen, maar ik blijf mooi in Nederland. Ik heb het lef nog niet gevonden om ook echt naar het buitenland te gaan. Paar weken geleden ben ik in Brugge geweest, dat was voor mij ook al een hele overwinning.
  De foto’s zien er erg leuk uit, wat is het prachtig daar zeg! Wees maar trots op jezelf en geniet er nog eventjes goed van dat je dit zomaar hebt gedaan!

  Beantwoorden
 7. Amanda
  30 september 2013 at 10:11 (6 jaar ago)

  Hazelnoot ijs is zoooo lekker. Hmmmm

  Beantwoorden
 8. Selena
  30 september 2013 at 10:52 (6 jaar ago)

  Heerlijke foto’s, zou zo weer op vakantie willen gaan. En Italia is echt heel mooi!

  Beantwoorden
 9. Robin
  30 september 2013 at 17:49 (6 jaar ago)

  Jullie hebben genoten, helemaal leuk <3

  Beantwoorden
 10. Linda
  30 september 2013 at 19:52 (6 jaar ago)

  Wat een mooie foto’s! Mooie omgeving en je ziet echt dat je een leuke vakantie hebt gehad! Leuke outfits ook die je aanhebt! Vooral die blauwe jumpsuit vind ik heeel leuk :-)

  Beantwoorden
 11. Eline
  30 september 2013 at 21:39 (6 jaar ago)

  Ah wat tof! Op de eerste foto van het uitzicht kun je het vakantiepark zien liggen waar ik vroeger vaak ben geweest! Echt superleuk om weer eens te zien! :)

  Beantwoorden
 12. Beautyjuf
  30 september 2013 at 21:43 (6 jaar ago)

  Wat een mooie en zonnige foto’s! Ik vind het heel knap van je! Dit lijkt me zeker niet gemakkelijk met een angststoornis. Ik ben erg nieuwsgierig naar de boeken die je hebt gelezen. Tsja, ik als boekenwurm… ;-)

  Beantwoorden
 13. Liza
  30 september 2013 at 21:46 (6 jaar ago)

  Goed van je dat je op vakantie ben geweest!I ik heb zelf ook last van hyperventilatie al jaren en het kan opeens opkomen bij bepaalde situaties,heel onprettig!leuke foto’s

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *