Mijn favoriete recepten!

Laat ik eerst deze blogpost maar beginnen door aan jullie te vertellen dat ik alles behalve een keukenprinses ben, daarentegen vind ik eten wel erg lekker! Lucky me heb ik een vriend die koken ontzettend leuk vindt, dus dat heb ik goed voor elkaar. Toch help ik tegenwoordig wel vaak mee met koken vooral omdat we elke avond (ivm ramadan) vrij uitgebreid koken. We koken eigenlijk nooit uit pakjes en we zijn gek op de recepten van AH, vandaag wil ik met jullie mijn favorieten delen…

Ik ben dol op pasta’s, lasagne’s zijn favoriet! Vaak als we lasagne eten ben ik diegene die het maakt, dit vind ik namelijk wel heel leuk om te doen. Lasagne maak ik tegenwoordig nooit meer uit een pakje maar maak ik vaak aan de hand van dit recept. Soms doe ik er ook nog wat spinazie doorheen wat ook een erg lekkere toevoeging is. Het gehakt kun je trouwens ook prima vervangen door wat meer groente toe te voegen.

Een andere lasagne die ik ook heel erg lekker is, is de geitenkaas lasagne. Ook super makkelijk te maken en echt heerlijk. Je moet wel echt van geitenkaas houden, de smaak hiervan is namelijk best wel overheersend.

Nog even een tipje tussendoor, ik gebruik tegenwoordig ook altijd verse lasagnebladen. Deze kun je vinden in het koelvak en zo smaakt je lasagne nog net wat lekkerder en verser.

Wat je ook maakt met verse lasagnabladen is deze overheerlijke lasagnette. Heel lekker en wederom erg makkelijk te maken!

Ik blijf nog even bij de pasta’s want ik heb laatst wel een hele lekkere pastasalade ontdekt, namelijk eentje met o.a. basilicumolie. Pastasalades zijn trouwens heerlijk als het wat warmer is! Vaak eten wij dit in combinatie met een stokbroodje en wat kruidenboter, succes gegarandeerd!

Ook vind ik Mexicaans heel erg lekker en deze ovenschotel met nacho’s is ook nog eens heel makkelijk en snel te maken. Laatst hadden we deze schotel trouwens per ongeluk zonder vlees gemaakt en dat was ook erg lekker, het gehakt kun je dus ook prima weglaten.

Ook deze Mexicaanse groenteschotel is heel lekker, en een echte aanrader! Vooral de hard geworden tortilla’s zijn lekker, heel knapperig!

Ik ben niet een hele grote fan van Oosters eten maar dit curry gerecht met Thaise kipspiesjes is echt onwijs lekker en ik denk mijn favoriete Oosterse maaltijd. Hier mag je me zelfs wel voor wakker voor maken, ok√© bijna dan…

Hou je van garnalen, dan vind je het volgende gerecht vast heel erg lekker! Kokosrijst met chiligarnalen. Dit gerecht at ik laatst en ik was aangenaam verrast, vooral de kokosrijst is heel erg lekker en past er perfect bij!

Dit waren mijn favoriete recepten en ik hoop dat jullie het een leuk artikel vonden. Lijkt het jullie leuk om ook een keer Turkse recepten te zien, let me know!

(bron afbeelding: AH)

13 Comments on Mijn favoriete recepten!

  • martina
   1 augustus 2013 at 11:52 (7 jaar ago)

   Ik gebruik trouwens altijd de AH recepten app en daar is inderdaad altijd van alles op te vinden! die pastasalade lijkt me wel wat voor vrijdag! (warm weer buiten!)

   Beantwoorden
 1. I scream beauty
  1 augustus 2013 at 13:12 (7 jaar ago)

  Ziet er erg lekker uit allemaal! Ik ga die kokosrijst met garnalen binnenkort maken!

  Beantwoorden
 2. Eline
  1 augustus 2013 at 15:19 (7 jaar ago)

  die pastasalade en spinazielasagne wil ik proberen!

  Beantwoorden
 3. Emmy
  1 augustus 2013 at 21:38 (7 jaar ago)

  Leuk artikel! De spinazielasagne ziet er lekker uit. Ja het lijkt mij wel leuk om ook turkse recepten te zien, mijn vriend is ook turks ;)

  Beantwoorden
 4. Robin
  4 augustus 2013 at 14:54 (7 jaar ago)

  Ik zou echt graag lekker willen kunnen koken, maar ik blijf oefenen!
  Dit zijn alleen niet echt mijn dingen.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *