3 x chubby look-a-like sticks (Etos, NYC, Bourjois)

3 x chubby look-a-like sticks (Etos, NYC, Bourjois)

Correct me if I’m wrong, maar volgens mij was Clinique het eerste merk die kwam met de ‘chubby’ stick, een hydraterende lippenbalsem met een kleurtje. Nu heel wat maanden later hebben ook veel andere make-up merken ‘chubby sticks’ in het assortiment, zo ook: Etos, NYC en Bourjois. Deze drie lippenbalsems heb ik uitgebreid getest en lees hieronder mijn review…

Dit zijn de drie “chubby” sticks die ik heb ontvangen, van links naar rechts: Etos Colour Balm, NYC Sweet Splash Gloss Stick en Bourjois Color Boost. Qua verpakking vind ik die van Etos en Bourjois het leukste, de verpakkingen lijken trouwens exact hetzelfde. Het handige aan deze lippenbalsems is dat je ze aan de onderkant omhoog kunt draaien, zo hoef je niet in de weer te gaan met een puntenslijper, handig!

De Colour Balm van Etos heeft geen naam gekregen, zonde, de lippenbalsem heeft een lichtroze kleur met fijne glittertjes. Etos omschrijft het product als volgt: dit lipproduct geeft kleur als een lippenstift en verzorgt als een balsem. De Colour Balm is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren.

Het product ziet er zo op het eerste gezicht leuk uit, een vrolijke roze kleur met hele fijne shimmer. Normaal gesproken hou ik niet zo van glitter in lipproducten, ik hou namelijk niet zo van een’frosty’ effect, maar dit product ziet er goed uit!

De Colour Balm is vrij zacht en wordt door de warmte van de huid nog zachter. Dit product heeft ook een geur en kan ik het beste omschrijven als zoet en aardbeiachtig. Het product werkt heel fijn en je kunt de balsem makkelijk en precies aanbrengen. De pigmentatie vind ik behoorlijk goed, dat had ik niet verwacht. Qua houdbaarheid moet je er niet te veel van verwachten, na een drankje en hapje is het tijd om je lippen bij te werken. De Colour Balm voelt als een lipstick en ondanks dat die vrij romig is voelt de balsem een klein beetje uitdrogend aan.

Hieronder nog even de kleur op mijn lippen.

De Etos Colour Balm heeft mij zeker verrast, vooral door de goede pigmentatie. Enige echte nadeel wat ik kan bedenken is dat de lippenbalsem een klein beetje droog aanvoelt op de lippen. Prijs €3,99.

De Bourjois Colour Boost ontving ik in de kleur ’03 Orange Punch’, een oranje kleur zonder al te veel poespas. Bourjois omschrijft het product als volgt: de 4 pure en oplichtende tinten van Color Boost zijn gemakkelijk draagbaar. Met comfort en bescherming op de eerste plaats. Door de smeltende formule zorgt de Color Boost voor een stralend mooi kleurlaagje dat schitterend en transparant genoeg is om elke teint te sublimeren.

De kleur van dit lipproduct is knaloranje en ziet er zo op het eerste gezicht mat uit, toch is ook dit product flink glanzend.

De Colour Boost is zacht en wordt door invloed van warmte nog zachter. De geur van dit product is zoet en ietwat fris, de geur is trouwens exact hetzelfde als de lipsticks van Bourjois. Ik vind het wel een prettige geur/smaak. Ook dit product is goed aan te brengen en glijdt over mijn lippen. Over de pigmentatie ben ik erg enthousiast, er komt echt heel veel kleur vanaf. Deze balsem heeft als extraatje SPF 15 en is waterproof, een dikke pluspunt! Op de verpakking staat dat dit product 10 uur lang je lippen blijft hydrateren, toch vind ik 10 uur wel heel lang en heb ik hier zo mijn twijfels over. Dit product blijft wel redelijk goed zitten, zelfs na een drankje en paar happen eten. Toch moest ik na 2 uur echt wel even mijn lippen bijwerken. De Colour Balm voelt aan als een lipstick en gelukkig zonder uitdrogend gevoel…

Hieronder de kleur ‘Orange Punch’ op mijn lippen en zoals je kunt zien is dit product alles behalve mat.

Ik ben heel enthousiast over de Bourjois Colour Boost. De kleur is mooi en zomers, de houdbaarheid is goed en de balsem voelt goed aan op mijn lippen. Prijs €9,99.

Dit is de NYC Sweet Splash Gloss Stick in de kleur ‘Pink Spark’. Een mooie, zo op het eerste gezicht, felroze kleur. De kleur ziet er veelbelovend uit en past erg goed bij de zomer. NYC beschrijft het product als volgent: verleidelijke lippen in mooie zomerse kleuren. De lippenbalsems zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleuren.

NYC Sweet Splash Gloss Stick is zacht, misschien zelfs wel iets te zacht. Toch als je er voorzichtig mee omgaat is het juist wel prettig en brengt ook dit product super makkelijk aan. De geur is fruitig, ietwat chemisch maar op zich best oké. Zo op het eerste gezicht lijkt dit product heel roze maar eenmaal geswatched op mijn arm en lippen is de kleur toch net wat minder intens. De pigmentatie is redelijk en valt mij niet tegen. Omdat dit product zo romig is heeft die niet echt een lange houdbaarheid, na een aantal slokken drinken moet je je lippen weer even bijwerken. Deze balsem voelt heel fijn aan op mijn lippen, geen uitdrogend effect en dat is voor mij echt een grote pluspunt.

Hieronder de kleur ‘Pink Spark’ op mijn lippen, best een leuk kleurtje!

De NYC Sweet Splash Gloss Stick is behoorlijk zacht en romig en daarom moet je wel een beetje voorzichtig zijn met het product gezien het puntje snel afbreekt. De kleur is mooi en ook niet onbelangrijk, dit product voelt lekker aan op mijn lippen. Prijs €3,99.

Hierboven nog even alle drie de kleuren op een rij: van onder naar boven Etos Colour Balm, NYC Sweet Splash Gloss Stick en Bourjois Color Boost.

Mijn favoriet van de drie is absoluut de Bourjois Color Boost, ook meteen de duurste. Toch is deze altijd nog een stukje goedkoper dan de “echte” van Clinique. De andere twee zijn trouwens ook prima, helemaal als je je bedenkt dat die lekker budget zijn. Heb jij ook al een “chubby” stick in je bezit?