MAC Eyeshadow ‘Burgundy Times Nine’

mac1

Alweer een behoorlijke tijd geleden kocht ik het MAC Eyeshadow ‘Burgundy Times Nine’ palette. Dit is een paletje met daarin 9 verschillende roodbruine tinten. Bij het zien van dit product in de wegschop van Douglas werd ik eigenlijk direct op slag verliefd, ik hou namelijk heel erg van warm bruine tinten. Vooral ook omdat het goed staat bij blauwe ogen. Ik bedacht mij geen moment en stopte dit palette in mijn digitale winkelmandje en daar heb ik gelukkig geen spijt van gekregen…

MAC2

Dit palette bevat in totaal 7,2 gram oogschaduw, op zich is dit niet zo heel erg veel maar voor mij ruim voldoende. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik eigenlijk nog nooit een palette oogschaduw heb opgemaakt, jij wel? Wat ik heel fijn vind aan dit paletje is dat de kleuren erg goed bij elkaar passen en dat de tinten verschillende finishes hebben, hierdoor matchen ze nog mooier! Wat ik wel mis in dit palette is een wat lichtere highlighter, ik vind de kleur ‘Honey Lust’ hiervoor net iets te oranje/geel.

MAC4

De volgende kleuren zitten in dit palette (van links naar rechts en van boven naar beneden): Honey Lust, Poppyseed, Quarry, Antiqued, Embark, #Noir, Haux, Star Violet & Sketch. Deze tinten zijn ook allemaal los te koop bij MAC, behalve ‘Poppyseed’ en #Noir’ deze kleuren kon ik niet vinden in de online shop maar misschien zijn ze wel bij de MAC Pro store verkrijgbaar?

mac5

Hierboven alle kleuren nogmaals op een rij, van links naar rechts zie je: Honey Lust (glans), Poppyseed, Quarry (mat), Antiqued (fluweelzachte paarlemoerglans), Eibark (mat), #Noir, Haux (satijn), Star Violet (fluweelzachte paarlemoerglans) & Sketch (fluweelzacht).

De kleuren oogschaduw zijn prima gepigmenteerd zoals je op de foto goed kunt zien. Sommige tinten, zoals ‘Honey Lust’ en ‘Haux’, zijn wat korrelig en brengen net wat minder mooi aan en ligt ‘fall-out’ op de loer. Ik ben vooral heel erg fan van de matte kleuren in het palette en ook ‘Star Violet’ (de ene laatste kleur) vind ik prachtig. Hieronder maakte ik een ooglook met behulp van dit paletje…

ooglookmac

Zoals ik ook al in het begin van dit artikel schreef vind ik de kleuren prachtig en goed te combineren. Ik mis wel een goede highlighter kleur voor in het binnenste van mijn ooghoek. Alle kleuren die je ziet op mijn oog zijn afkomstig uit het ‘Burgundy Times Nine’ palette van MAC, behalve de lichte kleur binnen in mijn oog. Hiervoor heb ik een lichtroze kleur uit mijn Naked 3 palette van Urban Decay gebruikt. Ik vind de oogschaduw uit dit MAC paletje prettig werken, wel heb ik ontdekt dat de meeste kleuren in combinatie met een oogschaduwbasis eronder wat stroef werken waardoor het geheel snel vlekkerig wordt. Daarom gebruik ik deze kleuren oogschaduw het liefste zonder een basis eronder, qua houdbaarheid maakt dit ook geen verschil want de kleuren blijven namelijk perfect de hele dag op mijn ogen.

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik hartstikke tevreden met het Burgundy Times Nine MAC palette. Dit palette is o.a. verkrijgbaar bij Douglas.nl en Maccosmetics.nl en kost €39,-.

 

Dit vind je vast ook leuk...

7 Comments on MAC Eyeshadow ‘Burgundy Times Nine’

 1. Britt
  17 februari 2016 at 17:18 (4 jaar ago)

  Wauw, wát een pigmentatie! Die komt op mijn verlanglijstje, en die kleuren op zich zijn al heel mooi!

  Beantwoorden
 2. Dana
  18 februari 2016 at 00:02 (4 jaar ago)

  prachtige palette is dat!

  Beantwoorden
 3. Nicole
  18 februari 2016 at 11:15 (4 jaar ago)

  Oeh wat is dit een mooi palette zeg. Ik vind de look die je ermee gemaakt hebt echt ongelofelijk mooi!

  Beantwoorden
 4. LA DOLCE EVITA
  18 februari 2016 at 15:19 (4 jaar ago)

  Laatst vroeg ik mij opeens af waarom ik nooit meer artikelen van We Are Fashion op mijn Bloglovin’ feed voorbij zag komen maar nu snap ik het :) Leuk dat ik je weer gevonden heb! De kleuren in dit palette spreken mij heel erg aan en de swatches zien er heel goed uit!

  Beantwoorden
 5. Bertine
  18 februari 2016 at 22:40 (4 jaar ago)

  ik heb deze ook en ben er erg blij mee! mijn favoriete kleur is onderste rij en dan de middelste;)

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *