The Body Shop Brazil Nut lijn

Mij maak je eigenlijk altijd wel blij met producten van ‘The Body Shop’ en sinds kort ligt de ‘Brazil Nut’ collectie weer in de winkel waar ik ook direct vrolijk van werd. Deze lijn bestaat uit zeven verschillende producten en ik kreeg een aantal thuisgestuurd om uit te testen. Vandaag dus weer een review en ik kan alvast verklappen dat ik het erg fijne producten vind…

Maar zoals altijd, eerst even wat meer achtergrondinformatie over deze lijn:

De Brazil Nut lijn heeft al eerder in de winkel gelegen, is toen uit het assortiment gegaan maar sinds kort is de lijn weer verkrijgbaar. In de Brazil Nut producten zit een heel bijzonder ingrediënt, namelijk: de paranoot. Deze nooit groeit in de regenwouden van Peru. De olie van de paranoot heeft verzorgende eigenschappen en bevat daarnaast ook een hoge concentratie aan antioxidanten. De olie van de paranoot is uiteraard Community Fair Trade…

Deze Brazil Nut Shower Cream ziet er in de verpakking al heerlijk uit. De Shower Cream zit in een fles van 250 ml, een hoeveelheid waar je wel een tijdje mee vooruit kunt. Het is een zeepvrije, rijke, romige douchecreme met verzorgende paranootolie. Dit product zorgt dat de huid schoon, fris en zacht aanvoelt en is subtiel geparfumeerd. Het doucheproduct is geschikt voor elk huidtype.

Ik vind deze Nut Shower Cream echt heerlijk! De geur is heel lekker, helemaal mijn smaak doordat die heel ‘warm’ is. De geur is subtiel en doet mij inderdaad denken aan nootjes, wat natuurlijk ook logisch is gezien de naam van deze lijn. De Shower Cream is heerlijk romig en voedend en na het douchen voelt mijn huid allesbehalve droog aan, juist heel lekker zacht.

Brazil Nut Shower Cream 250 ml €6,50

Tijdens het opendraaien van deze pot kreeg ik meteen de neiging om een hapje te nemen, de scrub ziet er zo lekker uit! Deze Body Scrub heeft een crème achtige substantie en verwijdert dode huidcellen waardoor je huid heerlijk zacht aanvoelt. De geur heeft de exotische zoete geur van paranoot. Het geheime ingrediënt van deze scrub is Community Fair Trade paranootolie met huidverzorgende eigenschappen. Daarnaast stimuleert de scrub de microcirculatie van de huid.

Deze scrub is inderdaad heerlijk romig en bevat zowel kleine als wat grotere stukjes ‘scrub’. Ik vind deze scrub vooral fijn voor mijn benen, voor mijn buik en armen vind ik deze scrub net iets te grof. Na het scrubben voelen mijn benen heerlijk zacht aan en doordat die zo voedend is hoef ik daarna niet per se mijn benen in te smeren met een bodylotion/butter. Ook de geur van dit product is echt heel lekker! Dit is stiekem wel mijn favoriet…

Brazil Nut Body Scrub 200 ml €15,-

In deze lijn zit ook nog een Body Mist en deze zit in een mooi simpel glazen flesje van maar liefst 100 ml. Dit is een frisse, niet-vette spray met de zoete nootachtige geur van paranotenolie. Deze bodyspray komt het beste tot zijn recht als je het combineert met andere producten uit de Brazil Nut lijn. Deze spray is te gebruiken over het hele lichaam.

De eerste keer dat ik de Body Mist opspoot was ik niet meteen onder de indruk, ik vond de geur best wel heftig en ik rook vooral alcohol. Toch na een tijdje dragen merkte ik dat de geur subtieler werd. De Body Mist ruikt naar nootjes (uiteraard), is behoorlijk zoet en de geur heeft ook wel wat weg van vanille. Ik heb de geur nu een aantal keren gedragen en inmiddels vind ik de Body Mist erg lekker. Gedurende de dag moet je af en toe wel eventjes bijspuiten om de geur te behouden.

Brazil Nut Body Mist 100 ml €12,-

De Brazil Nut lijn vind ik erg lekker en is zowel in de winkel als online verkrijgbaar. Ben jij benieuwd naar deze producten?

19 Comments on The Body Shop Brazil Nut lijn

 1. femketje
  24 juni 2013 at 00:44 (7 jaar ago)

  Ze lijken me fijn! Hoor er zoveel goeds over ♡

  Beantwoorden
 2. Michelle
  24 juni 2013 at 00:54 (7 jaar ago)

  Alle drie de producten lijken me heel erg fijn. Die scrub ziet eruit om op te eten. Ik ben zo benieuwd naar de geur van deze lijn. Xx

  Beantwoorden
 3. Lies
  24 juni 2013 at 01:08 (7 jaar ago)

  Lijkt mij een hele fijne lijn en ook de geur klinkt lekker. Vooral de Shower Cream en de Scrub zou ik wel willen proberen.

  Beantwoorden
 4. Sacha
  24 juni 2013 at 07:09 (7 jaar ago)

  Wat een heerlijke producten! Vooral de shower cream lijken me echt heel fijn. ;)

  Beantwoorden
 5. Michelle
  24 juni 2013 at 08:10 (7 jaar ago)

  Die scrub ziet er inderdaad érg lekker uit!

  Beantwoorden
 6. Céline
  24 juni 2013 at 09:14 (7 jaar ago)

  Waarom laat the body shop toch alles ruiken alsof het eetbaar is?! haha.
  Die scrub ziet er heerlijk uit.

  Beantwoorden
 7. Lys
  24 juni 2013 at 14:07 (7 jaar ago)

  Zien er fijne producten uit!

  Beantwoorden
 8. Liesbeth
  24 juni 2013 at 15:13 (7 jaar ago)

  Ik ben ook fan! De mist vond ik ook even een twijfelgeval, maar na een tijdje wordt hij echt beter. De scrub is trouwens ook echt zalig op je benen, hij ziet er inderdaad een beetje té lekker uit he :-D

  Beantwoorden
 9. Jana
  24 juni 2013 at 19:45 (7 jaar ago)

  Lijkt me een fijne geur :D x

  Beantwoorden
 10. Savannah
  25 juni 2013 at 11:56 (7 jaar ago)

  Ik ben erg benieuwd, zelf ben ik meer van de zoete geuren. Liefs, x

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *