Review: Kérastase Initialiste haarserum

Soms krijg ik beautyproducten binnen voor mijn blog die lang en uitvoerig getest moeten worden, zo ook ‘Kerastase Initialiste haarserum’. Dit product ligt al een tijdje in de winkel alleen wou ik dit product een langere tijd testen zodat ik jullie een zo’n goed mogelijk beeld van dit haarproduct kan geven. Na anderhalf maand testen heb ik voor jullie de review, benieuwd of het wat is, lees verder…

Mijn haar kon wel een opkikker gebruiken, gezien het wat droog aanvoelde, snel in de knoop raakte en daarnaast was mijn hoofdhuid (net als mijn gezicht) schilferig. Je begrijpt, het product kwam als een geschenk uit de hemel. Maar eerst zou ik jullie wat meer info geven over dit relatief nieuwe product van Kérastase…

Na 25 jaar ontwikkeling kom Kerastase met een nieuwe innovatieve en een revolutionair haarverzorgingsproduct dat iedere dag het haar mooier maakt, ik heb het over ‘Initialiste’. Dit is het eerste serum dat gebaseerd is op stamceltechnologie en beïnvloedt het haar vanaf de oorsprong. Met als resultaat dat het haar maar ook de hoofdhuid sterker, mooier en stralender wordt! Initailise is trouwens geïnspireerd op huidverzorging, deze kennis hebben ze dus gebruikt voor het ontwikkelen van dit haarproduct, grappig!

Initialiste is een leave-in product wat kan worden gebruikt op handdoekdroog haar. Je brengt het product direct aan op de hoofdhuid en masseert het in, dit doe je voor het stylen van je haar. Het fijne is dat dit product geschikt is voor alle haartypen. Het product geeft meteen resultaat, vermindert haarbreuk met 93%, verbetert de kwaliteit, weerstand en elasticiteit van het haar. Na 1 maand zou het haar sterker moeten zijn vanaf de aanzet en is je haar zichtbaar verbeterd. Klinkt allemaal goed toch?

Een wondermiddel dus, tenminste zo klinken de beloftes! Dit product zit een prachtig flesje, luxe maar het heeft ook wel iets ‘wetenschappelijks’ door o.a. de vorm van het flesje en het pipetje. In een flesje zit 60 ml en uit eigen ervaring weet ik dat je hier een tijdje mee kunt doen, je hebt namelijk maar een paar druppels per keer nodig. Gelukkig maar, gezien het product vrij prijzig is.

Het product ruikt lekker fris, niet te sterk, en mijn haar krijgt een heerlijke geur. Ik heb dit product zo’n anderhalf maand gebruikt maar niet dagelijks, ongeveer om de dag. Na het douchen droogde ik mijn haar en daarna bracht ik een aantal druppeltjes aan op mijn hoofdhuid (dus niet “echt” in het haar zelf). Daarna even goed inmasseren met mijn vingers, and thats it! Fijn is ook dat dit product absoluut niet vettig aanvoelt, het voelt juist heel licht en zacht aan.

Maar het belangrijkste, heeft het gewerkt? Na anderhalf maand testen (om de dag) kan ik met zekerheid zeggen dat mijn haar er gezonder uitziet. Misschien is het verschil niet meteen te zien (dus ook geen voor en na foto’s), toch merk ik dat mijn hoofdhuid minder trekkerig aanvoelt, minder schilfers heeft en mijn haar voelt wat zachter aan en heeft net iets meer glans. Ook gaat mijn haar wat minder snel in de knoop, waarschijnlijk omdat het wat minder droog is.

Voor een flesje van 60 ml Kérastase Initialiste haarserum betaal je €42,70 (prijs kan per kapper verschillen). Dat is een behoorlijk bedrag, vergeet niet dat je met dit flesje lang kunt doen. Toch zou ik dit product niet kopen omdat ik hetzelfde effect waarschijnlijk ook kan bereiken met een haarolie, bijvoorbeeld de Mythic Oil van L’Oreal Professionnel. Voor meer info over bijv. verkooppunten, kun je even kijken op de site van Kérastase.

Ben jij benieuwd naar dit product, en zou jij een groot bedrag betalen voor een goed haarproduct?

140 Comments on Review: Kérastase Initialiste haarserum

 1. martina
  17 mei 2013 at 14:24 (10 jaar ago)

  als producten erg zuinig zijn heb ik er wel vaak meer voor over

 2. femketje
  17 mei 2013 at 14:36 (10 jaar ago)

  klinkt erg goed 😀 ben benieuwd of het ook voor mijn haar zou werken!

 3. Mara
  17 mei 2013 at 14:49 (10 jaar ago)

  Ik heb altijd zo’n droge hoofdhuid, heb al veel geprobeerd.
  Ben nu een tijdje op de natuurlijke toer en geeft mijn hoofdhuid eens per week een massage met olie, werkt erg fijn!

 4. Delphine
  17 mei 2013 at 14:49 (10 jaar ago)

  Klinkt goed, ik zou het wel zelf nooit kopen voor die hoge prijs.

 5. Selena
  17 mei 2013 at 15:03 (10 jaar ago)

  Lijkt mij een erg fijn product, ik heb soms echt erge haren en ben benieuwd of dit opgelost kan worden met deze serum.

 6. Kimberly
  17 mei 2013 at 15:12 (10 jaar ago)

  Wel fijn voor je hoofdhuid, ik heb heel vaak last van een trekkerige hoofdhuid

 7. Kirsten
  17 mei 2013 at 15:27 (10 jaar ago)

  Deze klinkt goed (:!

 8. Esther - Mango Sorbetto
  17 mei 2013 at 16:45 (10 jaar ago)

  Klinkt goed, maar vanwege de prijs zou ik het toch niet kopen denk ik.

 9. beautytalk
  17 mei 2013 at 17:29 (10 jaar ago)

  Klinkt toch wel goed.. ik gebruik de Extraordinary Oil van L’Oréal en die doet zijn werk ook goed 🙂
  Eefje

 10. Beautyjuf
  17 mei 2013 at 17:47 (10 jaar ago)

  Wat een luxe verpakking 🙂 Prachtig! Het klinkt veelbelovend! Al vind het wel aan de dure kant…Hierdoor zou ik het niet snel kopen, ondanks het feit dat je er lang meedoet.

 11. Axelle
  17 mei 2013 at 18:46 (10 jaar ago)

  klinkt erg fijn, maar dat geld heb ik er toch net niet voor over!

 12. Ashleey
  18 mei 2013 at 08:56 (10 jaar ago)

  Klinkt heel goed! En wat een fijne review!

 13. Lys
  22 juli 2013 at 21:07 (10 jaar ago)

  Dit product klinkt echt heel fijn maar is inderdaad prijzig…

 14. brunettje
  5 juni 2014 at 08:29 (9 jaar ago)

  Ik heb net een flesje besteld!
  Mijn haar was al zooooo gegroeit maar helaas is het doodgegaan door een mislukte verfbeurt en moest er best wat af…
  ga dit eens proberen!!
  hoop dat het snel binnen is