Review: Kérastase Initialiste haarserum

Review: Kérastase Initialiste haarserum

Soms krijg ik beautyproducten binnen voor mijn blog die lang en uitvoerig getest moeten worden, zo ook ‘Kerastase Initialiste haarserum’. Dit product ligt al een tijdje in de winkel alleen wou ik dit product een langere tijd testen zodat ik jullie een zo’n goed mogelijk beeld van dit haarproduct kan geven. Na anderhalf maand testen heb ik voor jullie de review, benieuwd of het wat is, lees verder…

Mijn haar kon wel een opkikker gebruiken, gezien het wat droog aanvoelde, snel in de knoop raakte en daarnaast was mijn hoofdhuid (net als mijn gezicht) schilferig. Je begrijpt, het product kwam als een geschenk uit de hemel. Maar eerst zou ik jullie wat meer info geven over dit relatief nieuwe product van Kérastase…

Na 25 jaar ontwikkeling kom Kerastase met een nieuwe innovatieve en een revolutionair haarverzorgingsproduct dat iedere dag het haar mooier maakt, ik heb het over ‘Initialiste’. Dit is het eerste serum dat gebaseerd is op stamceltechnologie en beïnvloedt het haar vanaf de oorsprong. Met als resultaat dat het haar maar ook de hoofdhuid sterker, mooier en stralender wordt! Initailise is trouwens geïnspireerd op huidverzorging, deze kennis hebben ze dus gebruikt voor het ontwikkelen van dit haarproduct, grappig!

Initialiste is een leave-in product wat kan worden gebruikt op handdoekdroog haar. Je brengt het product direct aan op de hoofdhuid en masseert het in, dit doe je voor het stylen van je haar. Het fijne is dat dit product geschikt is voor alle haartypen. Het product geeft meteen resultaat, vermindert haarbreuk met 93%, verbetert de kwaliteit, weerstand en elasticiteit van het haar. Na 1 maand zou het haar sterker moeten zijn vanaf de aanzet en is je haar zichtbaar verbeterd. Klinkt allemaal goed toch?

Een wondermiddel dus, tenminste zo klinken de beloftes! Dit product zit een prachtig flesje, luxe maar het heeft ook wel iets ‘wetenschappelijks’ door o.a. de vorm van het flesje en het pipetje. In een flesje zit 60 ml en uit eigen ervaring weet ik dat je hier een tijdje mee kunt doen, je hebt namelijk maar een paar druppels per keer nodig. Gelukkig maar, gezien het product vrij prijzig is.

Het product ruikt lekker fris, niet te sterk, en mijn haar krijgt een heerlijke geur. Ik heb dit product zo’n anderhalf maand gebruikt maar niet dagelijks, ongeveer om de dag. Na het douchen droogde ik mijn haar en daarna bracht ik een aantal druppeltjes aan op mijn hoofdhuid (dus niet “echt” in het haar zelf). Daarna even goed inmasseren met mijn vingers, and thats it! Fijn is ook dat dit product absoluut niet vettig aanvoelt, het voelt juist heel licht en zacht aan.

Maar het belangrijkste, heeft het gewerkt? Na anderhalf maand testen (om de dag) kan ik met zekerheid zeggen dat mijn haar er gezonder uitziet. Misschien is het verschil niet meteen te zien (dus ook geen voor en na foto’s), toch merk ik dat mijn hoofdhuid minder trekkerig aanvoelt, minder schilfers heeft en mijn haar voelt wat zachter aan en heeft net iets meer glans. Ook gaat mijn haar wat minder snel in de knoop, waarschijnlijk omdat het wat minder droog is.

Voor een flesje van 60 ml Kérastase Initialiste haarserum betaal je €42,70 (prijs kan per kapper verschillen). Dat is een behoorlijk bedrag, vergeet niet dat je met dit flesje lang kunt doen. Toch zou ik dit product niet kopen omdat ik hetzelfde effect waarschijnlijk ook kan bereiken met een haarolie, bijvoorbeeld de Mythic Oil van L’Oreal Professionnel. Voor meer info over bijv. verkooppunten, kun je even kijken op de site van Kérastase.

Ben jij benieuwd naar dit product, en zou jij een groot bedrag betalen voor een goed haarproduct?