Fashion: mijn vijf ultieme zomer basics!

Fashion: mijn vijf ultieme zomer basics!

De zomer is niet mijn favoriete seizoen, doe mij maar lente, maar of ik het nou wil of niet die zomer komt er sowieso aan. Wanneer de temperatuur stijgt wordt het tijd om je zomerse kleding uit de kast te trekken. Ik denk dat ook bijna iedereen wel wat nieuws gaat kopen voor het nieuwe seizoen, vaak wil je toch wat kleding en accessoires van de laatste trends. Toch is het ook goed om een aantal basics in huis te hebben die je op veel manieren kunt combineren én die tijdloos zijn zodat je ze elk jaar weer tevoorschijn kunt halen. Hieronder zie je mijn ‘vijf ultieme zomer basics’ die wat mij betreft niet mogen ontbreken in je kledingkast…

Ik begin met de ‘lwd’ oftewel ‘little white dress’. Is een zwart jurkje in de herfst en winter een echte must, in de lente/zomer ga je voor een wit exemplaar. Een wit jurkje is lekker zomers, is op vele manieren te combineren en is uiteraard vrij tijdloos. Je hebt heel veel verschillende stijlen, van lieflijk met kant en andere prullaria tot aan stoer met bijvoorbeeld studs en/of spikes. Wat je stijl ook is, grote kans dat je wel een wit jurkje in je smaak kunt vinden!

Uiteraard mag een denim short zeker niet ontbreken in mijn lijstje. De spijkerbroek is al heel erg lang in ons modebeeld en als iets tijdloos is, dan is het dit kledingstuk wel. In de zomer verruil je je lange jeans gewoon voor een kortere variant. De denim short kun je ook op veel manieren combineren en is wat dat betreft een erg makkelijk kledingstuk. Ook hier geldt dat welke stijl je ook hebt, je kunt vast en zeker met de denim short uit de voeten.

Misschien is dit wel het saaiste kledingstuk in mijn lijstje, toch is het wel een echte basic die eigenlijk voor elke vrouw onmisbaar is, ik heb het over het witte t-shirt. Ook dit is een typische kledingstuk die je op allerlei manieren kunt combineren. Persoonlijk vind ik een wit shirt altijd erg leuk staan bij een denim short in combinatie met een te gekke statement ketting en mooie sandaaltjes. Je outfit is dan heel basic maar door de accessoires toch helemaal up to date!

Wil je toch iets anders dan een ‘saai’ shirt, ga dan voor een mouwloze blouse. Sowieso is een blouse wat netter en ziet er wat ‘gekleder’ uit. De mouwloze blouse kun je goed combineren met een (denim) short maar kan ook heel mooi staan in combinatie met een rokje of een maxirok. Ook deze blouses zijn in allerlei varianten en stoffen verkrijgbaar, van doorzichtig tot aan spijkerstof…

Ten slotte de laatste basic, namelijk: de platte sandaal. Niets is lekkerder dan op een warme dag sandaaltjes aan te trekken zodat in ieder geval je voeten lekker koel blijven. Gelukkig zijn de platte sandaaltjes nog steeds heel erg hip en ik heb het idee dat dit schoeisel erg lang trendy zal blijven. Het is natuurlijk ook best wel een tijdloos item, vooral als je gaat voor een simpele sandaal zoals bijvoorbeeld die van H&M (zie hieronder). Platte sandaaltjes zijn ook heel goed te combineren met verschillende soorten outfits, daarom voor mij een hele goede basic!

Dit waren ze, mijn ultieme zomer basics. Heb je deze items in de kast, dan kun je naar hartenlust combineren. Ik heb alle kledingstukken in mijn kast, behalve een wit jurkje want die ‘moet’ ik nog kopen maar ik zoek dé perfecte! Natuurlijk ben ik heel erg benieuwd of jij ook echte basics voor de zomer in je kast hebt, en welke zijn dit?