Lancaster ‘Bronzing Beauty’ voor het gezicht

Lancaster ‘Bronzing Beauty’ voor het gezicht

In de zomer een bruin kleurtje hebben is best wel mooi, tegenwoordig zijn er genoeg zelfbruiners in de winkels te vinden dus de zon hebben we daarvoor eigenlijk niet meer nodig. Het nadeel van zelfbruiners vind ik dat er vaak zo’n specifieke geur aan zit die ik niet heel prettig vind. Deze geur is afkomstig van DHA, de stof die ervoor zorgt dat je geleidelijk aan een kleurtje krijgt. Gelukkig heb je ook merken met zelfbruiners zonder deze stof, waaronder Lancaster. Lancaster heeft namelijk de ‘Bronzing Beauty’ lijn. In deze lijn zit een BB-cream (afkorting BB staat voor Bronzing Beauty, niet te verwarren met Blemish Balm) voor het gezicht en eentje speciaal voor het lichaam. De afgelopen tijd heb ik de Bronzing Beauty Adjustable Tan Glow Moisturizing voor het gezicht getest…

Na het lezen van het persbericht over de ‘Bronzing Beauty’ lijn was ik meteen erg benieuwd, dit product heeft namelijk de Marie Claire Prix d’Excellende de la Beauté prijs van 2013 gewonnen. Mijn nieuwsgierigheid was meteen gewekt en ik begon het product meteen te testen. Maar eerst wil ik jullie nog even wat meer info geven over dit product.

De Bronzing Beauty Adjustable Tan Glow Moisturizing voor het gezicht is er in drie tinten verkrijgbaar, namelijk: 01 Blonde tan, 02 Blonette tan en 03 Brunette tan, ik heb de eerste tint en die is geschikt voor de lichte huid. De textuur heeft een luchtige beige gel-crème en is een mix van rode en gele kleurpigmenten die in bolletjes verstopt zitten. De BB-cream is geschikt voor alle huidtypen. Na het opsmeren krijgt je huid meteen een warme, bruine uitstraling en glans die de hele dag blijft. Verder is het nog wel even handig om te weten dat de bruine kleur er door te reinigen en/of te douchen van de huid afgaat, het is dus een tijdelijke zelfbruiningsproduct.

Nu genoeg informatie over dit product, wat zijn mijn eigen bevindingen?

De tube doet mij meteen denken aan een zomerproduct, dit komt waarschijnlijk vanwege het kleurgebruik. De verpakking bevat 50 ml en hier kun je wel een tijdje mee doen. Een tube is handig omdat het hygiënisch werkt en het is makkelijk te doseren.

De structuur van de crème is vrij dun, het smeert lekker uit en voelt koel aan en trekt vrij snel in mijn huid. Het is wel aan te raden om je gezicht eerst goed te reinigen en zo nodig te scrubben, dit geeft namelijk een zo’n mooi mogelijk en egaal resultaat. Aan het drupje hierboven kun je zien dat de kleur van de crème beige is en er zitten kleine pigmentbolletjes in die tijdens het smeren kapotgaan, deze bolletjes zorgen voor de bruine kleur. Tijdens het opbrengen moet je de crème goed uitsmeren en hier en daar zag ik toch wat ophopingen wat voor vlekken zorgde. Gelukkig is de crème afwasbaar en kun je evt. vlekken er snel afboenen. Na een aantal dagen kreeg ik er gelukkig wel wat meer handigheid in. Wat mij opviel is dat de BB-cream dus geen typische ‘zelfbruiner geur’ heeft maar is daarentegen wel flink geparfumeerd, daar moet je van houden!

Hierboven zie je de foto waarop ik de Bronzing Beauty cream draag (zonder foundation etc.). De ’01 Blonde tan’ geeft een heel subtiel kleurtje, eigenlijk vind ik dit ook wel fijn want ik was toch een klein beetje huiverig voor een oranje ‘oempa loempa’ effect. Mijn huid is niet super egaal en zoals je kunt zien worden rode vlekjes ook iets donkerder. De Bronzing Beauty cream voelt prettig aan op mijn gezicht, laat geen plakkerig laagje achter. De kleur blijft de hele dag goed zitten en was je er in de avond heel makkelijk af. Dit product zou ik niet snel elke dag gebruiken, ik vind het echter wel een ‘leuk’ product voor bijvoorbeeld een feestje.

Conclusie: De Bronzing Beauty van Lancaster is er in drie verschillende tinten, dat vind ik een groot pluspunt. Het merk heeft goed rekening gehouden met verschillende huidkleuren. De crème voelt prettig aan op mijn gezicht en geeft een natuurlijk resultaat zonder een oranje gloed. Ik vind het fijn dat je ’s avonds de kleur er weer af kan halen, dit gaat ook heel snel en makkelijk. Tijdens het opbrengen moet je wel goed opletten voor eventuele vlekken (dit is ook wel een beetje te zien op de foto hierboven). De geur vind ik ook wel vrij sterk en had van mij wat subtieler gemogen. Wat ik wel een beetje mis in deze crème is een SPF, dat zou echt een goede toevoeging zijn geweest. Ondanks deze ‘minpuntjes’ vind ik het een prettig product die ik in de zomer vast nog wel eens ga gebruiken.

De Lancaster Bronzing Beauty Adjustable Tan Glow Moisturizing voor het gezicht is er in 3 verschillende kleuren en kost €29,- voor 50 ml. Bronzing Beauty is verkrijgbaar in geautoriseerde Lancaster parfumerieën en warenhuizen.