VVDD: Waarom draag jij make-up?

Heey meiden (heren)! Vanmorgen deed ik zoals bijna elke ochtend mijn make-up en ineens vroeg ik mij af: “Waarom draag ik eigenlijk make-up?”. Die vraag kwam ook vooral omdat ik vandaag nergens heenga, ik zit gewoon de hele dag thuis en kleine kans (op misschien de postbode na) dat iemand mij ziet. De laatste tijd ben ik weer wat meer thuis en zelfs op deze dagen neem ik de moeite om mijzelf op te maken dus waarom doe ik dat eigenlijk?

Het is in ieder geval duidelijk dat ik mij niet opmaak voor iemand anders, anders zou ik op de dagen thuis immers niet mijn make-up doen. Ook doe ik het niet voor mijn vriend wat hij beweerd dat hij mij zonder make-up mooier vindt, juist?! Ik doe het puur voor mezelf en vooral om mijzelf beter te voelen. Doe ik mijn make-up niet op dan zit ik vaak ook de hele dag in mijn chill kloffie, en geloof mij daar word ik niet productief van. Maak ik mijzelf wel op in de ochtend, dan neem ik ook de moeite om mij leuk aan te kleden zodat het ‘plaatje’ compleet is. Dus met make-up op voel ik mij gewoon wat lekkerder in mijn vel wat er weer automatisch voor zorgt dat ik de dag beter besteed en nuttige dingen doe. Grappig hรจ, hoeveel invloed make-up heeft op mij!

Ook vind ik make-up aanbrengen in de ochtend heel ontspannend, het hoort inmiddels een beetje bij mij ochtendritueel. En natuurlijk vind ik make-up ook heel erg leuk, je kunt echt spreken van een hobby. En naast al die redenen, vind ik mijzelf ook gewoon veel mooier met make-up op omdat ik zo mijn features beter kan laten uitkomen.

Vertel vooral bij de comments waarom jij make-up gebruikt, wat zijn de voornaamste redenen? Of misschien gebruik je wel helemaal geen make-up, misschien ook leuk te vertellen waarom je dat niet doet? Ik ben super benieuwd naar jullie antwoorden!

104 Comments on VVDD: Waarom draag jij make-up?

 1. Jennifer
  8 maart 2013 at 16:05 (10 jaar ago)

  Ik draag make-up omdat ik het leuk vind om te doen. Ik draag het ook alleen als ik ’s ochtends echt tijd heb. Als ik minder tijd heb dan draag ik alleen een foundation of bb-cream om mijn onzuiverheden te camoufleren. Op een ochtend met meer tijd schilder ik het liefst mijn hele gezicht eronder, ja. ๐Ÿ™‚

 2. Kelly
  8 maart 2013 at 16:07 (10 jaar ago)

  Veel make-up draag ik niet. Vaak alleen foundation en mascara. De foundation omdat ik wel vaak last heb van rode plekjes en de mascara.. tsja. blonde wimpertjes zijn zo ‘kaal’! Haha!

  In de zomer kan ik overigens al veel minder foundation gebruiken, omdat mijn rode plekjes dan ook verdwijnen ๐Ÿ™‚ Dan draag ik alleen mascara.

 3. femketje
  8 maart 2013 at 16:19 (10 jaar ago)

  ik draag make-up omdat je er creatief mee kunt zijn :3

 4. Marije
  8 maart 2013 at 16:30 (10 jaar ago)

  Ik heb een beetje hetzelfde als jij. Ik zit ook veel thuis en maak me meestal wel op. Als ik dat niet doe en in de spiegel kijk denk ik meeeh, het lijkt wel of ik ziek ben haha. Ik heb een onrustige huid met rode vlekjes en hele lichte wenkbrauwen en wimpers, dus make-up heeft altijd een groot effect bij mij. Ik voel me ook veel fijner met make-up op! En daarnaast vind ik het ook heerlijk om ’s ochtends me rustig op te maken en tegelijkertijd een serie te kijken ๐Ÿ™‚

  • Sanne van Huis
   8 maart 2013 at 17:30 (10 jaar ago)

   Hihi, dat doe ik ook heel vaak ondertussen een serie kijken of een video van een Youtuber/blogger ๐Ÿ™‚

 5. Belllezza
  8 maart 2013 at 16:31 (10 jaar ago)

  Ik draag make-up omdat het mijn gezicht net iets beter uit laat komen en ik oneffenheden goed kan verbergen. Verder vind ik het gewoon heerlijk om in de spiegel te kijken en dan mooi opgemaakte oogjes te zien. Ik vind het gewoon leuk om te doen!

 6. Martina
  8 maart 2013 at 17:38 (10 jaar ago)

  Ik word er s morgens zen van en vind het gewoon leuk om te doen ๐Ÿ™‚

 7. Kirsten
  8 maart 2013 at 17:41 (10 jaar ago)

  Ik vind mezelf er denk ik wel gezonder uit zien als ik het draag, en ik vind het leuk en mooi!

 8. Charlotte
  8 maart 2013 at 18:45 (10 jaar ago)

  Ik maak me op om er een beetje fatsoenlijk, wakker, representatief en verzorgd uit te zien ipv als een saai en moe (als ik vroeg uit bed moet) persoon. Normaal doe ik maar weinig make-up op, alleen wat foundation, concealer, poeder, eyeliner, mascara, lippenkleurtje. Voor mijn blog pak ik wel geregeld uit, en ik ben ook niet bang om met de meeste van die looks over straat te gaan.

 9. Ashleey
  8 maart 2013 at 18:54 (10 jaar ago)

  Ik draag make-up omdat ik het heel erg leuk vind om het aan te brengen. Jouw verhaal is ook erg leuk!

 10. Chantal
  8 maart 2013 at 20:34 (10 jaar ago)

  Ik draag make-up in de eerste plaats omdat ik het leuk en mooi vind en ja natuurlijk voel ik me dan ook net wat zekerder ๐Ÿ™‚

 11. Axelle
  8 maart 2013 at 20:46 (10 jaar ago)

  mmm ik weet het niet , ik vind het gewoon fijn om me op te maken denk ik! maar als ik gewoon een dagje thuisblijf doe ik meestal niets op , en loop ik gewoon de hele dag in mijn onesie rond ! ๐Ÿ™‚

 12. Mirjam
  9 maart 2013 at 00:23 (10 jaar ago)

  Ik ben echt lelijk zonder make-up… Ik meen het, haha. Mascara maakt mijn blonde impers mooi, maakt mijn gezicht dunner.. Ik heb veel rode vlekken in mijn gezicht (rest van mijn huid ook), dhs foundation is een must voor mij. Echt een puntje zelfvertrouwen dus! Maar make-uppen is ook ontspsnning ๐Ÿ™‚

 13. Lianne
  9 maart 2013 at 01:14 (10 jaar ago)

  Eigenlijk wil ik helemaal geen make up op, maar ik vind het zo mooi. En ik heb ook wel een keer een paar dagen zonder make up gelopen allen dan lijk ik heel ziek, en heel veel vroegen dan ook ben je ziek? Dat vond ik wel jammer dus daarom draag ik nu 9 van de 10 keer make up. En ik vind het leuk om er mee te experimenteren als ik het aan het opdoen ben ๐Ÿ™‚

 14. Michelle
  9 maart 2013 at 09:30 (10 jaar ago)

  Eigenlijk omdat het gewoon leuk is om te doen en het is een extra reden om te winkelen!

 15. kitkatje
  9 maart 2013 at 11:29 (10 jaar ago)

  Ik gebruik make-up, omdat ik erg schaam voor mn huid, daar zitten namelijk honderderen rooie vlekjes van littekens van puisjes die ik graag bedek met concealer en foundation. Mascara doe ik gewoon om mijn ogen beter te laten uitkomen, ik heb van mezelf felblauwe ogen, maar met mascara komt dat nog beter uit !

 16. tara
  10 maart 2013 at 00:19 (10 jaar ago)

  ik krijg meer zelfvertrouwen door make-up (:

 17. Rooss
  11 maart 2013 at 23:27 (10 jaar ago)

  Oh dat herken ik zo, dat als je je make up dan niet doet dat je je dan ook minder mooi aankleed en eigenlijk niks uitvoert en niet naar buiten wil. Dat heb ik ook altijd ;P