Review: Decubal Face Peeling

Voor een mooie basis van je make-up en/of een gezonde huid is het belangrijk om regelmatig je gezicht te scrubben/peelen. Zelf doe ik dit zo’n 1 tot 2 keer in de week. Het zorgt voor een gladde, zachte huid zonder droge velletjes. Vooral in de winter ben ik van het scrubben/peelen, omdat dan mijn huid heel droog is en dit zorgt voor lelijke schilfertjes wat je met make-up nog eens extra goed ziet. Omdat mijn huid droog en gevoelig is, heb ik lang gezocht naar een geschikte scrub/peeling. Na anderhalf maand een peeling van Decubal te hebben gebruikt kan ik oprecht zeggen dat ik een hele fijne gezichtsverzorgingsproduct erbij heb…

Steeds vaker op het internet  en in magazines las ik over het merk ‘Decubal’. Nieuwsgierig als ik ben heb ik dus heel bewust gezocht naar een scrub/peeling van dit merk. Uiteindelijk kwam ik bij de ‘Decubal Face Peeling voor de droge & gevoelige huid’ uit.  Meteen bij de eerste ‘peel’ beurt was ik erg enthousiast, gelukkig ben ik dat nog steeds!

Ik zou jullie trouwens ook nog snel even uitleggen wat het verschil is tussen een peeling en een scrub, gezien ik beide woorden gebruik in mijn tekst en ik kan mij voorstellen dat dit verwarrend is.

Een scrub product bestaat vaak uit een gel/crème achtige substantie waar het vooral draait om de korreltjes die erin zitten. Met deze korreltjes schuur je als ware over je gezicht en dit zorgt voor een zachte en gladde huid.

In een peeling zitten ook korreltjes, vaak zijn deze wat fijner, maar het draait eigenlijk meer om de gel/crème. Hier zitten namelijk vaak ‘chemische’ ingrediënten in die zorgen voor een  zachte en gladde huid.

Beide producten hebben trouwens wel als doel om de dode huidcellen te verwijderen zodat je bovenste huidlaag zich weer kan ‘vernieuwen’. Daarom is het ook niet verstandig om dagelijks te scrubben/peelen. Het product van Decubal is een peeling en hier draait het dus meer om de gel. Laten we nu maar eens gaan kijken naar het product want jullie zijn inmiddels vast wel nieuwsgierig geworden…

In de Decubal peeling zitten veel verschillende ingrediënten, zo zitten er o.a. jojoba korrels in, AHA & BHA (fruitzuren en salicylzuur), Allantoine (zorgt voor een kalmerend effect en stimuleert de celdeling) en glycerine (voor een intense hydratatie). Zoals je hierboven op de afbeelding kunt lezen zitten er nog veel meer ingrediënten in maar diegene die ik heb genoemd zijn de belangrijkste. De peeling is verder parfumvrij (ideaal voor mensen met een gevoelige huid) en het bevat ook geen parabenen.

De peeling zit in een tube van 75 ml, dat lijkt misschien op het eerste gezicht niet zo heel veel maar je hebt ook maar heel weinig nodig om je gezicht te peelen. Persoonlijk vind ik een tube een erg fijne verpakking, het is makkelijk te doseren en het is natuurlijk heel hygiënisch.

Hierboven zie je de peeling en zoals je kunt zien zijn de korreltjes heel fijn, dat vind ik juist wel prettig voor mijn gezicht. Ondanks dat er geen parfum in de peeling zit, ruikt de gel wel heel lekker fris. De geur is subtiel en ik denk dat veel mensen deze geur wel kunnen waarderen. Peelen vind ik het fijnste om te doen onder de douche, vaak pak ik een klein druppeltje en dit masseer ik zo’n 20 seconden op mijn gezicht. Na de peeling voelt mijn huid heel schoon, glad en zacht aan, ik merk echt verschil en gelukkig voelt mijn huid achteraf niet trekkerig aan. Ook mijn make-up zit meteen een stuk mooier, geen vervelende overtollige droge schilfers.

Zoals jullie kunnen lezen ben ik hartstikke enthousiast en ik vind deze peeling zeker een aanrader. De prijzen verschillen een beetje maar ik kocht deze Decubal Face Peeling voor €14,99 en is o.a. te koop bij de Online Drogist.

21 Comments on Review: Decubal Face Peeling

 1. Ashleey
  15 februari 2013 at 07:01 (8 jaar ago)

  De prijs valt erg mee en wat een super fijne peeling!

  Beantwoorden
 2. Suzanne
  15 februari 2013 at 07:08 (8 jaar ago)

  Ik moet zeggen dat ik absoluut niet moet scrubben. Mijn huid hersteld hier maar moeilijk van dus ik gebruik zelf een exfoliant om de dode huidcellen te verwijderen. De prijs vind ik ook inderdaad wel meevallen.

  Beantwoorden
 3. Michelle
  15 februari 2013 at 08:35 (8 jaar ago)

  Sounds nice! Ik ben nog op zoek naar een goede peeling/scrub.
  Misschien is deze wel de gelukkige haha!

  Beantwoorden
 4. Martina
  15 februari 2013 at 11:37 (8 jaar ago)

  Interessant product! Ik vind een peeling fijner dan een scrub ! :)

  Beantwoorden
 5. femketje
  15 februari 2013 at 12:18 (8 jaar ago)

  oeh deze lijkt me wel wat :D ben zelf ook meer van de wat fijnere scrubs dan echt die super chunky grove scrubs

  Beantwoorden
 6. I
  15 februari 2013 at 17:04 (7 jaar ago)

  Klinkt goed! Toevallig heb ik na maanden twijfelen sinds gisteren the philosophy microdelivery peel kit in huis, maar ik vond het toch wel een erg hoog prijskaartje, dus ik ga deze onthouden voor als die op is!

  Beantwoorden
 7. Irene
  18 februari 2013 at 15:39 (7 jaar ago)

  He wat jammer heb ik pas nog een gezichtsscrub gekocht! Ik ben met de mijne niet zo blij, maar dit klinkt goed dus misschien dat ik die eens uit ga proberen.

  Beantwoorden
 8. Kelly
  20 februari 2013 at 17:01 (7 jaar ago)

  Decubal is inderdaad een erg fijn merk. Ik zelf krijg snel last van eczeem/rode vlekken door producten met parfum. Decubal is een merk zonder parfum en parabenen en dus een product wat mijn huid goed kan hebben. Ik heb zelf de reinigingsmelk wat erg goed zn werk doet!

  Binnenkort dit product ook maar eens gaan proberen dus! :)
  Werkt dit product overigens ook tegen mee-eters en puistjes enzo? Of moet ik daarvoor een ander product gebruiken?

  Beantwoorden
  • Sanne van Huis
   21 februari 2013 at 18:40 (7 jaar ago)

   Heey Kelly! Ik merk dat mijn huid sinds het gebruik stukken beter is geworden, zo heb ik minder last van puistjes en heb ik ook minder last van verstopte poriën dus ik denk dat dit product er zeker geschikt voor is. Een peeling gebruik je 1 tot 2 keer per week en een face wash gebruik je dagelijks. Ik denk dat die van Decubal wel heel goed is, zelf heb ik eentje van Biodermal (ook parfumvrij geloof ik) die ook ontzettend fijn is!

   Ik hoop dat ik je zo een beetje goed heb geholpen? :)

   Beantwoorden
   • Kelly
    22 februari 2013 at 16:31 (7 jaar ago)

    Bedankt! :) Gisteren bij de Dio geweest, maar daar waren bijna alle Decubal producten weg :( Volgens mij heeft de tuinen dit product ook, dus dan daar maar s kijken. Ik ga dan toch maar voor de peeling denk ik. Zelf vind ik Biodermal wel erg duur qua merk (en ja, Biodermal is ook parfumvrij :) )

    Beantwoorden
 9. Cecilia Wilson
  23 juli 2020 at 02:23 (3 weken ago)

  Hi! I’m a Australian Single Mom living in Indianapolis, I found your article to be soooo Usefull!

  Beantwoorden
 10. Phoebe Ramirez
  3 augustus 2020 at 04:12 (2 weken ago)

  I have had wrinkles since I was in my mid-30s. They drive me insane because I feel like I look older than I am. I decided to try Lifecell. I’ve been using it for about a month and have seen little to no improvement so far, but I will continue to use it to see if it will make a difference in the future.

  Beantwoorden
 11. Mitch Finnin
  12 augustus 2020 at 00:58 (3 dagen ago)

  I just want to tell you that I’m newbie to blogging and site-building and seriously liked this web blog. Most likely I’m planning to bookmark your site . You definitely come with superb posts. Many thanks for sharing with us your website.

  Beantwoorden
 12. adreamoftrains web hosting sites
  12 augustus 2020 at 06:37 (3 dagen ago)

  Hi, I do think this is an excellent web site.

  I stumbledupon it ;) I may return yet again since i have book-marked it.
  Money and freedom is the best way to change, may you be rich and
  continue to help others. adreamoftrains best hosting

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *